Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!! 1η ΟΚΤΩΒΡΗ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΑΣ;ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ;ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ;;;;;




ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ,ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΛΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ.



ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.



Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.



ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.



ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΤΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ;



ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 85 ΕΤΗ.



ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.



ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ.



ΑΣ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ,ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.






ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ,ΟΠΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ.ΟΛΟΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.



ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.






ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ.



Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΗΣ.



ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ,ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.



ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ,ΕΝΩ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.


ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ;
ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ;ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΟΝΕΙΡΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΣ.
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

144 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

"Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ΄ρθεις.."..

Καλημέρα και καλό μήνα!!!!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

mariw είπε...

Το βίντεο αυτό είναι καταπληκτικό, από την πρώτη φορά που το είδα μου έχει χαραχτεί στο μυαλό, τα λέει όλα.

Η αλήθεια είναι ότι, ως κοινωνία, την Τρίτη ηλικία την έχουμε λίγο παραγκωνισμένη. Είναι φορές που όλο το σύστημα τους βλέπει σαν βάρος. Ξεχνάμε βλέπεις ότι μια μέρα θα αποτελούμε και εμείς κομμάτι της.

Καλό μήνα γλυκέ SKROYTZAKO.

επί λέξει είπε...

Kαλό μήνα, φίλε μου με μπόλικη αγάπη γύρω μας!!

!))

jacki είπε...

Πολύ δίκιο έχεις Σκρουτζάκο μου..
Γενικότερα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι πως αν είμαστε τυχεροί θα φτάσουμε στην ηλικία τους και θα χρειαζόμαστε φροντίδα.. Έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε..

ΛΕΩΝ είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Σκρουτζάκο! Όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στους ηλικιωμένους....όλοι κάποτε θα είμαστε στη θέση τους!

kikop80 είπε...

Λίγη αγάπη, μόνο, δεν είναι πολύ, αλλά είναι τα πάντα γι'αυτούς...

Τα κόμματα γιορτάζουν την ημλερα με τη συμμετοχή στις εκλογές τόσων υπερηλίκων!!!
:-DD

Maria Tzirita είπε...

Είχα κάνει ένα αντίστοιχο ποστ πέρυσι τέτοια μέρα Σκρουτζάκο μου. Κι αυτό ακριβώς πιστεύω, ότι η τρίτη ηλικία αξίζει την αγάπη και το σεβασμό μας κάθε μέρα του χρόνου... Σ'αγαπώ πολύ για την ευαισθησία σου, να'σαι καλά και καλό μήνα!
Σ'ευχαριστώ και για τη φώτο μας στο facebook!

b|a|s|n\i/a είπε...

το βιντεάκι το "τι είναι αυτό" είναι απλά συγκλονιστικό.
καλό σου μήνα!!
για τις μεγαλύτερες ηλικίες μακάρι οι μικρότερες να είναι πάντα κοντά τους. στα εύκολα. στα δύσκολα. όσο μεγαλώνουμε τόσο παιδιά γινόμαστε και πάλι.
καλημέρα σου!

karkinos7 είπε...

''ΑΣ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ,ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.''
Την Καλημέρα μου Καλό μήνα να έχουμε.

Μαριάνθη είπε...

Καλό μήνα Σκρουτζάκο!
Συμφωνώ με όσα λες και σε παραπέμπω και στη δική μου ανάλογη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

μας έδιξες το μέλλον μας. γενικά αυτές οι παγκόσμιες μέρες είναι ένα ερωτιματικό. μόνο μια μέρα για την τριτη ηλικία, για τον πλανήτη, για το περιβάλλον κ.τ.λ.....;;;;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Καλό μήνα φίλε μου.

Το φιλμάκι με το Αλτσχάιμερ είναι όλα τα λεφτά...

Είχα φιλοξενήσει στην εκπομπή μου τους πρωταγωνιστές και με βοήθησαν να δώσουμε δύναμη σε πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιους είδους προβλήματα.


Να είσαι καλά.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
twiter.com/kostasvloutis

Ανώνυμος είπε...

