Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΘΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ;;;









ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ.ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΡΟΥΧΟ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.<ΠΙΟ ΚΑΛΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ> ΚΑΙ <ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΣΑΙ Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΠΑΡΕΑ..>.
ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ;ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΘΕΛΗΤΗ;ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ;ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΡΗΜΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ.ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠ ΟΛΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ;ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ;ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ-ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ!!ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ....ΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙ ,ΟΥΤΕ ΖΩΟΝ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΥΑΛΟ,ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ.ΑΡΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΠΛΑΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ.
ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.
ΘΑΡΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.
ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ;;;ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

104 σχόλια:

evi είπε...

Καλησπέρα Σκρουτζάκο!πιστεύω πως υπάρχει ο φύλακας άγγελος για κάθε άνθρωπο όπως πιστεύω επίσης πως η μοναξιά είναι καλή μόνο όταν την χρειάζεσαι,όταν σε κυριεύει χωρίς να το θές τότε πραγματικά χρειάζεται δύναμη για να ξεφύγεις και καλούς φίλους!

117 είπε...

όντως μεγάλο θέμα η μοναξιά φίλε μου... νομίζω πως όλοι μας μπορούν να νικήσουν την μοναξιά (και οτιδήποτε άλλο) αν θέλουν. αλλά πιστεύω πως σε ορισμένες φάσεις της ζωής, η μοναξιά δεν είναι και τόσο άσχημη... καλό βράδυ, καλό σαββατοκύριακο

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Πάντα πίστευα και ακόμα πιστεύω ότι κάτι υπάρχει που δίνει δύναμη και κουράγιο σε μας τους ανθρώπους. Τώρα άγγελος είναι, ο ίδιος ο Θεός είναι... δεν ξέρω. Όσο για την μοναξιά, έχω να πω ότι δεν είναι απαραίτητα κακή. Αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και νιώθεις καλά, νομίζω ότι βοηθάει. Υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν μόνοι από επιλογή και υπάρχουν και αυτοί που έμειναν μόνοι γιατί... κάτι έκαναν και υπάρχει λόγος που περιθωριοποιήθηκαν. Βέβαια ποιοί είμαστε εμείς που θα τους κρίνουμε; Εντάξει, δεν ξέρω... Εμένα παντως μου αρέσει κάποιες φορές να είμαι μόνη, να σκέφτομαι, να ονειρεύομαι, να κάνω σχέδια... Να πίνω τον καφέ μου σε μια καφετέρια με την εφημερίδα μου... Με ξεκουράζει, με αναζωογονεί!!!

IZA είπε...

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από κάποιες στιγμές που θα είναι μόνος, γιατί έτσι γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του.`Οταν όμως η μοναξιά συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό , τότε ο άνθρωπος γίνεται παράξενος, στρυφνός και φοβισμένος. Καληνύχτα.

Λινα είπε...

Μπορεί να είσαι ανάμεσα σε χίλους ανθρώπους μα να νιώθεις μόνος ή μπορεί να είσαι και μόνος μα να νιώθεις ότι έχεις όλο τον κόσμο πλάι σου..

Αναλόγως την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι..δεν είναι πάντα άσχημο..χρειάζεται να μένουμε και κάπου κάπου μόνοι μας με τον εαυτό μας..

*Καλησπέρα σκρουτζάκο μου:-)
(Ναι, ναι, καλά βλέπεις..εγώ είμαι..χεχε)

Dreamy Cloud είπε...

Κάποιες φορές από μόνοι μας αποζητάμε τη μοναξιά άλλες πάλι μελαγχολούμε νοιώθοντας να μην υπάρχει κάποιος δίπλα μας.. Μπορεί να νικηθεί κάποιες φορές μονο όταν εμείς οι ίδιοι το επιδιώξουμε.. Το τραγούδι πάντως του Πάριου τέλειο!!Φιλάκια!!!

ΑΝΝΑ είπε...

καλησπέρα και από εμένα. Πιστεύω ότι μόνο όταν έχεις βιώσει την απόλυτη μοναξιά και έχεις πιάσει πάτο μπορείς να την νικήσεις. Αρκεί βέβαια να ανοίξεις μάτια και αυτιά και να δεις τι γίνεται γύρω σου.

