Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!!



Παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και αντί να γιορτάζουμε την αφθονία και την ποικιλία των αγαθών που μας προσφέρει αυτός ο όμορφος πλανήτης, θα αναλωθούμε ξανά σε συζητήσεις για το πώς θα καταπολεμήσουμε δύο σύγχρονες επιδημίες που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα: τον υποσιτισμό και την παχυσαρκία. Σχήμα οξύμωρο; Και όμως πραγματικό. Την ίδια στιγμή που το αυτονόητο δικαίωμα στην τροφή καταρρακώνεται καθημερινά στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, η υπερκατανάλωση στις λεγόμενες αναπτυγμένες περιοχές οδηγεί σε διατροφικά προβλήματα και σκάνδαλα.

Η τροφή είναι κάτι παραπάνω από ένα προϊόν. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό πρέπει να κατοπτρίζεται και στις πολιτικές των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών και της βιομηχανίας. Πέραν του ευχολογίου και των υποσχέσεων που δόθηκαν το 1996 στη Ρώμη, στη Συνδιάσκεψη για τη Διατροφή, η αληθινή πρόοδος θα συντελεστεί όταν οι φτωχοί του πλανήτη θα είναι ικανοί να θρέψουν τους εαυτούς τους.

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.


Σήμερα η πείνα απειλεί περισσότερο από 800 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη και ο υποσιτισμός , η διατροφική ανασφάλεια , οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ο περιορισμός της βιοποικιλότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υπό ανάπτυξη χωρών. Αντίθετα στις ανεπτυγμένες χώρες το πρόβλημα της παχυσαρκίας απειλεί την υγεία εκατομμυρίων πολιτών . Η εντατικοποίηση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης , η ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών μεταποίησης και συντήρησης τροφίμων και η υπερκατανάλωση «βιομηχανοποιημένων τροφίμων» , δημιούργησαν καινούργια πρότυπα διατροφής και διαφοροποίησαν σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων .

Σήμερα η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ασθένεια και συνδέεται με σειρά σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία όπως καρδιαγγειακά νοσήματα , διαβήτη , καρκινογενέσεις κλπ. ενώ προβλήματα στην ασφάλεια των τροφίμων δημιούργησαν τις μεγάλες διατροφικές κρίσεις των «τρελών αγελάδων», «των διοξινών» και άλλες τροφιμογενείς ασθένειες. Στο θέμα της παχυσαρκίας , η ελληνική διατροφή , η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη επιλογή για να διασφαλισθεί η υγεία ιδιαίτερα των νεότερων γενιών.

Σήμερα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ασφάλεια τις συνέπειες που θα φέρουν σε βάθος χρόνου οι διατροφικές αλλαγές αλλά ειμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάπου εκει έξω στον πλανήτη μας μερικοί πεινάνε.

- Τα περισσότερα παιδιά που υποσιτίζονται βρίσκονται σε χώρες της Νότιας Ασίας, με χειρότερες τις περιπτώσεις Ινδίας, Μπανγκλαντές και Πακιστάν, όπου το 46% (ήτοι περίπου 146.000.000 παιδιά) πεινά.

- Χαμηλότερα (αλλά όχι καλύτερα...) τα ποσοστά υποσιτισμού στην υποσαχάρια Αφρική όπου ποτέ δε χορταίνει το 27% του παιδικού πληθυσμού.


Μέχρι το 2050, θα πεινάσουν ακόμη 25 εκατομμύρια παιδιά, καθώς οι κλιματικές αλλαγές επιδεινώνουν τη διατροφική κρίση. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την έλλειψη φαγητού, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, όπως είναι το ρύζι, το σιτάρι, το καλαμπόκι.

Ας ευχηθούμε η ημέρα αυτή να γίνει αρχή ζωής για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη μας.


77 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα..
Μακάρφι να γίνει..
και όσο σσκέφτομαι ότι όλοι οι μεγάλοι έχουν τόσα να πρσφέρουν και όμως μαζεύουν και άλλα.. για να τα πάρουν μαζί τους...

Μαριάνθη είπε...