αχ καλε μου σκρουτζακο εχεις δικιο .εχω την 85 χρονη γιαγια μου σε γηροκομειο και καθε φορα που την επισκεπτομαι ποναει η ψυχη μου .οχι οτι δεν ειναι καλες οι συνθηκες ,το αντιθετο .τους φροντιζουν πολυ .ειναι ολοι τους καθαροι και περιποιημενοι με το φαγακι τους ,το καφεδακι τους ,ολα τα εχουν ακομη και συντροφια .αλλα εχουν ολοι ενα παραπονο δεν εχουν διπλα τους τα παιδια τους τα εγγονια τους .δεν ειναι στο σπιτι τους.ετσι ομως που εχουν γινει τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολη κατασταση με εναν γερο ανθρωπο στο σπιτι .η δικη μου γιαγια για παραδειγμα μεχρι που λιγο, λιγο μπορουσε να σταθει εστω και καθιστη κατι γινοταν λιγο ο ενας λιγο ο αλλος κουτσοβολευοταν η κατασταση.οταν ομως εφτασε να ειναι στο κρεβατι μονιμα ξαπλωμενη πιος να την φροντισει; η μαμα, που ετσι οπως εγινε η ζωη αν ειναι γερη ειναι αναγκασμενη να δουλευει μεχρι τα εξηντα πεντε ;και μετα την δουλεια να κοιταζει και τα εγγονια γιατι δουλευουν οι κορες ; μεγαλωσαν τα σπιτια μας αλλα ποτε δεν υπαρχει αρκετος χωρος για ενα γερο ανθρωπο .δουλευουμε ολοι σαν τρελοι αλλα ποτε δεν φτανουν τα λεφτα μας για να παρουμε μια νοσοκομα να φροντισει τον ανθρωπο μας .δικαιολογιες;δεν ξερω τουλαχιστον αν υπαρχει λιγο χωρος στην καρδια μας ,αν θυμομαστε λιγα απο ολα αυτα που εχουν κανει για μας ,ολα αυτα που εχω περασει στη ζωη τους.να τους επισκευτομαστε συχνα να τους περνουμε για ενα τριημερο σπιτι τους να τους λεμε ποσο τους αγαπαμε οτι οσο δεν ειμαστε μαζι τους μας λειπουν.(συγνωμη αν καταχραστικα το χωρο σου)

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλή σου μέρα και Καλό μήνα.
Πού συγκινητική η ανάρτησή σου, από μικρή είχα μια ατέλειωτη αγάπη για τους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Είναι το απόσταγμα της ζωής.
Τους αξίζει κάθε σεβασμός και οι αρχαίοι Ελληνες έδειχναν δέος μππροστά στους γηραιούς συνανθρώπους τους.
πιστεύω όμως πως παρόλη την αθλιότητα των Ελλήνων σε αυτό τα θέμα τα πάμε καλά.
Καλημέρα και πάλι.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φϊλε μου Σκρουτζάκο, χτύπησες ευαίσθητη φλέβα!!! Στεναχωριέμαι και μόνο που σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκαταλειμμένοι, άνθρωποι όχι απαραίτητα μόνοι αλλά με οικογένειες!!!!
Εχω βρεθεί μερικές φορές, για διάφορους λόγους σε τέτοιους χώρους, και το μόνο που μου έχει μείνει έιναι το βλέμμα αυτών των ανθρώπων προς την πόρτα, περιμένοντας να μπει κάποιος δικός τους.... Περιμένοντας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα!!
Εϊναι ένα θέμα όπου μπορείς να γράφεις για ώρες!!!
Πρέπει όλοι μας να δίνουμε περισσότερη αγάπη, να βλέπουν απο εμας τα παιδιά μας για να μαθαίνουν, για να σταματήσει να υπάρχει σκληροκαρδία....
Καλό μήνα φίλε μου!!!

BUTTERFLY είπε...

Τι να πω βρε Σκρουτζακο! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!! Εξαιρετικη αναρτηση! Παντα με εκπλησσεις ευχαριστα! Να εισαι παντα καλα και παντα ετσι!
Κι οποιος εχει κουραστει απο τους "γεροπαραξενους" γονεις και παππουδες του, ας ρωτησει και κανεναν αλλο που δεν εχει παππουδες η ακομα χειροτερο γονεις ποσο του λειπουν και αν θα αντεχε ολη τη γκρινια του κοσμου για να τους εχει!!!

Roadartist είπε...

Συγκινούμε ιδιαίτερα με τους ηλικειωμένους..
ΜΠΡΑΒΟ σου μικρέ μου.. Για την ευαισθησία σου, για την μοναδική αυτή ανάρτηση..
Χαίρομαι που υπάρχουν νέα παιδιά με αξίες όπως εσύ.. Να είσαι καλά!

Διάττων είπε...