Όσο για τον φύλακα άγγελο, εγώ θα το πω πιο απλά. Θεωρώ ότι πάντα δίπλα μας υπάρχουν αυτοί που αγαπάμε και χάσαμε. Και μας προσέχουν πάντα και για πάντα....

τα φιλιά μου

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Μόνος ούτε στο παράδεισο λέει μιά παροιμία,βέβαια υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας πού θέλουμε να απομονωθούμε για λίγο,νά ξεφύγουμε,αλλά επανερχόμαστε.
Σέ προσκαλώ άν θέλεις βέβαια νά παίξεις κι εσύ ένα παιχνίδι,10+1 μυστικά πού δεν ξέρουμε.

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ.ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ.
Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΟΤΑΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ..
ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

olivetreegirl είπε...

Μεγάλο το θέμα που θίγεις απόψε Σκρουτζάκο μου... Θα συμφωνήσω ότι όταν η μοναξιά είναι επιδίωξη δεν είναι κακή, ίσα ίσα που μερικές φορές χρειαζόμαστε χρόνο να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας... Αν όμως έχει προέλθει από άσχημες συγκυρίες ή λανθασμένες επιλογές, τότε είναι καταστροφική. Και τότε είναι πράγματι που έχουμε ανάγκη από έναν φύλακα άγγελο, για του οποίου όμως την ύπαρξη δεν έχω πειστεί...

Τάσος είπε...

Φίλε μου Skroutzako, για μένα η μοναξιά είναι μια στάση ζωής που καμμιά φορα την επιλέγουμε και άλλες την ξορκίζουμε.Όταν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, δεν υπάρχει μοναξιά.. βρισκόμαστε σε ένα συνεχή διάλογο.Όμως, επειδή είμαστε κοινωνικά όντα έχουμε πάντα ανάγκη τον άλλο, τον φίλο το σύντροφο, την καλή παρέα.Και αν έχουμε και ευαισθησίες, κάνουμε τα πάντα, χαριζόμαστε.. και αυτό είναι το μεγαλείο.Η μοναξιά είναι φρικτή στην τρίτη ηλικία, ή εκεί που οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται λόγω αλλαγής της οικογενειακής τους κατάστασης, λόγω κάποιου χαμού, ανεργίας κλπ.Εκεί, "μπαίνουν" οι άγγελοι και οι λοιποί ψυχοεκμεταλλευτές.. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τίποτα τέτοιο. Αυτά είναι παραμυθάκια που κάποτε πρέπει να τα κατατάξουμε εκεί.. Υπάρχουν οι άνθρωποι, που αγαπούν και αγαπιούνται, που δίνουν και παίρνουν.Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.. Να έχεις καληνύχτα φίλε..

eirini είπε...

Τώρα Σκρουτζάκο μου έβαλες 2 μεγάλα θέματα! Καταρχάς να σου πω ότι δεν πιστεύω απλά στους αγγέλους αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν! Όλοι έχουμε ένα φύλακα άγγελο, απλά κάποιοι από εμάς τυγχάνει να τον γνωρίζουν και κάποιοι όχι! Πάντα και παντού θα είναι δίπλα μας. Δεν είμαστε τόσο μόνοι όσο πιστεύουμε...
Η μοναξιά όμως αν αφαιρέσουμε το υπερφυσικό κομμάτι των αγγέλων δεν είναι καλό πράγμα! Και δεν μιλώ για την μοναξιά που επιλέγουμε (αυτή την λατρεύω!) αλλά για την άλλη την μοναξιά, εκείνη που μπορεί να δημιουργηθεί έχοντας και 100 άτομα γύρω μας. Μπορούμε μα νικήσουμε την μοναξιά αρκεί να ανοίξουμε και να "τσαλακώσουμε" τον εαυτό μας στους ανθρώπους που αγαπούμε.
Φιλάκια πολλά Σκρουτζάκο μου και καλό βράδυ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

evi.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Λίνα.Ω!!!!!!Ω!!!!!! ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΧΕ ΧΕ ΚΑΛΑ ΕΙΔΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Την μοναξιά πολλές φορές την αποζητάμε, δεν είναι πάντα κακή!
Εξ άλλου μπορεί να είσαι μαζί με 1000 άτομα και να νοιώθεις πραγματικά μόνος.
Φύλακας άγγελος?? Και βέβαια υπάρχει!! Νομίζω όλοι νοιώσαμε την παρουσία του κάποια στιγμή στη ζωή μας.

anna είπε...

