Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ' ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΙΚΗ'







TA TEΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ,ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ,ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΠΟΙΚΙΛΑ ΦΑΣΤ-ΦΟΥΝΤΑΔΙΚΑ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΧΟΡΤΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ.ΚΟΣΜΟΥ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ.ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ;;;;;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΙΚΗ.
ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΠΟΥ ΕΤΡΕΦΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ,ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ.Ο ΟΣΙΟΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΑΣΚΗΘΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΕΡΗΜΙΤΗ.ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΡΕΠΟ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.ΕΤΣΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΣΚΗΤΗ.ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ.ΕΝΙΩΣΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΘΩΠΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ,ΤΟΣΟ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ.ΤΟΣΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΡΕΣΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ,ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ,ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ.
ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ‘ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΙΚΗ’

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ- ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ;

62 σχόλια:

MARINOS είπε...

όμορφο το περιστατικό με τον όσιο μακάριο.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι προκλήσεις ήταν πολύ λιγότερες από σήμερα.

Είμαστε, όμως, καλοφαγάδες , ως λαός...
Δεν νομίζω πως θα καταφέρουμε να γίνουμε εγκρατείς στο φαγητό... Τουλάχιστον αυτό που πρέπει να αρχίσουμε είναι η συστηματική άσκηση!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜARINO ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

jacki είπε...

Η ελεημοσύνη μεγάλη αρετή.
Καλημέρα.

Καλλιόπη είπε...

παν μέτρον άριστον...

αντί σχολίου

BUTTERFLY είπε...

Ειμαι απο τους τυχερους, που εχω καλο μεταβολισμο και ετσι τρωω τον αμπακο κι αντε μερικες φορες να βαλω 2-3 κιλακια, τα οποια ομως χανω ευκολα! Ευτυχως! Γιατι, ναι, το παραδεχομαι, ειμαι απιστευτα λιχουδα και ειναι αδυνατο να αντισταθω στο φαγητο! Αυτο που λες για τηνπαγκοσμια πεινα, εμενα μου βγαινει αναποδα. Ειμαι ικανη να φαω μεχρι σκασμου, για να μην πεταξω το φαγητο! Σκεφτομαι "εδω αλλοι πεινανε κι εγω θα το πεταω;!"
Οσο για την παιδικη παχυσαρκια, δεν θεωρω οτι φταιει η αφθονια, αλλα το αμοκ που παθαινουν γονεις και κυριως παππουδες αν το παιδι δεν φαει μια φορα. Και "φαε παιδακι μου" και "μια για τη μαμακα" και "θα ερθει ο κακος να σε παερι αν δε φας" και να μην λεμε ποτε οχι στις σοκολατες και τα φαστ φουντ και τα σκατολοϊδια, μετα φταιει η αφθονια η η βλακεια;;;
Σορρυ για το σεντονι!
Καλο απογευμα!

Σταλαγματιά είπε...

Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν από την σύγχρονη αυτή νόσο.
Δεν αντέχω να βλέπω παχύσαρκα παιδάκια που συνεχίζουν να τρέφονται με φαστ φουντ διαφόρων ειδών.
Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ποσο σοβαρό είναι .

Skouliki είπε...

εγω ειμαι 50 κιλα και φαν της υγειηνης διατροφης αραααα
συμφωνω

κατω τα χερια απο τα ψυγειααα

D.Angel είπε...

Είμαστε καλοφαγάδες ή το χουμε ρίξει στην τηλεόραση και τα μπέργκερ;;;
Εγκράτεια αλλά και καλή διατροφή θα πρόσθετα εγώ!!!Τα φιλιά μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Jacki ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλλιόπη.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΡΗΤΟ.ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

BUTTERFLY.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΟΚ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΙ Η ΑΦΘΟΝΙΑ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αnastasia.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Skouliki MOY TI ANAΓΚΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ!!ΑΚΟΥ 50 ΚΙΛΑ;ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙ ΔΗΛΑΔΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

dreamer-angel.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

venceremos είπε...

η εγκράτεια ειναι Αρετη. και ξεκινώντας απο το φαγητό επεκτείνετε και σε πολλα άλλα .....
Ολα με μέτρο λοιπόν για μην αρχίσουμε να τα κόβουμε ένα ένα μεγαλώνοντας.
φιλιά καρυστινά

Unknown είπε...

πολύ σωστη και σοφη ανάρτηση....
φλέγον ζήτημα και υγείας αλλα και γενικότερης συμπεριφοράς....

για να αισθανόμαστε καλυτερα...
νάσαι καλά

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εγώ νομίζω ότι η λύση βρίσκεται σίγουρα στην άσκηση, αλλά και στο μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.
Δυστυχώς τα περισσότερα φαγητά που τρώνε τα παιδάκια είναι όλες οι γνωστές χαζομαρούλες τύπου φαστ φουντ.
Ισως φταίνε και οι συνθήκες ζωής των γονιών, που ολημερίς τρέχουν με τις δουλειές τους και έχουν κάπου και αυτοί βολευτεί.
Νομίζω όμως ότι λίγη ώρα την ημέρα μπορούμε να την ξεκλέψουμε για να ετοιμάσουμε στους αγαπημένους μας ένα σπιτικό φαγάκι.

another είπε...

