Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ;;;;







ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ,ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΛΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ.



ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.



Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.



ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.



ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΤΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ;



ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 85 ΕΤΗ.



ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.



ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ.



ΑΣ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ,ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.






ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ,ΟΠΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ.



ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑζΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.






ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ.



ΗΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΗΣ.



ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ,ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.



ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ,ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.






ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ;;;;;;;;;

84 σχόλια:

truth around us......... είπε...

epidi o xronos kila adisopita as analistoume pos tha thelame na imaste otan ftasoume sta xronia tous kai stis empiries tous mono auto ta filia mou ...
kalimera

✿ܓ είπε...

Εδω που είμαι ήσουνα κι εκει που είσαι θα 'ρθω ..
Σεβασμός!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σκρουτζάκο μου με συγκινεί ιδιαίτερα ότι έχει τέτοιους προβληματισμούς και κάνει τέτοιες σκέψεις, ένα τόσο νέο παιδί όπως εσύ, που βρίσκεσαι στην αρχή της ζωούλας σου.
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, είναι αυτοί που μεγάλωσαν εμάς ή τους γονείς μας, είναι άνθρωποι που με αγάπη έσκυψαν από πάνω μας για πολλά πολλά χρόνια.
Μόνο η απομόνωση δεν τους αξίζει.
Να έχεις ένα πολύ όμορφο ΣΚ:)

γυάλινο δάκρυ είπε...

H τρίτη ηλικία χρειάζεται πάνω απ'όλα την αγάπη μας. Και κυρίως την αγάπη των παιδιών και των εγγονιών (για όσους έχουν βέβαια) γιατί δυστυχώς τα ίδια τα παιδιά τους είναι αυτά που τους παρατάνε πρώτοι πολλές φορές.
Καταλαβαίνω ότι τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατο να μείνει κάποιος που έχει φτιάξει δική του οικογένεια στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του, αλλά αυτό που συμβαίνει πλέον πολύ συχνά, δηλαδή το να μην ενδιαφέρεσαι καν για το πώς είναι και αν χρειάζεται κάτι ο άνθρωπος που σε γέννησε και σε μεγάλωσε, το θεωρώ αδιανόητο και μέγιστη αχαριστία.
Και δε θεωρώ την τρίτη ηλικία άχρηστη σε καμία περίπτωση, γιατί κι αυτοί είναι άνθρωποι με δικαιώματα όπως όλοι μας, που όσο η φυσική τους κατάσταση τους το επέτρεπε, εργάστηκαν, προσέφεραν, μεγάλωσαν παιδιά, τα ανέθρεψαν.. Και όλα αυτά πρέπει να ανταποδωθούν.
Ο λόγος που πολλοί ηλικιωμένοι παθαίνουν κατάθλιψη είναι η μοναξιά και η εγκατάλειψη. Όταν όλοι τους ξεχνάνε. Ακόμα και σε γηροκομείο να βρίσκονται, δεν είναι το ίδιο με το να φροντίζει και να ενδιαφέρεται κάποιος δικός τους γι'αυτούς..
Άλλωστε όπως είπες κι εσύ κι εμείς θα γεράσουμε.
Πωπω ολόκληρη έκθεση έγραψα!

Marlou Xintarianou είπε...

ΩΧ μεγάλο θέμα ανοιξες!! να σου πω τι θα ηθελα εγω?? να μη φτασω σε αυτη την ηλικία... να φυγω πιο νωρις!
τα πιο δύσκολα χρονιά,τα πιο μοναχικά χρονια,τα πιο καταθλιπτικά χρονιά
μετράς αντίστροφά τον χρόνο, περιμένεις το τελος, δε κανεις όνειρα,δεν εχεις στόχους δεν ελπίζεις... απλα περιμένεις...
το μονο που μπορούμε να κανουμε ειναι να τους κανουμε να χαμογελούν για λιγο... και χαμογελούν με πολυ μικρά πράγματά!

D.Angel είπε...