Μικρέ μου φίλε!!!!Η μοναξιά είναι θέμα επιλογής τις περισσότερες φορές!!!Έξαλλου κάποιος είπε μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε!!!Στο ενδιάμεσο μπορούμε να διαλέξουμε????Σε αγγέλους δε πιστεύω,σόρι!!!Εγώ τη θεωρώ απαραίτητη για περισυλλογή!!!Φιλιά όχι σκουτζάτα (μίζερα)!!!

Γαλάτεια είπε...

Κατα την γνωμη μου, και ο αγγελος του καθενος μας υπαρχει και η μοναξια μπορει να νικηθει αν νοιωθουμε μεσα μας και στην συνειδηση μας καλα με τον ευατο μας, αλλα και αμα ασχολουμαστε με πραγματα που μας γεμιζουν κι αγαπαμε. Πιστευω πως οι ανθρωποι που νιωθουν πως πρεπει ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ να ειναι περιτριγυρισμενοι απο αλλους ανθρωπους, ειναι επειδη δεν μπορουν να αντεξουν ουτε για λιγο να μεινουν μονοι με τον εαυτο τους.

b|a|s|n\i/a είπε...

η μοναξιά η συνειδητή πολλές φορές χρειάζεται. και μπορεί να είναι πλήρως δημιουργική. στην ουσία πιστεύω ότι νοιώθουμε πάντα μοναξιά. απλά μερικές φορές μπορούμε και την μοιράζουμε. και μοιραζόμαστε των άλλων. εξίσου δημιουργικά. για φύλακα άγγελο δεν ξέρω. μα κάθε άνθρωπος έχει το ταίρι του. αρκεί να είναι και τυχερός να το συναντήσει. πολύ καλό σου βράδυ!

venceremos είπε...

τι να σου γράψω βρέ μικρό??
τα είπαν όλα οι άλλοι
κι ο μοναχός ο άνθρωπος
πίκρα έχει μεγάλη....

φιλια καρυστινά

jacki είπε...

Συνηθίζω να παίζω με τις λέξεις..
Μοναξιά η μονη διαχρονική αξια.. Μα έχεις δίκιο.. έχουμε το φύλακα άγγελό μας ε;
:) Καλημέρα

Noname είπε...

Πάντα πίστευα ότι υπαρχει κάτι αόρατο που μας προστατεύει και μας συντροφεύει και μάλιστα όποτε το επικαλέστηκα για βοήθεια δεν με απογοήτευσε ποτέ.όταν πιστεύεις δεν νοιώθεις μοναξιά και σίγουρα δεν είσαι αβοήθητος.Τώρα όσο για την μοναξιά αν την σκέφτεσαι ως τρόπο περιστασιακά για να πάρεις μια ανάσα από την καθημερινότητά σου ειναι απλά τα πράγματα, την φέρνεις κοντά όποτε εσύ το επιλέγεις.όταν όμως γίνει συνήθεια, τρόπος ζωής ή βιωμα τότε δεν σε αποχωρίζεται ευκολα και δυσκολεύουν τα πραγματα, εκεί την πατάς σχεδόν πάντα με τις επιλογές τρόπων κάλυψης αυτού του κενού.Σε αυτή την περιπτωση δεν είναι καλός σύμβουλος ή συντροφος γιατί συνήθως προερχεται από καταστάσεις θυμού, απογοήτευσης κτλ.Ειναι δύσκολο θέμα και εξαρταται απο τα βιώματα τις επηρροές και το χαρακτηρα του καθένα μας. Σε καμια περιπτωση πάντως δεν ειναι ευχαριστο συναίσθημα.
Καλημέρα!!

Σταλαγματιά είπε...

Η πιο επικίνδυνη μοναξιά είναι εκείνη που την νιώθεις όχι γιατί είσαι μόνος αλλά όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους.
Η μοναξιά της σύγχρονης εποχής μας που θέλει όλους μας να κλείνονται στον εαυτό τους και να κρατούν το χέρι κανενός ακόμη κι αν δίπλα τους βρίσκονται τόσα.
Και αυτή την μοναξιά την τρέμω.
Δεν ξέρω αν καταφέρουμε ποτέ να την εξαλείψουμε

Καλό σ/κ μικρέ μου

thomai είπε...