στις θεωριες καλοι ειμαστε ναι.
στην πραξη ομως?
αντε εγκρατεια.ναι.
που να αφησουν οι ελληναρες τον μεζε βρε? πως θα κατεβαινουν τα ουζακια? ξεροσφυρι?

οσο για τα παιδια, ειναι στο χερι του γονιου να μαθει να τρεφεται σωστα. αν μαθει λαθος, δεν του αλλαζει κανεις μυαλα. δυστυχως.

προσωπικα ειμαι και κοιλιοδουλη αλλα και εγκρατης εκει που χρειαζεται. δεν στερουμαι δλδ ποτε κατι απλα κ μονο επειδη δεν πρεπει να το φαω.
αυτα.

stalamatia είπε...

Αν όλοι τρώγαμε όσο για να μην πεινάμε κανείς δεν θα είχε πρόβλημα τουλάχιστον από την πολυφαγία.Ούτε λέω θα το φάω όλο για να μην το πετάξω,να το φυλάξω για άλλη μέρα ναι.Σου λένε ότι μια πάστα είναι σαν ένα γεύμα και τι κάνουν μερικοί? τρώνε το γεύμα και καπάκι δυο πάστες ........για τη λιγούρα, άντε μην πω καμιά κουβέντα και δεν κάνει.Μετά ποιός τους φταίει? Τρεχάτε στα (αδυνατηστήρια)που λέω και εγώ. Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο μου φαίνεται να τα καταφέρουμε γιατί μέρα με τη μέρα βλέπω όλο και περίσσοτερα παιδιά που πάσχουν από παχυσαρκία... είναι πολύ λυπηρό... αλλά εγώ πιστεύω απόλυτα ότι το παιδί μαθαίνει από μικρό πως να τρέφεται σωστά...άρα είναι ευθύνη των γονιών!!! ας προσέχουν λοιπόν τι τροφές βάζουν στο σπίτι τους... δε λέω να στερήσεις από το παιδί κάποια λιχουδιά.. αλλά να μάθει τι ποσότητα πρέπει να τρώει και επίσης πόσο συχνά θα τα τρώει!!!

Ανώνυμος είπε...

ontws, ki egw pisteyw pws den ftaine ta fagita gia tin paxysarkia(paizoun vevaia ki ayta to rolo tous), alla i laimargia k to gegonos pws den yparxei mia isorropimeni diatrofi. an trws swsta, den tha yparxei provlima an fas kana dyo fores ayto pou se eyxaristei. ftanei na min ginetai synexeia.

ILive2LoveMe είπε...

Χάλια τα κάναμε. Αντί οι άλλοι να ακολουθούν την τόσο καλή διατροφή και πλούσια που είχαμε και έχουμε, καταντήσαμε να ακολοθούμε τα αμερικάνικα πρότυπα , και τα ευρωπαϊκά. Μέγα λάθος. Παν μέτρον άριστον, τελικά έτσι είναι.
Καλό βράδυ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Venceremos.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ homemade ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΛΕΝΑ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

yet another.ΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Stalamatia ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Σέ μιά κοινωνία ακόρεστη όπως ο δική μας,η λέξη και μόνο εγκράτεια,φαντάζει εξωπραγματική.Έχουμε μάθει να απαιτούμε το κάθε τί με το έτσι θέλω τις περισσότερες φορές,αδιαφορόντας για τις συνέπειες,αισθητικές ή ακόμα χειρότερα τις συνέπειες στην υγεία μας που είναι και το βασικότερο.
Άς πάρουμε όμως ανάποδα τα πράγματα:
Στην εκβιομηχανοποιημένη εποχη της αφθονίας και του πλούτου νομίζω οτι είναι αδύνατον να βρείς αγνές τροφές.Όλες έχουν συντηρητικά,έχουν υποστεί επεξεργασία,έχουν ραφιναριστεί,ούτως ώστε να γίνουν ένα ελκυστικό προϊόν για τον καταναλωτή και φυσικά brand name που λέμε στην αγορά.
Μέ άλλα λόγια αγοράζεις κάτι επειδή το διαφημίζουν ας πούμε ότι έχει την τάδε ιδιότητα,παράλληλα όμως αναρωτιέσαι αν είναι έτσι όπως σου τα λένε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

di-ne-tou.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

nek.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

I Live2LoveMe.ΧΑΛΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΞΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Της υγείας μας και όχι μόνο....

Αυτή η απληστία μας έφτασε μέχρις εδώ και τα όσα παράλογα τελευταία βιώνουμε ή γινόμαστε θεατές....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gregory είπε...

φιλαρακο μου ..σωστη διαβηωση ...
ο διαβητης καραδοκη......

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

κάτι θα καταφέρουμε αν το θέλουμε...

BUTTERFLY είπε...

JK μου, καλημερα! Εχεις προσκληση!

eirini είπε...