Άλλη μια φορά που η ανάρτησή σου έχει "ηθικό ανάστημα". Και μπράβο σου γι' αυτό! Όσο για το βιντεάκι, το γνωρίζω από προγενέστερες αναρτήσεις άλλων φίλων, αλλά ποτέ δε χάνει τη σημασία του, ειδικά σήμερα που είναι επίκαιρο...

lydia lou είπε...

καλημέρα φίλε μου!!!!
πολύ ωραία όλα αυτά που λες αλλά δυστυχώς δεν είναι πάντα στο χέρι μας να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα!!!αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εμείς θα σταματήσουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο!!!

Christina Amana είπε...

Το video που έβαλες είναι πραγματικά υπέροχο καιείχε τύχει να το δω πριν από κάποιο καιρό.
Δυστυχώς τους ηλικιωμένους τους θυμόμαστε σε γιορτές , επετείους και κάτι τέτοιες παγκόσμιες μέρες...
Καλό μήνα να έχεις και εσύ :p

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

οταν ενα νεο ατομο εκφραζει με ενα τοσο ιδιαιτερο τροπο τις αποψεις και τα συναισθηματα του για την τριτη ηλικια,σημαινει οτι ειναι πολυ πολυ ευαισθητοποιημενο.Θα κρατησω αυτο που λες πως οταν τους χασουμε θα καταλαβουμε τι ηταν για μας.Αυτο το εχω πληρωσει ακριβα.Σου στελνω την αγαπη μου.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Μπορούμε κι ας το δώσουμε
αυτό το δευτερόλεπτο αγάπης
κι όχι μόνο.
Μα είναι τόσο σύνθετο και πολύπλοκο
αυτό το θέμα και τα ευχολόγια δε βοηθούν.
Σαν έρθει η ώρα ένας γέρος να χρειαστεί
τη βοήθειά μας ας τη δώσουμε έμπρακτα.

Καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτισμός μας φαίνεται απ' τον τρόπο που φερόμαστε στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα.
Ο τρόπος που φέρεσαι στους αδύναμους δείχνει ποιός είσαι πραγματικά, ας το έχουμε όλοι στο μυαλό μας αυτό.

Καλημέρα φίλε μου :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Νομίζω οτι περισσότερο απο όλους έχω το δικαίωμα να γνωρίζω αυτή τη μέρα..Κοιτάζω τη μητέρα μου εδώ και χρόνια απο το θάνατο του πατέρα μου . Είναι δύσκολη υπόθεση επειδή είναι τυφλή εντελώς και σχεδόν κατάκοιτη .Όλοι μου λένε οτι μπορώ να έχω ένα μόνιμο άτομο να την φροντίζει μα εγώ ξέρω οτι κανένας δεν θα μπορούσε να φροντίσει καλύτερα ένα ηλικειωμένο άτομο απο τον δικό του άνθρωπο.Έρχονται στιγμές που δυσκολεύομαι πολύ γιατί όλα τα άτομα αυτής της ηλικείας( 84) γίνονται δύσκολα, απαιτητικά και εγωΐστικά σχεδόν μα ..είναι η μητέρα μου , την αγαπώ και της το οφείλω..ίσως είμαι η τελευταία γενιά που φροντίζει τους γονείς του , δεν έχω καμμία απαίτηση απο τα δικά μου παιδιά και ούτε το θέλω να σκλαβωθούν όπως εγώ , μα νοιώθω ήσυχη τη συνείδηση μου κι αυτό μου φθάνει.

Maita είπε...

Καλό μήνα!! :)

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή(από μωρό μέχρι 4-5 χρονών), τη γιαγιά μου να μας παίρνει βόλτες, να μας γυρνάει από εδώ και από εκεί, να πηγαίνουμε στο σπίτι της και να παίζουμε. Θυμάμαι αρκετές φορές να παραπονιέται για τα πόδια της που δεν άντεχαν πια και να της υποσχόμαστε με τον αδελφό μου, πως όταν γεράσει και δεν μπορεί θα της αγοράσουμε το πιο καλό μπαστούνι, για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόλτες.
Τα χρόνια πέρασαν, οι αντοχές της έπεσαν και τώρα στα 80 τόσα της χρόνια, μπορεί να μην της πήραμε το πιο ακριβό και καλό μπαστούνι, αλλά όταν είμαστε στην πόλη μας, πηγαίνουμε και την βλέπουμε κάθε μέρα (μένει με την θεία μου), την πιάνουμε από το χέρι και την βοηθάμε όταν θέλει να πάει κάπου, την αφήνουμε να μας λέει τις ιστορίες της.