Καλημέρα Σκρουτζάκο,

η δικιά μου γνώμη είναι ότι σίγουρα όλοι έχουμε έναν φύλακα άγγελο ο οποίος στις δύσκολες στιγμές είναι εκεί και μας δίνει κουράγιο.
Όσο για την μοναξιά, συμφωνώ με πολλούς που αναφέρουν ότι δεν είναι πάντα κακή.
Εγώ δηλαδή, κάθε απόγευμα τρελαίνομαι να πίνω έναν καφέ μόνη μου βλέποντας τηλεόραση γιατί με χαλαρώνει, όταν όμως έρχεται το βράδυ τρέχω να πιω και έναν με τους φίλους μου, επειδή απλά δεν ζω χωρίς αυτούς.
Η μοναξιά είναι καλή αν την επιδιώξεις, αν όχι τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να βρεις τι έφταιξε και να το διορθώσεις.
Πιστεύω πως ναι, νικάς την μοναξιά αλλά πάντα με τα κατάλληλα όπλα.

Φιλιά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

H MONAΞIA ΞEKINAEI AΠO MESA MAS.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕς ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟς...ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένα πράγμα νικάει τη μοναξιά,
η ΑΓΑΠΗ.

φιλιά Σκρουτζάκο.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

117.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Stavroulazerva.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΜΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΙΖΑ.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΟΤΑΝ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΚΑΚΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Dreamy Cloud.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΒOUBOU.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ .ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΝΑΝΤΙΑ-ΒΑD RELIGION 7ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΜΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΟΥΛΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΩΤΕΙΝΗ.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

olivetrrgirl.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΕΤΟS.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

eirini.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΣΑΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΑΚΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΛΕΝΑ.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

anna.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Γαλάτεια.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΑΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

basnia.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΤΥΧΕΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Venceremos.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΑΝ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Jacki.Ω!!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ.ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Η ΜΟΝΑΞΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Caramela.ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΑΞΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αναστασία.Ω!!!ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

thomai.Ω!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!!!Παπαρουνίτσα ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΦΙΛΙΑ Παπαρουνίτσα μου.

koritsaki me ta polla mallia είπε...

γειά σ σκρουτζάκο!
η μοναξιά είναι άσχημη τις στιγμές που έχουμε ανάγκη κάποιον στο πλευρό μας.. υπάρχουν όμως κ ώρες που δν θέλουμε κανέναν και τίποτα. τότε έχουμε ανάγκη τη μοναξιά.
όποτε εμείς αποφασίζουμε.
εμείς την νικάμε ή την αφήνουμε να μας νικήσει.

φιλάκια.

Δημήτρης είπε...

"Η μοναξιά...
δεν έχει το θλιμένο χρώμα στα μάτια
της συννεφένιας γκόμενας.
Δεν περιφέρεται νωχελικά κι αόριστα
κουνώντας τα γοφιά της στις αίθουσες συναυλιών
και στα παγωμένα μουσεία.
Δεν είναι κίτρινα κάδρα παλαιών "καλών" καιρών
και ναφθαλίνη στα μπαούλα της γιαγιάς
μενεξελιές κορδέλες και ψάθινα πλατύγυρα.
Δεν ανοίγει τα πόδια της με πνιχτά γελάκια
βοιδίσο βλέμα κοφτούς αναστεναγμούς
κι ασορτί εσώρουχα.
Η μοναξιά.
Έχει το χρώμα των Πακιστανών η μοναξιά
και μετριέται πιάτο-πιάτο
μαζί με τα κομμάτια τους
στον πάτο του φωταγωγού.
Στέκεται υπομονετικά όρθια στην ουρά
Μπουρνάζι - Αγ. Βαρβάρα - Κοκκινιά
Τούμπα - Σταυρούπολη - Καλαμαριά
Κάτω από όλους τους καιρούς
με ιδρωμένο κεφάλι.
Εκσπερματώνει ουρλιάζοντας κατεβάζει μ΄αλυσίδες τα τζάμια
κάνει κατάληψη στα μέσα παραγωγής
βάζει μπουρλότο στην ιδιοχτησία
είναι επισκεπτήριο τις Κυριακές στις φυλακές
ίδιο βήμα στο προαύλιο ποινικοί κι επαναστάτες
πουλιέται κι αγοράζεται λεφτό λεφτό ανάσα ανάσα
στα σκλαβοπάζαρα της γης - εδώ κοντά είναι η Κοτζιά-
ξυπνήστε πρωί.
Ξυπνήστε να τη δείτε.
Είναι πουτάνα στα παλιόσπιτα
το γερμανικό νούμερο στους φαντάρους
και τα τελευταία
ατελείωτα χιλιόμετρα ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΚΕΝΤΡΟΝ
στα γατζωμένα κρέατα από τη Βουλγαρία.
Κι όταν σφίγγει το αίμα της και δεν κρατάει άλλο
που ξεπουλάν τη φάρα της
χορεύει στα τραπέζια ξυπόλυτη ζεμπέκικο
κρατώντας στα μπλαβιασμένα χέρια της
ένα καλά ακονισμένο τσεκούρι.
Η μοναξιά
η μοναξιά μας λέω. Για τη δική μας λέω
είναι τσεκούρι στα χέρια μας
που πάνω από τα κεφάλια σας γυρίζει γυρίζει γυρίζει γυρίζει"