Καλή μέρα Σκρουτζάκο.
Πάντα επίκαιρος. Εξαιρετικά ευαίσθητο το θέμα που ανάρτησες.Και οι φωτογραφίες συγκλονίζουν.Δυστυχώς ζούμε σε χρόνους οξύμωρους και αντιφατικούς.Από τη μια πρόοδος τεχνολογική και υπερπληθώρα αγαθών κι από την άλλη ανέχεια, πείνα, άνιση κατανομή πλούτου.
Δεν αρκεί το δυστυχώς χρειάζεται σίγουρα αντίδραση και κινητοποίηση από τους έχοντες και κατέχοντες.
Να είσαι καλά καλό Σαββατοκύριακο.

neni είπε...

Καλημέρα Σκρουτζάκο μου!
Δυστυχώς υπάρχουν άτομα και ΠΑΙΔΑΚΙΑ,άνθρωποι που ακόμα και σήμερα στον 21 αιώνα πεινάνε.Κρίμα είναι όταν εμείς οι υπόλοιποι έχουμε τα πάντα και κάποια από αυτά τα πετάμε κιόλας.

Καλή σου μέρα,σε χαιρετώ.

ELENI είπε...

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΕΤΣΙ....ΚΑΛΟΣ/Κ....

loulou είπε...

Ναι και αυριο ειναι η παγκοσμια μερα εξαλειψης της φτωχειας.....Ενα δις πεθαινουν σημερα απο πεινα!! Και οι κοινωνιες μας που ζουν μες την υποκρισια, διμιουργησαν και την ημερα πλυσιματος των χεριων! Ερευνες λενε οτι το πλυσιμο πριν το....Φαγητο προστατευει απο τα μικροβια....
Καλη σου μερα παλικαρι μου.

Ανώνυμος είπε...

και να σκεφτείς όλους αυτούς τους τόνους φαγητού που πετάμε καθημερινά γιατί απλά τα βαρεθήκαμε και δεν ξανατρώμε τα ίδια.....

karkinos7 είπε...

Τα νούμερα είναι απακαρδιωτικά για τον υποσιτισμό,για την παχυσαρκία είναι ένα επικερδές μοντέλο των αναπτυγμένων χωρών.
Σε αυτό το σχήμα το οξύμωρο δεν υπάρχει ισοζύγιο.
Την Καλημέρα μου!

kikop80 είπε...

Καλημέρα Skroutzako!
Όπως όλες οι "παγκόσμιες ημέρες", μόλις περάσουν ξεχνάμε το πρόβλημα και κλεινόμαστεκαι πάλι στον εαυτό μας!
Η αλλαγή συνείδησης είναι δύσκολο πράγμα και θέλει πολύ χρόνο.
η πολιτική βούληση που γλιτώνει χρόνο δεν υπάρχει!
:-(

Ανώνυμος είπε...

μου προκαλεί λύπη όλο αυτό .αλλά και πολύ θυμό είναι ντροπή για όλους μας αυτό που συμβαίνει.και να σκεφτείς ότι οι αγρότες μας κάποιες φορές είναι τόσο χαμηλή η τιμή που παίρνουν που δεν τους συμφέρει να μαζέψουν την παράγωγη τους.και μένουν κάποιες φορές να σαπίζουν στο χωράφι.ή πάλι κάποιες φορές πληρώνονται για να καταστρέψουν τα προϊόντα τους .να τα θάψουν στην χωματερή.απαγορεύεται αυστηρά να τα διαθέσουν δωρεάν.παραλογισμός και τίποτα άλλο.οι παραγωγοί σε απόγνωση άνθρωποι να πεινούν. άριστα φρέσκα προϊόντα πετάμενα και κάποιοι να θησαυρίζουν από αυτά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Εφη είπε...

ας προσπαθησουμε λοιπον ολοι μαζι φιλε μου, εσεις οι νεοι πρωτα και μεις οι μεγαλυτεροι, οσο μπορουμε, να βοηθησουμε, να μειωθει, εστω, η πεινα και οχι να αυξανεται.
πολυ ωραια η αναρτηση σου σκρουζακο.
καλη σου μερα και καλο σ/κ.

BUTTERFLY είπε...