Σαφώς και δεν πρέπει να απομονώνεται η τρίτη ηλικία!!!Να θέσω όμως ένα ερώτημα κι εγώ βάση προσωπικής εμπειρίας;;;Ο πατέρας μου από τότε που γεννήθηκα δεν θέλει καμία επαφή μαζί μου.(οι γονείς μου δεν είναι μαζί εδώ και 30 χρόνια).Προσπάθησα να τον βρω αλλά δεν ήθελε επαφές.Πιστεύεις πως αν φτάσει σε βαθιά γεράματα και ξαφνικά με θυμηθεί θα τον αγκαλιάσω;;;Φυσικά και όχι και το λέω χωρίς ίχνος ντροπής!!!Μήπως κάποιοι άνθρωποι τελικά είναι άξιοι της τύχης τους;;;

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

τί θέμα και αυτό; όχι φυσικά, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους ανθρώπους αυτούς...
βέβαια αν πάσχουν από ασθένειες που είναι δυσκολο να συμβιώσουμε μαζί τους να βρούμε ένα μέρος ήρεμο και ήσυχο γι' αυτούς...
το κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη... καλημέρα!!!!

Sir. Stefanos είπε...

Συμφωνώ και με την truth around us και με την Όλγα και θα συμπληρώσω ότι πολλές φορές και οι ίδιοι ζητούν την απομόνωση.
Την καλησπέρα μου.

παλ_Εύη είπε...

Ο σεβασμός νομίζω πως πρέπει να είναι αμφίδρομος και να αποδεικνύεται και έμπρακτα. Δηλαδή πρέπει να απαιτηθεί από όλους μας μια καλύτερη αντιμετώπιση των ηλικιωμένων από την ίδια την πολιτεία. Και βέβαια αυτό προϋποθέτει την καλύτερη αντιμετώπιση τους από εμάς πρώτα.

παλ_Εύη είπε...

Βασικά νομίζω πως ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος και να αποδεικνύεται έμπρακτα. Θα πρέπει,δηλαδή, να απαιτήσουμε όλοι την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των ηλικιωμένων από την πολιτεία. Βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς στάση απέναντι τους.

eirini είπε...

Πολύ όμορφα τα λόγια σου φίλε μου και μπράβο που σκέφτεσαι έτσι!
Οφείλουμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους. Η γιαγιά μου μένει με την μητέρα μου επειδή δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετήται. Μερικές φορές γίνεται πολύ δύσκολο για την μητέρα μου, παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν σκεφτήκαμε να την αφήσουμε σε ίδρυμα. θλίβομαι όμως γιατί για τους ηλικιωμένους που δεν υπάρχει κανείς να τους φροντίσει, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κρατικά κοινωνικά ιδρύματα για να το κάνουν. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται!
Ας τους δείξουμε λίγο περισσότερο σεβασμό και αγάπη...
Καλησπέρα Σκρουτζάκο!

zoyzoy είπε...

Κατ'αρχήν να σου δώσω και'γω τα συγχαρητήρια μου που τολμάς και ακουμπάς αυτό το μεγάλο κοινωνικό θέμα.Γνώμη μου είναι ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με το κράτος για την κατάντια της 3ης ηλικία.Εκείνο με τις συντάξεις πείνας και τους ανύπαρκτους "οικους ευηγηρίας" και μεις με την αδιαφορία μας σαν παιδιά και εγγόνια προς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας στήριξαν.
Δείτε αυτό το βιντεάκι νομίζω τα λέει όλα:http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o&eurl=http://blogs.sync.gr/videos/youtube.com/mNK6h

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

truth around us .ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΥΑΙ ΕΤΣΙ.

@Οlgathina ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.

@EΛΕΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΕΣΥ.ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.

@γυάλινο δάκρυ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΕΛΕΙΑ.ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ!!

@Μarlou ΦΙΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ.

@ΕΥΗ Κ.ΦΙΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

@dreamer angel.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Sir.Stefanos ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΛΙΓΗ ΗΣΥΧΙΑ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Παλ.Ευη ΦΙΛΗ ΜΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.ΟΤΙ ΔΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

eirini ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ Ζoyzoy ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

George είπε...