για σένα φίλε JK

από το ιδιώνυμο της Κατερίνας Γώγου.

✿ margarita είπε...

Σίγουρα όλοι εχουμε τον άγγελό μας Σκρουτζάκο..το πιστεύω αυτο.
Η μοναξιά..όντως μεγάλο και πολύπλευρο θέμα!
Εγω πάντως λατρεύω την μοναξιά..εννοώ φυσικά την επιλεκτική μοναξιά..είναι πολλές οι φορές που την αποζητώ και πίστεψέ με δεν πλήττω καθόλου μα καθόλου μαζί της..το αντίθετο!
Αλλα εχει μεγάλη σημασία του οτι οταν μένω μόνη και η στιγμή και ο χώρος έχουν καθοριστεί απο μένα..υπάρχει και άλλη μοναξιά εκείνη απ ότι λένε τρομάζει ..αλλά δεν ξέρω δεν την εχω ζήσει απ αυτη την "τρομακτική"πλευρα της και δεν γνωρίζω..αλλα αν είναι έτσι λοπως ακούω μικρούλη,τρομακτική..πραγματικά δεν θα ήθελα να γνωρίσω αυτη την πλευρά της.

Σε φιλώ

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Σκρουτσάκο έχω μια μικρή ένταση .
Εκεί που λες να νικήσουμε τη μοναξιά και βγαίνει προς τα έξω σαν αντίπαλος αλλά είμαι βέβαιος πως δεν το εννοείς έτσι .

Εγώ που είμαι και μεγαλύτερος πιστεύω πρέπει να αποδεχόμαστε σε ένα βαθμό τη μοναξιά μας και να την ντύνουμε σε ένα βαθμό με όμορφα χρώματα ώστε να μη βογκούμε αν η ζωή μας φέρνει περιόδους μοναξιάς γιατί αυτή κρύβει μέσα της και δώρα για μας όπως είναι η αυτογνωσία .
Αν δεν το καταφέρουμε αυτό,η άλλη επιλογή μας είναι να κάνουμε συνεχώς λάθος επιλογές σε φίλους και συντρόφους μόνο και μόνο για να μην είμαστε μόνοι μας και αυτό έχει πιο τραγικά αποτελέσματα συνήθως .
Σόρυ για την πολυλογία :)

Καλό Πάσχα εύχομαι

!sweety! είπε...

Σκρουτζάκο μου πιστεύω πως η μοναξιά τις περισσότερες φορές είναι θεμητή.Αλλά ακόμη και τότε ο κάθε άνθρωπος έχει δίπλα του το φύλακα άγγελό του και νιώθει πιο...light!Ίσως και να αισθάνεται πως η μοναξιά είναι όντως πιο καλή(απ' το να έχεις γύρω σου άτομα που σε κάνουν να νιώθεις πως αρρωταίνεις,φυσικά και είναι πολύ καλύτερη).
Προσωπικά,παλιά τη φοβόμουν τη μοναξιά και πάρα πολύ μάλιστα!Ίσως επειδή δεν είχα καταλάβει πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να μένει all alone κάποιες φορές για να τα βρει με τον εαυτό του.Ακόμη και τότε όμως,δεν μένει,in the end,μόνος του γιατί ένας φύλακας άγγελος θα 'ναι πάντα κοντά του!
So,πιστεύω πως,ναι,ο οποιοσδήποτε μπορεί να νικήσει τη μοναξιά αν πραγματικά το θελήσει!
Καλό σου απογευματάκι,καλό σ/κ και καλό Πάσχα!!!!:)

Maria Tzirita είπε...

