Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ<Ο ΥΨΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΕΤΑΙ>




ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ.Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΖΗΛΟ.


Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΩΝΗΣ,ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ.


ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ.


Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΛΕΦΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΑΔΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΗ ΕΛΕΓΕ.ΝΗΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΝΕΟΣ.




Ο ΤΕΛΩΝΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ.




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ.


ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΗ ΗΤΑΝ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ-ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ--ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ,ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΥΨΩΘΕΙ.




Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.


ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ...




1)ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.




2)ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΟΧΗΜΑΤΑ,ΕΛΑΦΡΑ Η ΣΟΒΑΡΑ,ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ Η ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ,ΟΤΑΝ ΚΡΥΦΟΓΕΛΑΕΙ,ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ,ΥΠΟΤΙΜΑ,ΕΚΘΕΤΕΙ,ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ.




3)ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΥΦΥΙΑ,ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ,ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ,ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ,ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.




4)ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ.


ΞΕΧΝΑ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ,ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ ΑΠ ΑΥΤΑ.


Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ<ΠΑΣ Ο ΥΨΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΕΤΑΙ>ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ.




ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΘΕΛΗΣΗ,ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΥΝΑΤΗ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.


124 σχόλια:

eirini είπε...

Σκρουτζάκο μου δύσκολο θέμα...
Απ'όλους μπορούμε να κρυφτούμε, από Εκείνον όμως δεν κρύβεται κανείς. Όταν βλέπω αυτές τις συμεριφορές, ακόμα και στον εαυτό μου, φοβάμαι για την ώρα που θα έρθουμε απέναντί Του. Ας σκεφτόμαστε αυτό πριν κάνουμε ή πούμε οτιδήποτε μεγάλο, θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πίστεψέ με.
Εκπληκτική ανάρτηση φίλε μου! Πολλά πολλά φιλιά για σένα!

Leviathan είπε...

iperoxo!!!exeis apolito dikio!!!ligi tapeinotita de vlapti...eidika stis meres mas!kalispera kai kali evdomada!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τίποτα δεν είναι δεδομένο. σήμερα έχεις λεφτά αύριο δεν έχεις. σήμερα έχεις κοινωνικό περίγυρο αύριο δεν έχεις. σήμερα αγαπάς και αν αγαπάς αληθινά αγαπάς για πάντα. ακόμα και η ίδια η ζωή δεν είναι δεδομένη. αυτό ξεχνάμε σαν άνθρωποι. ότι σήμερα είμαστε και αύριο όχι.
καλό σου βράδυ!

D.Angel είπε...

Ας προσπαθησουμε, πραγματικά αξίζει τον κόπο!Φιλιά πολλά καλέ μου

Laplace είπε...

kalhspera k kalh ebdomada filaraki!
apo tis kalyteres kai ousiastikoteres anarthseis sou magka!
nasai kala
filia

stalamatia είπε...

Ax Σκρουτζάκο μου πόσο δίκιο έχεις και αλοίμονο κάτι τέτοιους τους έχω σε καθημερινή βάση εκτός Κυριακής .Κατάλαβες που τους βρίσκω κάθε μέρα!!! χα χα χα

Unknown είπε...

skroytzako....νάσαι καλά ωραίο θέμα....ναι η ταπεινοφροσύνη προτέρημα αληθινό....για δυνατούς και όχι μόνο.....

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πόσοι είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει ότι όλα στην ζωή είναι εφήμερα?? Και ότι όλα αυτά για τα οποία καυχώνται, αύριο μπορεί να μην υπάρχουν??
Δυστυχώς λίγοι.
Γι αυτό γεμίσαμε άτομα χωρίς καθόλου ταπεινότητα.
Καλή βδομάδα Σκρουτζάκο μου!!

Dreamy Cloud είπε...

Πολύ χρήσιμη αυτή η παραβολή. Μακάρι στις μέρες μας να είμασταν έστω και λίγο ταπεινοί και λιγότεροι υπερόπτες..Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

Ευρύνοος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου..

ακριβώς έτσι..

τα σέβη μου..

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μπράβο σκρουτζάκο αυτή τη φορά σε χάρηκα. Συμφωνώ πολύ-πολύ, γητεύομαι και γοητεύομαι όταν συναντώ πλούσιους σε πνευματικότητα ανθρώπους και ταυτόχρονα ταπεινούς.
Δυσεύρετοι όμως φίλε μου ε;;

Καλησπερίζω σε!