Το θέμα είναι να τρώμε υγιεινά. Να ξέρουμε πότε θα πρέπει να σταματήσουμε. Να μην τρώμε όλα αυτά τα σκουπίδια που μας προσφέρονται στα ετοιματζίδικα! Σπιτικό φαγητό! Αυτό είναι το καλύτερο! Μ'αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και την υγεία μας και την εμφάνισή μας.
Πολύ καλό θέμα Σκρουτζάκο μου!
Γλυκό φιλί από μένα!

zoyzoy είπε...

Ωραία ανάρτηση όπως πάντα.Να το λες δεν κοστίζει εύκολο η πράξη όμως δύσκολη!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

starclub είπε...

Καλησπέρα skroutzako μου...Πολύ όμορφη ανάρτηση...Επειδή ανήκω στην κατηγορία των υπέρβαρων ξέρω πως η εγκράτεια είναι κάτι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο...Όλα γίνονται με τη θέληση και την αυτοσυγκράτηση...Φιλάκια πολλά γλυκέ μου! :)

Φοίβη είπε...

Καλησπέρα….
ζωντανό το blog σας αγαπητέ Σκρουτζ..
εσείς στη Λιμνούπολη, εγώ στην Κυβερνουσαλήμ, δεν σας είχα ανακαλύψει.. ευτυχώς ο κοινός μας φίλος homemade ξέρει να προτείνει ...

τα σέβη μου

Μαγδαληνή

Aristodimos είπε...

Χμμμμμ.... καλα τα εγραψες μηπως και βαλουμε λιγο φρενο στην αποψινή ...κρεατοφαγία λογω του ουτως αποκαλουμένου εθιμου της Τσικνοπέμπτης...

Αρης

Dorothy είπε...

Ξέρεις πόσες φορές έχω δεί γονείς να δίνουν στα παιδιά τους ό,τι πιο ανθυγειινό υπάρχει, ακόμα και όταν αυτά έχουν παραπάνω κιλά? Δε θα ξεχάσω έναν πατέρα που είδα σε ένα cafe,ο οποίος είχε παραγγείλει για το παχύσαρκο παιδί του και γλυκό και παγωτό και αναψυκτικό. Ελεος δηλαδή, δεν τα λυπούνται?! Δεν είναι θέμα αισθητικής, είναι θέμα υγείας πάνω απ'όλα. Καλό βράδυ Σκρουτζάκο!

✿ margarita είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση Σκρουτζάκο και επίκαιρη!!

Θα λοιπόν κι εγώ..παν μέτρον άριστον!

Καλημέρα μικρούλη!

Lefki είπε...

Εγώ θέλω να σταθούμε λίγο στο θέμα της κατασπατάλησης των πόρων. Έχουμε τόσα πολλά, απίστευτη πληθώρα αγαθών, και δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε. Κυριολεκτικά πεινάνε. Μπορεί να το χωρέσει το μυαλό σας? Να πεινάς...και να μην τρως γιατί δεν έχεις! Εμείς με το που γυρνάμε σπίτι ανοίγουμε την τηλεόραση και τρέχουμε να δούμε τι υπάρχει στο ψυγείο. Κι αν δεν υπάρχει κάτι....delivery! Όλα τόσο απλά...στα πόδια μας.
Καλημέρα Γιάννη μου. Για άλλη μια φορά με εντυπωσίασες με τον τρόπο που σκέφτεσαι. :-)
ΥΓ. Σε καλλώ κι εσένα, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, στο http://www.moodradio.net/. Το Σάββατο 20:00-22:00.
Πολλά φιλιά :-)

Christina Amana είπε...

Δυστυχώς πρωτιά 8α έχουμε ΚΑΙ σε αυτό!
Ολα αυτά που λες είναι γνωτσά σε όλους αλλά βλέπεις πως πάμε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΝΑΝΤΙΑ-ΒΑD RELIGION 7.ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΛΕΞΗ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ;ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

gregory ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ευη Καφούρου.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΒUTTERFLY.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ eirini.ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΡΟΝΟ.Π.Χ ΟΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ζoyzoy.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Starclub.ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ !!ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΧΥΝΤΙΚΑ.ΓΛΥΚΑ ΠΧ.ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ.ΛΙΓΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Foibi.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΠΟΛΗ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αristodimos.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

τα παπούτσια της Dorothy.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

edelweiss.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Λευκή.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ moodradio.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

amana.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

marian είπε...

Σκρουτζάκο καλησπέρα,
είχα στείλει και γω σχόλιο που να πήγε άραγε;
Λες να το΄στειλα πουθενά αλλού;
τέλος πάντων δεν πειράζει!!
Την ιστορία την έχω ξανακούσει και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση!!
Δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί η έννοια του "σκέφτομαι αν κάποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη απο μένα"!!
Γίναμε μονοφαγάδες και δυστυχώς αδιάφοροι!!!

καλό απόγευμα!!!:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

maria.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ.ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΓΙΝΑΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Για όλα μετρο και θέληση χρειάζετε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Χρυσα σταχυα.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.