Όλα στο μυαλό μας είναι αγόρι μου. Η μοναξιά είναι καθαρά κατάσταση του μυαλού, δεν έχει να κάνει με το πόσους ανθρώπους έχουμε γύρω μας. Αν τα έχουμε καλά με τον εαυτο μας, μοναξιά δε νιώθουμε ποτέ. Σε φιλώ!

stalamatia είπε...

Μπορεί να είσαι μόνος σε ένα δωμάτιο και να μην νιώθεις μόνος και να είσαι με εκατό και να νιώθεις μόνος,χιλιοειπωμένα λόγια.Όμως ένα άτομο ηλικιωμένο 70 - 80 χρονών μην μου πεις ότι δεν νιώθει μοναξιά όταν κανεις δεν πάει να το δει?Όσο είμαστε νέοι βρίσκουμε τρόπους να καλύπτουμε τη μοναξιά.Όταν πια ο άνθρωπος στερεύει από ενδιαφέροντα τότε θα έρθει και η μοναξιά και στο χέρι των άλλων είναι να νιώσει ξανά ότι δεν είναι μόνος.Καλό Σ/Κ Σκρουτζάκο.

D.Angel είπε...

Πιστεύω πως και η μοναξιά εχει τα καλά της και χρειάζεται που και που!!!Δεν χρειάζεται να νικηθεί αλλά να συμφιλιωθεί κάποιος μαζί της!!!Τα φιλιά μου

επί λέξει είπε...

Δυο μοναξιές. Μια όταν είσαι μόνος και μια ανάμεσα στους ανθρώπους. Εγώ σου προτείνω αυτό που κάνω πολύ συχνά. Τις βάζω να συνομιλούν, να κάνουν παρέα. Δοκίμασέ το, αν χρειαστεί. Είναι αποτελεσματικό.

Φιλιά

starclub είπε...

Καλησπέρα παπάκι μου!
Όντως,έχει αρκετή συζήτηση το θέμα που θίγεις.
Σίγουρα έχουμε όλοι μας τον φύλακα άγγελό μας αλλά το αίσθημα της μοναξιάς μας κάνει να μην το βλέπουμε αυτό.
Σίγουρα για να νικηθεί η μοναξιά χρειάζεται δύναμη και θάρρος...Το θέμα είναι που θα τα βρούμε αυτά;
Έχει τύχει πάντως πολλές φορές όταν περπατάω μόνη στο δρόμο έχοντας έντονη την αίσθηση της μοναξιάς,να περπατάει μαζί μου σε όλη τη διαδρομή και ένα σκυλάκι(όχι κάποιο συγκεκριμένο).Κοιτάζοντάς το καταλαβαίνω πως δεν είμαι μόνη.Έχω δίπλα μου έστω αυτό το γλυκό πλασματάκι που μπορεί και να καταλαβαίνει πως νιώθω!
Είπα πολλά,όμως,και σε κούρασα!
Φιλάκια πολλά μικρό μου! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κoritsaki me ta polla mallia.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΑΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Stalamatia.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μaria Tzirita.Ω!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΑΚΙΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

SweetyΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΑΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κωνσταντίνος Κόλιος.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΜΟΝΑΞΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

edelweiss margarita.ΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

jimank1ch.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΑΓΜΕΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΩΓΟΥ.Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τonia.ΚΑΛΉ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

Shattered Words είπε...

Καλησπέρα Σκρουτζάκο!!
Καλώς σε βρήκα λοιπόν!!
Η μοναξιά για μένα έχει 2 όψεις...και αυτή την εποχή βλέπω την καλή της πλευρά!!
Θα τα λέμε συχνότερα τώρα!!

Καλό βράδυ!!!

Nikos V.

nikkolts είπε...

καλησπέρα φίλε μου!
ένα καταπληκτικό τραγούδι των stavento "o γρίφος" το ξέρεις?!
Τα λέει όλα!
Καλό βράδυ φίλε μου!