Σταυρούλα είπε...

Πολύ καλά έκανες Σκρουτζάκο κι έβαλες αυτή την παραβολή.Εχει γεμίσει ο τόπος Φαρισαίους!Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία,όποιος την έχει είναι πάμπλουτος.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ενα μπραβο για την αναρτηση σου με εχουν καλυψει πληρως οι παραπανω φιλοι.μονο ενα η ταπεινωτητα αμοιβεται παντα οχι μονο απο τον θεο και απο τους ανθρωπους η υπεροψια ποτε. καλο σου βραδυ.



σε παρακαλω αν δεν σε κανει κοπο βγαλε την λεκτικη επαληθευση ευχαριστω

Μαριάνθη είπε...

Μεγάλο θέμα!
Ο φαρισαϊσμός είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται ο άνθρωπος και να μη βρίσκει ανάπαυση η ψυχή του.
Από τον Ύψιστο όμως που γνωρίζει τα κατάβαθα της ψυχής μας δεν μπορούμε να κρυφτούμε ούτε να τον ξεγελάσουμε΄Όποιος το νομίζει πλανάται πλάνην οικτρά και τον εαυτό του ξεγελά.
Χρειάζεται έστω με λίγη πνευματικότητα να σκύψουμε μέσα μας μήπως και γλιτώσουμε από λοξοστρατήματα.
Αξιόλογη ανάρτηση, στοχαστική.

alterego είπε...

Η υπεροψια και ο σνομπισμος ειναι πολυ ασχημες συμπεριφορες και πολυ ενοχλητικες
Καλο βραδυ

Εφη είπε...

σκρουτζακο πολλη ωραια η αναρτηση σου. εχει γεμισει ο κοσμος απο φαρισαιους.καλα θα ηταν, ο καθενας απο μας ξεχωριστα, να σκεφτει αν ειναι ενας φαρισαιος και να κοιταξουμε να αλλαξουμε. να ταπεινωθουμε, για να γινουμε και παλι ανθρωποι.
καλο σου ξημερωμα.

Γαλάτεια είπε...

Αυτο παλι με τους ανθρωπους που κατακρινουν τους υπολοιπους συνανταται παντου....και το "ωραιο" ειναι οτι οταν δεν εχουν κατι να προσαψουν σε καποιον,το επινοουν!!!
Καλο βραδυ αγαπητε Σκρουτζακο! :)

Aνεμος είπε...

ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΘΕΛΗΣΗ,ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΥΝΑΤΗ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

VAD είπε...

εγώ...εγώ...εγώ...εγώ...κι όταν έρθει η ώρα της βουτιάς,κι έρχεται πάντα,δεν τη γλυτώνεις,τότε ο βασιλιάς αποδεικνύεται γυμνός...

Μαρια Νικολαου είπε...

Θα συμφωνήσω με αυτο που ειπε η Ειρήνη
Δύσκολο θέμα με πολύωρη συζήτηση
Βοηθάει παντως η εγγραφή να σκεπτόμαστε διαφορα πράγματα...

Καλημερα φίλε μου
να σαι καλα
Ελπίζω συντομα να μαι κοντα σας παλι μιας και απο σημερα θα ειμαι εκτος ...

jacki είπε...

Οπότε Σκρουτζάκο μου ας ταπεινώσουμε τον εαυτό μας για να μας υψώσει ο Θεός στη Βασιλεία Του.
Καλημέρα σου μικρέ μου φίλε.

Σταλαγματιά είπε...

ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

Εγώ κρατώ αυτό !!!
Μπράβο μικρέ μου υπέροχη η παραβολή!
Φιλί

55fm είπε...

Aπλότητα, ταπεινότητα,αγάπη,προσφορά, αν καταφέρουμε αυτά να συνοδεύουν τη ζωή μας,σίγουρα είμαστε άνθρωποι...αυθεντικοί και ταπεινοί!
Να σαι καλά SKROYTZAKO, με τις όμορφες αναρτήσεις σου!
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Πω ... Πω... συμβαίνουν και αυτά στις μέρες μας;;;; Που ζούμε... που οδεύουμε;

Ο εγωϊσμός και ο εγωκεντρισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας... και είναι κρίμα που δύσκολα εντοπίζεται στο ύψος που πετούμε..