Θυμάμαι όταν ήμουν στο λύκειο, είχαμε αποφασίσει με την τάξη μου, πριν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή να πάμε επίσκεψη στο γηροκομείο. Ήταν απίστευτες οι ιστορίες που μπορούσες να ακούσεις εκεί μέσα. Και απίστευτα μεγάλο το χαμόγελο τους όταν μας είδαν.

Ξέρω ότι έγραψα πολλά, αλλά μου βγήκαν. Καταπληκτική η ανάρτηση σου! Και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, να ομολογήσω πως όποτε βλέπω αυτό το βιντεάκι, δακρύζω... Κι ας το έχω δει πολλές φορές κατά καιρούς...

Εφη είπε...

καλο μηνα σκρουτζακο. πολυ ωραια η αναρτηση σου. εμεις οι πιο μεγαλοι, ακομη φροντιζουμε και αγαπαμε την τριτη ηλικια. εσεις οι νεωτεροι ομως; θα κανετε κατι και για μας οταν και αν φτασουμε στην ηλικια αυτη;
καλο απογευμα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Τι είναι αυτό;"

(Εδώ αντιγράφω το σχόλιό μου σε άλλο φίλο μας με το ίδιο θέμα)

"΄Ελα μου ντε...

Λίγο πολύ, όλοι μας χάνουμε την υπομονή μας με τους μεγάλους και δεν κατανοούμε σε βάθος τα προβλήματά τους.
Προ πάντων, μη βγούμε από τις συνηθειες και τα προγράμματάς μας....

Είναι η έλλειψη χρόνου που δε μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό και να γίνουμε πρώτα φίλοι μαζί του"

΄Οντως πολυδιάστατο το θέμα, όπως και ο Κωνταντίνος Κόλιος λέει.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

mia maria είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση! Μπράβο για τις ευαισθησίες σου! Καλό μήνα σου εύχομαι!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλό μήνα Σκρουτζάκο μου!!
Το βιντεάκι το έχω δει πολλές φορές, είναι φοβερά συγκινητικό!
Μόνο την αγάπη μας χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι, το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε για όλα όσα μας έχουν προσφέρει!

Artanis είπε...

Το βίντεο το έχω δει και έιναι πολύ συγκινητικό...
Για όλα τα υπόλοιπα και για αυτό, μπράβο σου...

Ανώνυμος είπε...

telio

Anestis Ketsetzidis είπε...

SKROYTZAKO
Εύγε για την ωραιότατη ανάρτηση σου.
Αλλά αυτό με τις παγκόσμιες ημέρες,κάτι,κάπως δεν μου κάθεται καλά.όλη μέρα όλοι μιλάνε γι'αυτό και την άλλη τι γίνεται?
Καλό μήνα σε σένα και σε όλη την παρέα.

Dreamy Cloud είπε...

Τι υπέροχο το βίντεο που έβαλες.. Τα λέει όλα. Φιλάκια πολλά και καλό σου μήνα!

meta είπε...

Μπράβο σου Skroytzako για την εξαιρετική ανάρτηση. Το βιντεάκι με συγκίνησε πολύ. Καλά θα είναι πάντα να θυμόμαστε τους ηλικιωμένους που έχουμε δίπλα μας, και να τους φροντίζουμε όταν μας έχουν ανάγκη σα μωρά παιδιά, όπως και αυτοί κάποτε μας φρόντισαν, όταν είμασταν μωρά.
Καλό μήνα να έχουμε!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο! Μπράβο σου γι αυτή την ανάρτηση! Καλό μήνα φίλε!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο! Μπράβο σου γι αυτή την ανάρτηση! Καλό μήνα φίλε!

Δημιουργία είπε...

Η τριτη ηλικια θελει ολο το χρονο τη φροντιδα μας, γιατι θα βρεθουμε κι εμεις εκει και τοτε σιγουρα θα θελουμε την συμπαρασταση των πιο νεων.Καλο μηνα.

hamomilaki gr είπε...

Με όλη μας την εκτίμηση το αναδημοσιεύσαμε στο Χαμομηλάκι

mystery girl είπε...