Νηρηιδα είπε...

Σκρουτζακο οντως πολυ μεγαλο θεμα προς συζητηση και μαζι νομιζω οικειο για ολους!
Μπορει να εισαι μεσα σε πληθος και να νιωθεις μονος και να εισαι μονος αλλα να μη σε πειραζει καθολου...Επισης καμια φορα οι αν8ρωποι δεν ειναι τοσο προ8υμοι να σε βοηθησουν και να σε κατανοησουν...
Το αλλο μεγααααααααλο 8εμα ειναι η υπαρξη αγγελων...Ναι πιστευω.Δεν ξερω αν ειναι απο προσωπικη αναγκη αλλα πιστευω πως υπαρχουν οντοτητες κοντα μας...Ομως οταν εισαι ολομοναχος κυριολεκρικα ή μεταφορικα ειναι δυσκολο να αρκεστεις σε αυτο...

Bουλα. είπε...

ποτέ η μοναξιά δεν ηταν καλός σύμβουλος...έχουμε πλαστή να είμαστε μαζι με άλλους και είναι υπέροχο..έστω αν αυτός ο άλλος είναι ενας φύλακας άγγελος.Καλησπέρα μικρέ μου φίλε!!!

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

απλά θα συμφωνήσω μαζί σου... φιλιά....

ζαφορα είπε...

Πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου.

Δεν νομίζω ότι θα μείνεις ποτέ
μόνος σου εσύ με τόσους φίλους
που έχεις.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ μικρέ μου φίλε .

Εύχομαι να περάσεις υπέροχα
μαζί με τους αγαπημένους σου,
όπου κι αν βρεθείς.

Φιλί γλυκό ζαφορένιο

ΑνωΡά7 είπε...

Και βέβαια δεν είμαστε μόνοι...αυτό που δεν έχουμε καταλάβει όμως εμείς οι θνητοί είναι ότι γεννιόμαστε για να πεθάνουμε...Η Ζωή είναι μια ωραία βόλτα...είναι στιγμές...όμορφες...ας την εκμεταλλευτούμε...
Την καλημέρα μου και μπράβο για την ανάρτησή σου μου άρεσε πολύ!

φιλιά

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Kάποιες φορές είναι η καλύτερη παρέα...

Καλό Σ/Κ

Άστρια είπε...

Ναι χαμογέλασα, αλλά όχι για τον λόγο που λες, αλλά γιατί ήταν μία πολύ όμορφη ανάρτηση.

Ναι, νομίζω ότι υπάρχει ο φύλακας άγγελός μας, που παίρνει πολλές μορφές. Καμιά φορά τον βλέπουμε στο πρόσωπο των ανθρώπων που βρίσκονται πάντα δίπλα μας.

Για τη μοναξιά; είναι μάλλον επιλογή κάποιου αν συμβαίνει. Και τότε πονάει, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη συντροφιά, πολύ δε περισσότερο, κάποιον να τον αγαπάει, να τον εμπιστεύεται, να ακουμπάει πάνω του στα δύσκολα. Αλλά και ο ίδιος έχει την ανάγκη αυτά να τα προσφέρει σε κάποιον άλλον.

Μια καλή μέρα για σένα Σκρουτζάκο:)

!sweety! είπε...

Μπα,δύσκολα...Στην πόλη θα μείνω γιατί μετά το Πάσχα δεν μένει και πολύς καιρός για τις εξετάσεις οπότε πρέπει να καθίσω να διαβάσω μέσα στις διακοπές.Αν παώ πουθενά θα είναι καμιά απόφαση της τελευταίας στιγμής με την παρέα και θα πάμε κάπου κοντά κατά πάσα πιθανότητα.Εσύ θα φύγεις;

Aristodimos είπε...

Στην εποχή μας η μοναξιά τόσο επεκτάθηκε, ώστε έγινε ένα αίσθημα που ενώνει τους ανθρώπους.

Οποιος φοβάται την μοναξιά , δεν έμαθε ν αγαπά τον εαυτό του.

Καλό Σ/Κ

Αρης

Olga είπε...