Marlou Xintarianou είπε...

αυτη τη παραβολη τη θυμαμαι απο το δημοτικο!! αλλα πρωτα πρεπει να αρχισουμε να προσφερουμε λιγο και μετα να εχουμε ταπεινοτητα!!!
φιλιααα

Δημητρης είπε...

εγώ να εκφράσω απλώς την χαρά μου για την ανάρτηση αυτή, αν και βλέπω οτι με πρόλαβε η Ειρήνη. Να είσαι καλά και πάντα συνειδητοποιημένος τελώνης :) Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
συμφωνώ απόλυτα με τον b|a|s|n\i/a .
Τίποτα δεδομένο, άρα ας προσέχουμε λιγάκι.
Φιλάκι.

Aristodimos είπε...

Καλός ανθρωπος δεν ειναι αυτος που κάνει το καλό , μα αυτός που εχει την δύναμη ψυχής να μην κανει κακό...
Και η ταπεινοφροσύνη προτέρημα που αναδείχνει αυτην την δύναμη της ψυχής.

Καλό σου απόγευμα

Αρης

Φυγή είπε...

Πόσο αληθινά είναι όλα αυτά που διάβασα! Έχεις απόλυτο δίκιο! Ας προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε τους εαυτούς μας και ύστερα αυτόν τον κόσμο που δεν μας ανήκει και που θα τον κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές!!

επί λέξει είπε...

Όλα είναι υπό αίρεση και κάποιες φορές και αιρετικά. Και στις δυο περιπτώσεις οι αλλαγές μπορεί να αποβούν μοιραίες. Το άθικτο, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Ούτε και στον εαυτό μας.

Φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

eirini.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Leviathan.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

basnia.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

dreamer-angel.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Laplace.KAΛΩΣΤΟΝ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Stalamatia.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ.Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

homemade.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΛΕΝΑ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΦΗΜΕΡΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Dreamy Cloud.ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ευρύνοος.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα.KAΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σταυρούλα.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Θανάσης.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μαριάνθη.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

alterego.ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εφη .ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Γαλάτεια.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΝΟΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανεμος.Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

VaD.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μαρία Νικολάου.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

jacki.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αναστασία.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟ ΦΙΛΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

50fm.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΟΛΩΝ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Μarlou.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δημήτρης.ΦΙΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τonia.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟ ΦΙΛΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αristodimos.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Φυγή.ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

!sweety! είπε...

Υπέροχη η ανάρτησή σου σκρουτζάκο μου!!!Όντως ισχύει σε καθημερινή βάση αυτό που είπε ο Κύριος.Γιατί βλέπεις ανθρώπους που από εκεί που νόμιζαν ότι είχαν τα πάντα,έμειναν με ένα ατελείωτο τίποτα.Γι' αυτό καλό είναι να είσαι ταπεινός και όχι κομπορρήμων!Και ακόμη καλύτερο είναι να μην καυχείσαι για αυτά που έχεις πετύχει αλλά να εύχεσαι να σε αξιώσει ο Θεός και για περισσότερα,χωρίς βέβαια να διατυμπανίζεις κάτι τέτοιο.Ο Κύριος ξέρει ποιον πρέπει να ανταμοίψει.Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε και να παρακαλούμε δημόσια να δείξει τη μεγαλοψυχία Του.Ο ίδιος ξέρει...
Καλή σου μέρα!

Artanis είπε...

καλημέρα JK...

Fri είπε...

Για έλα να δεις που είσαι καλεσμένος σε blog-οπαίχνιδο...

Την καλημέρα μου :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

aa.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΘΙΚΤΟ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Sweety.Ω!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αrtanis.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Fri.Ω!!!ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΜΕΣΩΣ.

Skouliki είπε...

δεν τα παω καλα μετα περι θρησκειας

οποτε θα αρκεστω σε μια καλησπερα

Δημιουργία είπε...