Ειλικρίνα το βίντεο με συγκίνησε. Είναι γεγονός πως όσο είμαστε νέοι δε σκεφτόμαστε τα χρόνια που θα έρθουν, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό, αντίθετα αισθανόμαστε δυνατοί, υγειείς και ικανοί για όλα. Δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε την υπομονή μας με τους μεγαλύτερους, ξεχνώντας τις ώρες που εκείνοι αφιέρωσαν σε εμάς. Ας είμαστε καλοί μαζί τους, όχι μόνο την 1η Οκτώβρη, αλλά κάθε μέρα και μη τους στερούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και σε μια καλή ζωή.
Καλό μήνα Skroutzako.

mar9659 είπε...

Καλό μήνα και σ'εσένα Σκρουτζάκο μου!!Όμορφη ανάρτηση και πονεμένη...το βιντεάκι ναί τόδα και εγώ όταν παιζόταν σ'όλες τις τηλεοπτικο μασημεριανές εκπομπές, πριν καιρό και με συγκίνησε όπως και όλους...μα φτάνει;γιατι είμαι σίγουρη πως κάποιοι τόδαν και σε πολύ λίγο το ξέχασαν...εφησυχασμένοι με τις γνωστές δικαιολογίες ..του δεν προλαβαίνω...δεν έχω χρόνο κ.λ.π. μα αν το θέλουμε πραγματικά όλα τα προλαβαίνουμαι φτάνει αυτό που κάνουμε για τους παλαίμαχους της ζωής να το νοιώθουμε απο τα βάθη της ψυχής μας...δεν θέλουν πολλά στην ηλικία που είναι, έστω και ένα τηλεφώνημα μας τους αρκεί...να ξέρουν ότι τους σκεφτόμαστε κι'όταν μας χρειασθούν θα είμαστε δίπλα τους τους...σέ όποιο κάλεσμα τους...Έχω και εγώ άτομα της τρίτης ηλικίας και ξέρω πως δεν είναι εύκολο να τους φροντίζεις..μα αν το πάρεις αλλοιώς δηλ.ότι έχεις πιά να κάνεις όπως με ένα μικρό παιδί που είναι ανήμπορο να φροντίσει τον εαυτό του χωρίς την δική μας φροντίδα,επίβλεψη και το κάνεις με αγάπη και μόνο αγάπη όλο αυτό τότε γίνονται όλα ποιό εύκολα. Και να θυμόμασθαι: Πως εκεί που είμαστε ήτανε και εκεί που είναι θα πάμε...Πολύ φιλοσοφημένη παροιμία δεν συμφωνείς; Ευχαριστώ και για το δωράκι σου καλέ μου φίλε άσχετο με το θέμα βέβαια χαχαχα!αλλά να μην σ'ευχαριστήσω;πάει δεν πάει...πολλά πολλά φιλάκιααα.

Matriga είπε...

Σκρουτζάκο,
καλή σου μέρα. Όπως πάντα μας βάζεις σημαντικά θέματα ωραία δοσμένα! Μπράβο σου αγόρι μου.
Σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο Σ/Κ.

Καλό μήνα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ηfaistiwnas.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ Θανάση.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

mariw.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

aa.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ jacki.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΕΩΝ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κikop 80.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Μaria Tzirita.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ basnia.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

gaykarkinos 7.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ Μαριάνθη ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ.ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΟΝΤΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Vaggelis.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Sofia bin.ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ Αστρο-Συμμορίτες.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Ευη.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΒUTTERFLY.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ.ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΩ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Roadartist.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Diatton.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

lydia loy.Ω!!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.!!ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ.ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ;
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ amana.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΗ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΖΩΗ.ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΙΚΡΟΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Κωνσταντίνο Κόλιο.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανεμοδούρα.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ αχτίδα.ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ.ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΛΛΩΣ ΤΟ Ονειροκόριτσο.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΑΚΡΥΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Εφη ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΡΕΝΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

big mama ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΛΕΝΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΛΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΙΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Αrtanis.ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ω!!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ deathalicious.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανέστη Θ.Κετσετζίδη ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ Dreamy Cloud.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ Gi Gaga Kouni Belli.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΧ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Gi Gaga Kouni Beli ΕΒΑΛΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΛΥ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΧΕ ΧΕ!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δημιουργία ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!hamomilaki.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

mystery girl.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

meta.ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

kakos lykos είπε...