Καλησπέρα,
Μου αρέσει που έπιασες ένα τόσο σκληρό θέμα.

Στους ανθρώπους αυτούς χρωστάμε πολλά και πραγματικά θεωρώ ευτυχισμένους όσους έχουν στην οικογένεια τους ηλικιωμένους και τους ανταποδίδουν την φροντίδα που εκείνοι κάποτε τους πρόσέφεραν.

Ξέρεις για αρκετά χρόνια κόλλησα και πήγαινα σε ένα κρατικό ίδρυμα που φιλοξενεί ηλικιωμένους. Η ανάγκη τους για επικοινωνία ήταν και είναι τρομερή, ακόμη και με ένα άγνωστο όπως ήμουν εγώ. Και πόσα μπορούμε να μάθουμε από αυτούς δε φαντάζεσαι!

Μια ιδέα σας δίνω, μιά ώρα την εβδομάδα, ο καθένας μας!

stalamatia είπε...

Μεγάλο θέμα ακουμπάς Σκρουτζάκο παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου.Δυστυχώς στην τρίτη ηλικία δεν έχουν όλοι ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης .Άλλοι δεν έχουν ανθρώπινη συμπαράσταση και άλλοι δεν έχουν οικονομική άνεση δυστυχώς.Ένα είναι σίγουρο δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μένουν μόνοι γιατί χάρη σ'αυτούς βρισκόμαστε εδώ εμεις .

prasino liker είπε...

Moνο οποιος εχει ζησει με το Ωραιο μπορει να πεθανει ωραια.Οι τελευταιες στιγμες ειναι γεματες απο την εξαισια λεπτοτητα που διακρινει ολη την ζωη τους.Ας δωσουμε σε αυτους τους ανθρωπους το Ωραιο για να μπορεσουν ανα πασα στιγμη να εισδυσουν στο αγνωστο.
Καλο σου Βραδυ.

amazone είπε...

Ενδιαφέρον ανάρτηση!
Λοιπόν εγώ το μόνο που θα πω, είναι ότι έχω καλές σχέσεις με άτομα τις τρίτης ηλικίας,όπως είναι οι παππούδες μου και συζυτάω μαζί τους.
Το γεγονός ότι ανήκουν στην τρίτη ηλικία δεν συνεπάγεται στο ότι δεν μπορούν να είναι διασκεδαστικοί!!!
Ειδικά τώρα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία πρέπει να τους δίνουμε περισσότερη αγάπη και φροντίδα και σε καμία περίπτωση να τους απομονώνουμε, γιατί θα αισθανθούν ότι δεν τους υπολογίζουμε, ότι είναι μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε εμάς.
Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους,μέχρι σε σημείο ασθένειας ή και κατάθλιψης.
Δεν τους αξίζει η απομόνωση και ας μην ξεχνάμε ότι σε μερικά χρόνια θα βρεθούμε στη θέση τους.
Κλησπέρα...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ George KAΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Stalamatia ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Prasino liker.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΩΡΑΙΑ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ Αmazone ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ;ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ.ΤΕΛΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σκρουτζάκο με αιφνιδίασες....
Μπράβο για την ευαισθησία σου, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, για τη γενιά του πατέρα μου και πολλών άλλων

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

toσο μικρος και σκεφτεσαι την τριτη ηλικια??εχεις τοση ευαισθησια??μπραβο σου!!!!!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Δυστυχώς, η Ελληνική πραγματικότητα,
είναι ανυπόφορη για τους
ηλικιωμένους, κυρίως !
Σαν δεις ηλικιωμένο να
δακρύζει για την εγκατάλειψη
και την αδιαφορία , από την
δήθεν οργανωμένη πολιτεία,
κάτι μέσα σου σπάει ! Πώς
μπορεί να υπάρξει μέλλον για
μια κοινωνία, όταν δεν σέβεται την ιστορία - το παρελθόν της ; Αναμφισβήτητα θα γεράσει κι η ίδια-
θα πεθάνει κι η ίδια !
Αυτά είναι λόγια απλά ! Το κράτος
θα κοιτάξει ποτέ το θέμα σοβαρά ;
Καλημέρα φιλαράκο.