Απο τις πιο ομορφες αναρτησεις που εχεις κανει.Μακαρι να βαζαμε το μυαλο μας να σκεφτει για ενα λεπτο πριν πραξουμε κατι, πολλα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε Σκρουτζάκο, όλοι έχουμε ανθρώπινες αδυναμίες. Στην πορεία της ζωής μας, πέφτουμε συνεχώς και ξανασηκωνόμαστε. Απλά δεν πρέπει να μένουμε στον εγωισμό μας και στη κατάκριση. Να μπορούμε να ζητάμε συγνώμη. Τελικά όμως η συγνώμη δείχνει δύναμη ψυχής ή αδυναμία στη σημερινή εποχή;

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Οι Φαρισαίοι αυξάνονται και πληθύνονται! Προσοχή!

Καλό σου βράδυ Σκρουτζάκο!

zoyzoy είπε...

Δυστυχώς στις μέρες μας τα λόγια του Χριστού δεν εισακούονται απο πολλούς.
Ας τα κρατήσουμε στην καρδιά μας και το σίγουρο είναι ότι θα βγούμε κερδισμένοι!!

nikkolts είπε...

Μπράβο Σκρουτζάκο φίλε!
Πολύ όμορφη ανάρτηση!!!

xrysaki.com είπε...

hi filaraki moy.....
epaniltha ksana!!!
thelo thn voitheia soy...pos vazeis diafora sxedia sto blog??
opos evales esy to xrima deksia k aristera???kalo soy vradaki...filiaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Παπί μου
πολύ όμορφη ανάρτηση.
Δυστυχώς, έχουμε αλλάξει επίπεδο πια, δεν μπορούμε να νιώσουμε.
Φιλιά πολλά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλώς σε βρίσκω και στο φιλόξενο σπιτάκι σου, ωραία θέματα θίγεις,

γέμισε ο τόπος Φαρισσαίους, το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να έχει τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του και να προσπαθεί να μην επαναλαμβάνει τα τυχόν λάθη του, τότε μόνο έχει αξία και η προσευχήnata

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλώς σε βρίσκω και στο φιλόξενο σπιτάκι σου, ωραία θέματα θίγεις,

γέμισε ο τόπος Φαρισσαίους, το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να έχει τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του και να προσπαθεί να μην επαναλαμβάνει τα τυχόν λάθη του, τότε μόνο έχει αξία και η προσευχή

Mousikoulis είπε...

Λοιπόν! Η παραβολη γνωστή και όμορφη και έχει να πει πολλά! Τα είπες όλα! Απο μένα Καλημέρα!!!!

Γιώργος Τ. είπε...

Η ταπεινότητα είναι αρετή δυσεύρετη στις μέρες μας.. Και αν δεν είσαι ταπεινός, τουλάχιστον μην επιδεικνύεσαι.. Σοφή παραβολή..

Dorothy είπε...

Από "φαρισαίους" άλλο τίποτα Σκρουτζάκο! Εχει γεμίσει ο τόπος. Πολύ όμορφη ανάρτηση, καλή σου μέρα!

ναδα.- είπε...

Καλησπέρα σκρουτζι

Καλή αναρρίχηση λοιπόν .
:)

ζαφορα είπε...

Φίλε μου καλέ

Νομίζω ότι είναι μεγάλο ταλέντο
να καταλαβαίνουμε με ποιόν έχουμε
να κάνουμε, και ακόμα μεγαλύτερο,
να ελέγχομαι τον εαυτό μας.
Σωστά είπες.

Φιλί γλυκό ζαφοροκεντημένο.

olivetreegirl είπε...

Αχ Σκρουτζάκο μου καλά τα λες, ο κόσμος μας κατακλύζεται από ανθρώπους γεμάτους έπαρση, η ταπεινότητα θεωρείται πια δείγμα αδυναμίας...

e-ioannis είπε...

ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Skouliki.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δημιουργία.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΝΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΗ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

pink floyd.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ζoyzoy.ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

nikkolts.Ω!!!ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Χrysaki com.Ω!!!ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΘΑ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Λένα.ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ.Ω!!ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ.ΜΠΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μousikoulis.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Γιώργος Τ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τα παπούτσια της Dorothy.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Νάδα.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ζαφορά.ΚΑΛΩΣΤΗΝ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΦΙΛΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

olivetrrgirl.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

e-ioanniw.ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Leviathan είπε...

kalo savvatokiriako!! :)

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

πολλή ωαία η ανάρτησή σου... να είσαι καλά... η σεμνότητα και η ταπεινότητα είναι μεγάλα αγαθα...