Οσο ο γνωμονας καθε δραστηριοτητας και καθε αποφασης θα ειναι η μεγιστοποιηση του κερδους, θα υπαρχουν παντα και παντου πεινασμενοι, εξαθλιωμενοι ανθρωποι!
Καλημερα Σκρουτζακο! Με αγγιξες παλι και με συγκινησες πολυ!

roadartist είπε...

Τι να πει κανεις σε αυτες τις εικονες??? :(((

mia maria είπε...

Πραγματικά σχήμα οξύμωρο! Τα ποσοστά της παχυσαρκίας και του υποσιτισμού να αυξάνουν!
Μπράβο φίλε μου! Πολύ ωραία ανάρτηση!

Savvina είπε...

Στεναχωριέμαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδάκια να πεινάνε.
Και οι κυρίαρχοι του πλανήτη να μην προσφέρουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί σε αυτούς που το έχουν τόσο ανάγκη...
Αίσχος...
Καλή σου μέρα Σκρουτζάκο.

Maria B. είπε...

Να ΄σαι καλά σκρουτζακο μου με τις αναρτήσεις που κανεις. Είσαι πολύ ευαισθητή ψυχουλα!!

καλό σ/κ

Σταλαγματιά είπε...

Υποσιτισμός και παχυσαρκία.Ακούγεται τρελό κι όμως είναι αληθινό.
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουμε τελικά εμείς οι άνθρωποι και πιάνουμε πάντα τα άκρα.
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθεί λύση.

Καλό σ/κ μικρέ μου

efhbos είπε...

Κατα καιρους γινονται διαφορες προσπαθειες για να αντιμετωπιστει το φαινομενο...Αλλα..μονο ο θεος μπορει να μας βοηθησει τωρα.Γιατι εμεις δεν θελουμε να μας βοηθησουμε.

Skouliki είπε...

καλησπερα
καιε μεςι εδω απο την δουλεια σηεμρα και αυριο μαζευουμε για αυτον τον σκοπο

οι φωτο ειναι συγκλονιστικη αλλα τοσο αληθινη και τοσο διπλα μας

φιλια

Anestis Ketsetzidis είπε...

Είναι κρίμα εμείς οι πολιτισμένοι να έχουμε δεκάδες ασθένειες λόγω φαγητού,ενώ κάποιοι άλλοι έχουν τα προβλήματα απο την έλειψει φαγητού.
Τραγικό αλλά αληθινό.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Ηfaistiwna.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Μαριάνθη.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΑΓΑΘΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΕLENI.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ loulou.ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Vaggeli.ΤΟΝΟΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

gaykanrinos 7.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ kikop 80.ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Sofia bin.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ Εφη.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΒUTERRFLY.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ .ΟΣΟ Ο ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ roadartist.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ big mama.ΟΝΤΩΣ ΟΞΥΜΩΡΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗ Savvina.ΚΑΙ ΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Μaria B.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΩ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Αναστασία.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου!
Μακάρι να είχαμε όλοι στο νου μας πόσες δυσκολίες επιβίωσης αντιμετωπίζουν τόσα παιδιά στον Κόσμο.
Και ειδικά όταν εμείς υπερκαταναλώνουμε. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Τα φιλιά μου

VAD είπε...

Mόνο πεινάνε,Σκρουτζάκο μου;Ελα κατα δω μεριά να δεις!Κι όλη η Αφρική το ίδιο χάλι...

Ι.Dinos είπε...

Καλημέρα Φίλε !

Τεράστιο και πολύ ευαίσθητο το θέμα που ανοιξες...
Μόνο που, θα σε απαγοητεύσω, δεν θα λυθεί ποτέ !

Ο ενας λόγος ειναι οτι ο πόνος και η πείνα λειτουργούν "παιδαγωγικά" και για αυτούς που τα βιώνουν και για αυτούς που τα παρακολουθούν...
Οποιος προσπαθήσει να τα λύσει..οδηγείται σε αδιέξοδο γιατί αντιστρατεύεται...Θεϊκό σχέδιο!!

Το πρόβλημα ,λοιπόν, φίλε, αμβλύνεται..αλλά δεν λύνεται..
και εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες...

Δεύτερον, το θέμα της παχυσαρκίας ειναι το τίμημα της απληστίας και της λαιμαργίας στον αντίποδα της πείνας και της φτώχειας..