Καταρχήν ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου, να σε συγχαρώ για την ωριμοτητα σου, παρόλο που είσαι μικρός!![στην ηλικία]!!Η μοναξιά, κατα την γνώμη μου, είναι σχετική! Μπορεί να είσαι ανάμεσα στο πλήθος, και να είσαι ΜΟΝΟΣ σου, ή να είσαι μόνος σου και να νοιώθεις γεμάτος!Το θέμα είναι να περνάς ΚΑΛΑ!!..

AATON είπε...

Πέρασα να σου ευχηθώ Άρη,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, σε σένα, σε όσους αγαπάς, και σ' όλους τους φίλους σου bloggers που σε διαβάζουν

Ι.Dinos είπε...

Φίλε "Σκρουτζάκο" καλημέρα!
Οταν επιλέξεις για λίγο τη μοναξιά-κατά καιρούς-κάνεις τους απολογισμούς σου και ...μετράς τη δύναμή σου....
Αν ομως η μοναξιά ειναι διαρκής, τότε ο ανθρωπος αυτός ειναι η τρελός η ασκητής η μονόχνωτος...
Γιατί οι ανθρωποι ειναι τρία "πράγματα": Βιολογικές οντότητες, κοινωνικές μονάδες και ψυχοπνευματικές υποστάσεις...
Καμμιά απο τις ιδιότητές του αυτές δεν του δικαιολογεί διαρκή μοναξιά!
Καλή σου μέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα !

Μαρια Νικολαου είπε...

Αν και δυσκολο νομιζω πως ναι
Ο καθενας εχει τη δυναμη μεσα του να το κανει αν προσπαθήσει

Καλλιόπη είπε...

ρωτάς αν μπορεί να νικηθεί η μοναξιά...
δε ρωτάς καλύτερα αν θέλουμε;
εγώ περνάω καλά μαζί της, αλλά δεν είμαι ποτέ μόνη!
είμαι μοναχική!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τον φύλακα άγγελο μου... να τον ρωτήσω τι κάνω σωστό και τι λάθος, πότε κινδύνεψα και με βοήθησε....και να κάνουμε παρέα όποτε νοιώθω μόνη......

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Το τέρας της αμάθειας.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανωρά 7.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ζαφορά.Ω!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΟΥ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟ ΖΑΦΟΡΕΝΙΟ ΦΙΛΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ευη Καφούρου.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Βούλα.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Νηρηίδα.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

nikkolts.Ω!!ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Dreams within the twilight.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ.ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλλιόπη.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μαρία Νικολάου.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ι.Dinos.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΑΤΟΝ.Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ .ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Οlga.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αristodimos.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Sweety.ΚΑΛΏΣΤΗΝ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αστρια.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ.Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

dreamer angel.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

aa.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΟΙ ΜΟΝΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΥΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Starclub.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΜΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Unknown είπε...

δεν ξέρω την ηληκία σου δεν πειράζει φίλε γιατί η μοναξιά είναι σαράκι που σε τρώει....ίδίως το βράδυ που τότε την νοιώθεις για τα καλά....τότε που απελευθερώνει τα ξωτικά της ζωής μας...και γυρίζουν στο μυαλό του καθενός....
όσο δε μεγαλώνουμε τόσο μεγαλώνει και ο πόνος....και το σαράκι..

νάσαι καλά σκρουτζάκο...
ποτέ μόνος..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

homamade.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΡΕΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΕΓΙΝΑ 19.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Eva F. είπε...

Μεγάάάλη ιστορία Σκρουτζάκο μου γλυκειέ η μοναξεια...
Τίποτ΄αλλο...
Μόνο αυτό....

Να σου ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα μ΄αυτούς που αγαπάς...
Να περάσεις όμορφα.

Άνεμος είπε...

Η μοναξιά είναι η μοναδική παρέα που μπορείς να έχεις συνέχεια μαζί σου. Δε κάνει διακρίσεις και είναι κάτι που άλλες φορές το επιδιώκεις και άλλες φορές το μισείς...

Κάτι ήξεραν οι Stavento που γράψανε ολόκληρο τραγούδι γύρω της.

Πιστεύω πως τη δύναμη τη παίρνουμε μέσα μας γιατί θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχουμε κάποιον δίπλα μας και δεν είμαστε μόνοι. Κανένας δεν έχει αποδείξει ότι υπάρχουν άγγελοι μαζί μας και όμως κανείς δε το αρνέιται. Όλοι τους ζητάμε.

Καλό Πάσχα!