Σπύρος είπε...

Απλά καταπληκτικό το θέμα και μπράβο σου :) Χρειάζονται περισσότερη αγάπη απο ποτέ ιδιαίτερα σε αυτη την ηλικία :)

spyros1000 είπε...

ΠΟΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ?
ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ.

υγ..
συγχαρητήρια για την αναδειξη του θεματοσ...

oldschool1914 είπε...

δυσκολα τα πραματα οταν γερασει κανεις...!μα απο την αλλη τη να προτολυσει το κρατος.ολο απο αυο ζηταμε...τεσπα.ευχομαι να φυγω απο την ζωη ορ8ιος.

Aristodimos είπε...

Ο σεβασμός και η φροντίδα ειναι το ελάχιστο που οφείλουμε σ'αυτους τους ανθρώπους και οχι η απομόνωση και απαξίωση ωσαν να μην εχουν τίποτα προσφέροι ολοι αυτη στην κοινωνία που εμεις τωρα διαβιούμε...

Αλλωστε όπως πολυ σωστα ειπε και η Olgathina ... "Εδω που ειμαι ησουνα κι εκει που εισαι θάρθω" .

Τριτη Ηλικία...
" Τι ειν' αυτό ;;; "

Ακρως ευαισθητο το θέμα που έθιξες SKPOYTZAKO

Αρης

gregory είπε...

φιλαρακο,ειναι μεγαλο θεμα..την ευθηνη εχουν ολοι μας.που νομιζουμε οτι δεν θα φτασουμε ποτε σε αυτη την ηληκια...η ζωη τελιωνη οταν τα παραταμε.η καθε ηληκια εχει της χαρες της..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Παπαρούνα ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΠΟΛΥ ΣΟΦΟ ΑΥΤΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Lockheart ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Spyros 1000.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ateojoi ΦΙΛΕ .ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Aristodimos.ΦΙΛΕ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ Αρη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ .ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ gregory ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Μια χαρά τα λες Σκρουτσάκο,ας μη ξεχνάμε πως ο βαθμός πολιτισμού κάθε κοινωνίας κρίνεται από το πως μεταχειρίζεται τους ποιο αδυνάμους ανάμεσα της.
Στους αδυνάμους συμπεριλαμβάνονται οι γέροι,τα παιδιά αλλά και τα ζωάκια .

Καλό σου βράδυ

*Κορίνα* είπε...

Είναι δικοί μας άνθρωποι και καλά θα κάνουμε να τους προσέχουμε!
Βλέπω και με τον θείο μου, που αδιαφορεί για την γιαγιά μου...
Και φαίνεται η απογοήτευση στα μάτια της κάθε φορά που ΄μιλάει για εκείνον..
Είναι άσχημο να αφήνεις τον άνθρωπο που σε γάννησε και σε μαγάλωσε...
Την καλησπέρα μου!

jacki είπε...

Έχω γράψει αρκετά κείμενα για τους μεγάλους φίλους μας.. Κανένας δεν πρέπει να απομονλωνεται.

Άστρια είπε...

Πολύ ευαίσθητη ανάρτηση, γραμμένη με αγάπη. Ναι, μια μεγάλη αγκαλιά τούς πρέπει. Μπράβο!

Lefki είπε...