Στην τρίτη ηλικία αξίζει αγάπη και σεβασμός, οι άνθρωποι αυτοί όταν είχαν τις δυνάμεις τους, τόσα μας πρόσφεραν για να μας μεγαλώσουν, είναι άδικο να τους πετάμε σε ένα ίδρυμα για να μην μας είναι βάρος,αν τους διώξουμε από κοντά μας, η συνείδησή μας δεν θα αισθάνεται μετά ένα άλλο βάρος πολύ πιο ασήκωτο;
Καλό μήνα Sκρουτζάκο και καλό Σαββατοκύριακο :)

zoyzoy είπε...

Πάντα συγκινητικές οι αναρτήσεις σου σίγουρα θέλει η τρίτη ηλικία τον σεβασμό και την προσοχή μας όμως και ένα σεβασμό που πρέπει να δείχνει και η πολιτεία με την ανάλογες παροχές γιατί σ'αυτήν την ηλικία χρωστάμε πολλά.
Καλό σου μήνα με φιλιά θαλασσινά!

milch-käfer είπε...

Το Μilch άπλωσε τις ποδάρες του στο κάθισμα μπροστά του
και τώρα πια με άνεση θα βγάλει την κλανιά του!

Bουλα. είπε...

Καλό μήνα γλυκέ μου SKROYTZAKO
Παλι δίκιο έχεις...ετσι ειναι..

Σταλαγματιά είπε...

Νομίζω πως είναι σαν να γίνονται ξανά μωρά, με τις ευαισθησίες και τις ίδιες ανάγκες για αγάπη και φροντίδα.

Καλό μήνα μικρέ μου

A.G.Selena είπε...

Σε ευχαριστώ για το χαστούκι...

stalamatia είπε...

Καλημέρα Σκρουτζάκο μου,Απλά ΣΩΣΤΟΣ
.Καλό Σ/Κ.

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ;"

Αν την αναλάβει η κυβέρνηση φοβάμαι ότι δεν θα 'ναι για καλό...


Υπέροχη η ανάρτηση σου, ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου! Σπάνια, άνθρωποι της ηλικίας σου ασχολούνται με τέτοια θέματα...

Καλημέρα :)

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

οχι μονο μια μερα στη ζωη μας να τους θυμομαστε μα καθε μερα...
θα φτασουμε ισως κι εμεις καποτε στην θεση τους...

οι ηλικιωμενοι ειναι σαν μικρα παιδια...μονο που εχουν περασει μια ολοκληρη ζωη...
τα γηροκομεια κατα την αποψη μου ειναι αθλια...εκτος απο καποια ιδιωτικα και κυριως σε αλλες χωρες...στην Ελλαδα ολα ειναι διαφορετικα...

καποτε εκανα πρακτικη σε γηροκομειο!
το τι χαρα εκαναν που ειμασταν εκει δεν λεγεται...παιξαμε ταβλι,χαρτια,συζητησαμε...εκαναν μονοι τους τοσες δραστηριοτητες...

χρειαζονται την αγαπη μας και την φροντιδα μας...
αλλωστε αν δεν ηταν αυτοι δεν θα ειμασταν εμεις...!

νεραιδενια καλημερα σκρουτζακο μου!
πολυ καλη η αναρτηση σου!!!

elli elli... είπε...

καλό μήνα Σκρουτζάκο!!!!
το σώμα γερνάει και φθείρεται αλλά μέσα σ΄αυτό χτυπάει η ίδια καρδιά.....κι αυτή μη ξεγελιόμαστε δεν γερνάει....ας τους δούμε όλοι σαν κουρασμένα παιδιά κι ας τους φροντίσουμε το ίδιο όπως και τα παιδιά μας.....

iLiAs είπε...

..και μου λειπουν τοσο η γιαγια και ο παππους μου :(

Καλημέρα & καλο σαβ/κο! :) :)

Savvina είπε...