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία έχει αναχθεί σε σπορ στις μέρες μας.
Η αυτοκριτική αν είναι ειλικρινής μπορεί να μας οδηγήσει στο να γίνουμε καλύτεροι. Θέλει προσπάθεια, αλλά πάνω απ' όλα θέλει ειλικρίνια.

Καλό Σ/Κ να έχεις :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Leviathan.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Evit Kafe.ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανεμοδούρα.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Πάντως οι Φαρισαίοι δεν είναι πληκτικοί...

Yannis Kapnidis είπε...

Κατ'αρχήν να σε συγχαρώ για την επιλογή του θέματος και για τη μαεστρία με την οποία έφερες ένα τόσο αρχαίο κείμενο στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να θεωρείς ότι όταν πρόκειται για την Αγία Γραφή δεν θέλει να προσπαθήσει κανείς πολύ... πίστεψέ με όμως, θέλει.

Η ταπείνωση λείπει στις μέρες μας, είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι κρίνουμε και δεν κοιτάμε τη δουλειά μας αλλά η ζωή τα φέρνει πάντα έτσι και τελικά φοιτούμε αργά η γρήγορα στο πιο αποτελεσματικό σχολείο της ταπείνωσης: στην απομόνωση.

Να είσαι καλά, καλό βράδυ!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλησπέρα μοναδικέ μου φίλε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ευχομαι κι εγώ απο μέρους μου ότι καλύτερο για σένα.
Καλό Σαββατοκύριακο και να περνάς καλά.

AATON είπε...

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο έτσι ώστε να διαφέρει απο τους άλλους, μα ήταν λάθος.
Έπρεπε να τους κάνει όλους ολόϊδιους στα πάντα, απο εμφάνιση, χαρακτήρα μέχρι εξυπνάδα. Τότε ήθελα να έβλεπα ποιός κοροϊδεύει ποιόν.
Καλή σου μέρα φίλε μου Γιάννη :)

Little Hope Flags είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Όσα πράγματα κι αν έχεις, όσα χαρίσματα, όσα ταλέντα, δεν είναι καλό να τα επιδεικνύεις. Γιατί όσα σου έδωσαν μπορούν να τα πάρουν πίσω. Καλό είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε όλοι καλύτεροι, χωρίς όμως να νιώθουμε την ανάγκη να αυτο-προβαλόμαστε.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Nobilis είπε...

Σκρουτζάκο ευχαριστούμε που μας θύμησες την παραβολή.

Εκείνο που πραγματικά είναι εντυπωσιακό είναι ο μεγάλος αριθμός των θετικών σχολίων.
Πολύ ελπιδοφόρα η αντίδραση όλων όσων σχολίασαν, σημαίνει τόσα πολλά πράγματα αυτή η αποδοχή της ανάρτησης σου και κυρίως το πόσο έχουμε κουραστεί από τους φαρισαϊσμούς που βιώνουμε.

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι πάντοτε.

Ευχαριστούμε και πάλι.

koritsaki me ta polla mallia είπε...

σκρουτζάκο είχα να ακούσω αυτή την παραβολή από το γυμνάσιο..
σ'ευχαριστώ που μ έδωσες την ευκαιρία να την ξαναθυμηθώ!

καλό σαββατόβραδο!

Suspect είπε...

γεια σου Σκρουτζακο! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Suspect.ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κoritsaki me ta polla mallia.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Carina.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ .

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΑΤΟΝ.Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΝΑΝΤΙΑ -ΒΑD RELLIGION.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Hellenic Potion.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΤΕΛΙΟΣ.ΦΙΛΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

hamomilaki.Ω!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

Nobilis είπε...

Άμα κοπάσει, ο σχολιασμός, που δεν το βλέπω και χαίρομαι, θα θέλαμε να το επαναδημοσιευσουμε κι εμείς, με την άδεια σου και την σχετική αναφορά.

Καλή σου μέρα SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

hamomilaki.ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.