Οι μεγαλύτεροι σε όλο τον κόσμο σήμερα, αν δεν είχαν την τύχη να γίνουν ζάμπλουτοι στην πορεία της ζωής τους έτσι ώστε όλοι να κρέμονται από πάνω τους για να συμπεριληφθούν στη διαθήκη.... τότε την έχουν πολύ άσχημα! Βρίσκονται ξεχασμένοι, απομονωμένοι και επιβαρύνουν τα βλαστάρια τους.
Ευτυχώς είμαστε στην Ελλάδα, που είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Προέρχομαι από μια επαρχιακή πόλη και οι παππούδες είναι μέλη της οικογένειας, οι περισσότεροι ζουν όλοι μαζί, με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν παρ'όλο που βρίσκονατι στη δύση τους όπως λες. Εκτός από την σοφία και τις πολύτιμες συμβουλές τους, πολλές φορές βοηθούν την οικογένεια οικονομικά αλλά και προσέχοντας τα εγγονάκια τους.
Πολύ χάρηκα που άνοιξες αυτό το θέμα, τουλάχιστον κάποια νέα παιδιά απασχολούνται με τέτοια σημαντικά ζητήματα! Μπράβο ! :-)

Mikros Alitis είπε...

Είναι άνθρωποι ζωντανοί, γεμάτοι μνήμες από εποχές περασμένες που βλέπουμε πια μόνο από ντοκυματέρ... Πόσοι άνθρωποι ζουν ακόμα που βίωσαν τι θα πει δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, εμφύλιος, χούντα, Κύπρος... ή πως ήταν η ζωή σε μια πόλη χωρίς πολυκατοικίες.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κωνσταντίνε ΦΙΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Spider ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

jacki ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αστρια ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Λευκή ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ.

Eva F. είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Θα σου πω συγχαρητήρια που ένας νέος άνθρωπος άγγιξε αυτό το θέμα....
Συμφωνώ με τον φίλο George και την τόσο σημαντική πρόταση που έκανε...
Πραγματικά πολύ καλή πρόταση....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μikros Alitis.ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ.ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Μπράβο που ασχολείσαι με ένα τόσο σοβαρό θέμα...

Ξέρις πόσες τέτοιες ψυχές κουβαλάνε της ψυχής του τα απωθημένα;

Ξεχασμένοι σε ένα γηροκομείο;

Στο "κρεσέντο" της ζωής τους αγνοούντε από τους "δικούς" τους...

Τα εισαγωγικά, απαραίτητα.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Μάτα είπε...

Πραγματικά δύσκολο θέμα Σκρουτζάκο. Φταίει η κοινωνία,φταίει το κράτος ή εμείς οι ίδιοι; Πρέπει να αισθανόμαστε τύψεις που οι επιλογές της ζωής μας αφήνουν τους γονείς ή τους παπούδες καμμιά φορά μόνους...
Ενα μόνο είναι σίγουρο,ΣΕΒΑΣΜΟΣ πρέπει να υπάρχει γιατί έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν άφηναν τους παπούδες να κρατήσουν τα εγγόνια τους γιατί οι γέροι έχουν λέει μικρόβια.Δυστυχώς...

Σταλαγματιά είπε...

Πολύ γλυκό όλο αυτό μικρέ μου Σκρουτζάκο,
Νομίζω πως οφείλουμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

EVA F ΦΙΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο George.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ματα ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ.ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΒΛΟΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αnastasia ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

προφήτης είπε...

φυσικά και όχι...


κάποια στιγμή θα είμαστε στη θέση τους...

καλησπέρα

Λινα είπε...

Ας δώσουμε αγάπη και σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους..
Δεν μας κοστίζει..


*Καλησπέρα jk μου:-)

molemou είπε...

Χαμηλές συντάξεις κι επιδόματα, μοναξιά, παντελής απουσία κοινωνικής μέριμνας: στη χώρ α του Ανατέλλοντος Ηλίου οι ηλικιωμένοι Ιάπωνες που καταδικάζονται σε πο ινές φυλάκισης έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Για πολλούς από αυτούς, η φυλακή είναι το πιο φιλόξενο μέρος για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
Συνέβη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου σε έναν σταθμό του Τόκιο: δυο νεαρές γυναίκες δέχονται επίθεση με μαχαίρι. Δράστης είναι μια γυναίκα 79 χρόνων χωρίς στέγη και με μοναδική περιουσία 6.500 γιεν (περίπου 53 ευρώ). «Δεν είχα πού να πάω», είπε στον δικηγόρο της. «Ήθελα να με συλλάβει η Αστυνομία»...LΕ ΜOΝDΕ , Του Ρhilippe Μesmer.... μήπως πάμε και μεις προς τα κει

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Προφητης.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Λινα ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΓΑΠΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μolemou ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΚΡΙΝΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ.