Μπράβο σου Σκρουτζάκο.
Το θέμα που μας έβαλες μας ξύπνησε τα συναισθήματα που νοιώθουμε για τους μεγαλύτερους, τους γονείς μας.
Εκείνους που μας φέραν στην ζωή, εκείνους που μας μεγάλωσαν με αγάπη και φροντίδα.
Εκείνους που μας χάρισαν τα πολύτιμα αγαθά για να συνεχίσουμε στη ζωή μας με ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ, για να έχουμε φιλότιμο και να σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπό μας στα δύσκολα.
Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να τους παρατήσουμε σε κάποιο γηροκομείο όταν θα μας έχουν ανάγκη.
Μας πρόσφεραν τόσα και εμείς θα τους αφήσουμε ΜΟΝΟΥΣ την στιγμή που θα μας χρειάζονται???
Θα είμαστε αχάριστοι αν το κάνουμε αυτό.
Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι όταν οι γονείς μου θα με έχουν ανάγκη στα γεράματά τους θα τους έχω κοντά μου για να τους φροντίζω.
Θα είναι πολύ λίγο αυτό που θα κάνω γι'αυτούς, γιατί αυτοί μου δώσαν και θα συνεχίσουν να μου δίνουν μέχρι να φύγουν από την ζωή πάρα πολλά.
Το βιντεάκι το έχω ξαναδεί και είναι απίστευτο.
Να είσαι πάντα καλά.
Καλό σου μήνα.
Καλό Σ/Κ να έχεις.

A.G.Selena είπε...

Εχτές στάθηκα ώρα μπροστά στην ανάρτηση σου μα δε μπορούσα να πω αυτά που ήθελα.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.Κι αυτοί εκεί μέσα που κάνουν "λειτούργημα" είναι τόσο άνθρωποι που χαπάκωναν μία ανήμπορη γυναίκα μετά από δύο απανωτά χειρουργεία μόνο και μόνο για να μην την καθαρίζουν και να μην την ταΐζουν.Επι τέσσερις μέρες τη βρήσκαμε σε αφασία,νυστική και βρώμικη μέχρι τα γόνατα,τότε που κανονικά θα έπρεπε να την ταΐζουν και να την φροντίζουν για να πάρει τα πάνω της.Κι η μάνα μου παρακαλούσε να την αφήνουν να μένει και δεν την άφηναν.Μέχρι που το κοριτσάκι μου, είπε "από το Θεό να το βρουν αυτό που μου κάνανε". Λίγες μέρες μετά την έχασα κι ας είχε συνέλθει από τα χειρουργεία. Έτσι, απλά και μόνο γιατί κάτι κωλόπαιδα βαριόντουσαν να κάνουν τη δουλειά που πληρώνονται να κάνουν.

Για τέτοια ανθρωπιά μιλάμε?

Μια μέρα σε ένα άλλο νοσοκομείο καθόταν δίπλα μου μία ηλικιωμένη κυρία και συζητούσε με την κόρη της.Όταν τελείωσε η συζήτηση γύρισε και μου είπε "Αχ κορίτσι μου,υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι σαν το ξεχασμένο στάχυ" κατάλαβα τους στίχους κι απλά έσκυψα το κεφάλι.

Μήπως για τέτοια?

Οι άνθρωποι στα γηροκομεία που τους χτυπάνε?Που τους βρίζουν?Οι άλλοι, οι πεταμένοι στο δρόμο?

Θαρρώ πως ούτε αυτή σου κάνει.

Ντροπή μας!Σε όλους μας και δεν το παίρνω πίσω.Ακόμα κι αν τον δικό μας άνθρωπο τον έχουμε κοντά μας δίπλα μας,παραδίπλα κάποιος άνθρωπος μόνος, μας χρειάζεται μα δε δίνουμε σημασία γιατί είναι ξένος.

Το βίντεο το είδα σε όλες τις γλώσσες που μεταφάστηκε.
Συγνώμη για το παραλήρημα...
Χίλια συγνώμη!

Unknown είπε...

πολύ όμορφο και σιγκινητικό post!Μπράβο σου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ mar9659.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΗ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

matrigaΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ Λυκάκο ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΣΥΧΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΖOYZOY.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΦΙΛΙΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ milch-kafer.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Βούλα.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ.Αναστασία ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΟΝΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗ Stalamatia.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τό τέρας της αμάθειας.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑΙΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ elli.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΕΡΝΑΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ iLiA.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Savvina.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Selena ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ.ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αngela.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΠ ΙΔΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Selena ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.Ο ΙΣΚΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

Aristodimos είπε...

Μακαρι να μην τους θυμόμαστε μονο τετοιες μερες.

Καλό Σ/Κ και καλό μηνα

Αρης

ΑνωΡά7 είπε...

Καλό μήνα jk...
προσωπικά όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ τότε θα καταλάβω ότι είναι καιρός να φύγω...



Φιλιά πολλά

Άστρια είπε...

Μακάρι να τους θυμόμαστε όταν δεν θα είναι αργά. Η αναβολή που δίνουμε πολλες φορές για κάποια πράγματα που θα τους έδιναν χαρά ή τα έχουν ανάγκη, λέγοντας: "δεν πειράζει, θα το κάνουμε αύριο" και αυτό το αύριο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Τα πες όλα φίλε μου ανάρτηση και βιντεάκι μας άγγιξαν ανεπιστρεπτί.
Θα είμαι λιγότερο εγωιστής, θα μιλώ καλύτερα, θα αγκαλιάζω περισσότερο θα είμαι κοντά τους πιο πολύ!!!

Θα πάψω πια να είμαι παιδί...μόνο!!!

Eva F. είπε...

Όμορφο,και τρυφερό το θέμα σου που όλους μας αγγίζει!... και όλους μας αφορά!...
Λίγη αγάπη... και όλοι μπορούμε νομίζω!....
Να είσαι καλά Σκρουτζάκο και καλό μήνα....

katerina είπε...

Μπράβο Σκρουτζάκο μας, είσαι σίγουρα μια πολύ ευαίσθητη ψυχούλα.

A.G.Selena είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ έδωσα λάθος εικόνα μάλλον και συγνώμη.Για τη γιαγιά μου μιλούσα.Η μαμά μου είναι ακόμα μαζί μου δόξα τω Θεό...

Καληνύχτα και φιλιά.

evelina είπε...

καλό μήνα σκρουτζάκο...πραματικά συγλονιστικό το βίντεο...τα λόια περιτεύουν τα λέει όλα...

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΓΗ είπε...

Όταν μιλάς με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας λένε : Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις!
Σεβασμός απαιτείται από όλους εμάς και συμπαράσταση!
Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πώς συμπεριφερόμαστε στους αρρώστους και στους ηλικιωμένους ανθρώπους, που αναπόφευκτα αν δεν διακοπεί η ζωή μας απρόβλεπτα, θα φτάσουμε και εμείς και θα πάρουμε την θέση τους.
Την καλημέρα μου και καλό μήνα ( κάπως καθυστερημένα!)

Ανώνυμος είπε...

εστω κι αργα..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Παπί μου!!!
όλα μια χαρά...
φιλιάαα

AlexMil είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση

Τα είπες όλα,
στη κοινωνία του ανταγωνισμού και του κέρδους, όσοι δεν παράγουν είναι βάρος δυστυχώς.
Αν δεν επαγρυπνούμε πιθανόν, γιατί το σύστημα είναι ανήθικο, να μας κάνουν ευθανασία μετά από κάποια ηλικία.

Προσωπικά πιστεύω, πως ο άνθρωπος είναι παραγωγικός μέχρι τις ύστατες στιγμές, ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Καλημέρα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αristodimos.ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ανωρά 7.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ;ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ.ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Αστρια.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

XRISTEO.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ Εva f.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ Κaterina.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Selena ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ.ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ evelina.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

milch-käfer είπε...

Το Milch σε ευχαριστεί που του έριξες τον ψήφο σου στις εκλογές
και σου εύχεται καλό βράδυ με 10 βρωντερές κλανιές!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΩΓΗ ΝΙΚΟΣ.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Λένα.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αlex mil.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αρκεί να σκεφτούμε το

"εκεί που είσαι ήμουνα κι εκει που ειμαι θα έρθεις...'

Σε φιλώ Σκρουτζακο μου

evelina είπε...

καλή βδομάδα φίλε μου

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

milch-kafer.ΚΑΛΩΣΤΟΝ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ Ρίκη Ματαλλιωτάκη.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ evelina.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

Me:Moir είπε...

Υπέροχο το βιντεάκι, την πρώτη φορά που το είδα πριν μήνες, με πήραν τα δάκρυα.
Μπράβο σου γι'αυτό το ποστ.

Και καλό φθινόπωρο :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μe moir.ΚΑΛΩΣΤΗΝ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Λινα είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση σκρουτζάκο μου..
Συμφωνώ εν πολλοίς με τα σχόλια, μόνο που δεν θεωρώ ότι ειδικά εμείς εδώ στην Ελλάδα ξεχνάμε τους μεγαλύτερους..
Είμαστε ίσως από τους λίγους ακόμη που μένουν κοντά τους, τους επισκεπτόμαστε συχνά, ή και μένουμε ακόμη μαζί τους..
Σίγουρα βέβαια τους αξίζουν ακόμη περισσότερα..



Φιλιά:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!!!!Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.