Skouliki είπε...

οχι βεβαια ..αλλωστε εμενα η τριτη ηλικια ειναιη αδυναμια μου
την βρισκω μαζι τους

αλλα λεω αλλα απαντανε
αλλου μιλανε

χαχχα πολυ φαση

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΩΣ ΤΟ Skouliki ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.

starclub είπε...

Σαφώς και δεν θα πρέπει να απομονώνουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας!Χάρη σε εκείνους είμαστε εμείς στη ζωή αυτή τη στιγμή...Χάρη σε εκείνους οφείλουμε τα ήθη,τα έθιμα και τις παραδόσεις που γνωρίζουμε και τηρούμε μέχρι σήμερα...Πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους,εγώ προσωπικά,τους θαυμάζω γιατί έχουν μάθει να αρκούνται στα λίγα εξαιτίας των στερήσεων που έχουν βιώσει λόγω των πολέμων!

Υ.Γ.Πρώτον,μπράβο σου που θίγεις τέτοιο θέμα και δεύτερον,συγχαρητήρια για το βραβείο γιατί το αξίζεις!(Το λέω τώρα γιατί δεν πρόλαβα την ανάρτηση για να γράψω εγκαίρως σχόλιο!!!) :Ρ

Δημιουργία είπε...

Θα σου πω κατι: ο δασκαλος της ξυλογλυπτικης που παω ειναι 72 χρονων.Εχει τοσο κεφι γι'αυτο που κανει,δεν σου λεω τιποτα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Starclub ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ.

Hfaistiwnas είπε...

Γιατί καλέ να απομονωθούν;; Φυσικά και όχι! Πλέον δεν υπάρχει απομόνωση, μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν.. το θέμα είναι να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και όχι να είναι εξαρτημένοι από κάθε είδους βοήθεια..

Ανώνυμος είπε...

Καμία απομόνωση δεν δίνει λύση ... ούτε μπορούμε να ξεχνάμε εύκολα ... λες και δε΄ν έχουμε ευθύνη στο θέμα.

Πολύ καλή ανάρτηση, μπράβο

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δημιουργία ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΝΩΣΗΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Οdipore ΦΙΛΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ηfaistiwnas ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ;

Hfaistiwnas είπε...

Δεν μπορούν δυστυχώς, αφήνουν τη μοίρα τους στους άλλους.. τα έχουμε ζήσει σαν οικογένεια αυτά..
και μερικές φορές σκέφτομαι ότι τα ιδρύματα είναι αναγκαία, όταν δεν μπορούν ανειδίκευτοι π.χ. η οικογένεια να κάνει κάτι..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Hfaistiwnas ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Διάττων είπε...

Ασχολείσαι μ' ένα πολύ σοβαρό θέμα και συγκινείς, αν σκεφτεί κανείς το νεαρό της ηλικίας σου. Εννοείται ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν της αγάπης μας κι αυτό να μη μένει μόνο στα λόγια αλλά να αποδεικνύεται και με έργα...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Diatton ΦΙΛΕ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΜΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Christina Amana είπε...

Φυσικά και δεν πρέπει να απομονώνουμε την τρίτη ηλικία! Άνθρωποι είναι και αυτόι και , αρκετοί από αυτούς, γεμάτοι ζωή! Και σε ρωτώ το άλλο: όταν θα φτάσεις εσύ στην ηλικία τους, θα σου αρέσει να σε κλείσουν σε ένα ίδρυμα? (ρητορική η ερώτηση...)

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια σχετική καταχώρηση με τίτλο "Επιτέλους ψόφησε" στο ιστολόγιό μου.
Οίκους ευγηρίας και τα παρόμοια ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ Μιχαλη ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.