Και τρίτον μη ξεχνάς οτι η ζωή ειναι ενας ποικιλόμορφος και διαρκής πόλεμος με καταστάσεις ανισες και αντίρροπες...
Αν ησαν ολοι ισοι και η ζωή κυλούσε ηρεμα, ομορφα και δίκαια...θα ηταν παράδεισος...

Μόνον , αγαπητέ, που δεν ειναι, ναι δεν ειναι...

Καλή σου μέρα !

Maria Tzirita είπε...

Όταν σκέφτομαι από τη μια τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα κι από την άλλη τις κυρίες και τους κυρίους που πετάνε ολόκληρες περιουσίες στα ινστιτούτα για να χάσουν τα κιλά που πήραν από την πολυφαγία - και που μετά ξαναπαίρνουν βεβαίως, νιώθω ένα θυμό τεράστιο.... Δεν ξέρω τι άλλο να πω και τι θα μας κάνουν οι παγκόσμιες μέρες, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε μέσα μας...
Καλο σαβ/κο Σκρουτζάκο μου!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Ας ευχηθούμε ε...τι να κάνουν οι ευχές? Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά και οι προβλέψεις που ορθά έγραψες μακάβριες.
Ας επαναστατήσουμε είναι το ορθότερο και όχι ας ευχηθούμε.

Καλό Σαββατοκύριακο φίλε.

thumbelina είπε...

Σκρουτζάκο, γειά (αλήθεια δε φαίνεσαι για Σκρούτζ). Φωτογραφίες που φαίρνουν δάκρυα και αλήθειες που σοκάρουν, μόνο που δεν πιστεύω ότι αρκούν. Κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και πολλούς τους βολεύει να μένουν τα πράγματα ως έχουν. Εμείς προσπαθούμε, είναι όμως αρκετό? Καλό βράδυ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Με πονάει το θέμα, το ξέρεις...

Καλά κάνεις και το (ξανα)επισημαίνεις...


Καλή Κυριακή.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
facebook.com/kostasvloutis
twiter.com/kostasvlouits

mystery girl είπε...

Μπράβο, πολύ ωραία ανάρτηση. Σήμερα έχουμε καταντήσει να βρισκόμαστε από το ένα άκρο στο άλλο κάτι το οποίο αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες. Επίσης ζούμε σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η αδιαφορία και o ατομικισμός.

crazy jim είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, γιατί αν και δώδεκα χρονών παιδί έχω καταλάβει το κόσμο στον οποίο μεγαλώνω και πολλές φορές μπαίνω σε σκέψεις για το μέλλον μου. Τι θα απογίνουμε τελικά εμείς οι μελλοντικοί κάτοικοι της Γης?

Εύα Παραδείσου είπε...

Όπως το είπες Σκρουτζάκι μου γλυκό, η τροφή είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

iLiAs είπε...

...εικονες λυπηρες, θλιβερες θα ελεγα...και μεις εδω "πεταμε" το φαγητο και δεν μας αρεσει το ενα και το αλλο... :(

καλη σου μέρα :)

mahler76 είπε...

κάπου ακόμη πεινάνε γιατί κάπου άλλου τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζεται...
Καλή σου μέρα :)

milch-käfer είπε...

Το Milch από τα νεύρα του εκτόξευσε το Στάσα
και από την πτώση έγινε σεισμός στην Μαλακάσσα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ efhbo.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ Skouliki.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ milch-kafer.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ανέστη Θ.Κετσετζίδη ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Τonia.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ VAD.ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ Ι.Dino.ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Μaria Tzirita.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΝΙΩΘΩ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΟΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Κωνσταντίνο Κόλιο.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

thumbelina.ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΚΩΣΤΑ ΒΛΟΥΤΗ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

Lucretia είπε...

Καλησπέρα.Πολύ επίκαιρο το θέμα που θίγεις.Νομίζω ότι στη δύση έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα καταναλώνουμε μόνο για να καταναλώνουμε ενώ γύρω μας υπάρχουν κάποιοι που πεινάνε.Νομίζω ότι θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε κάποια όπως είναι η τροφή πράγματα δεδομένα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ mystery girl.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΕ Crazy jim.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ Ευα Παραδείσου ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ;ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΝ iLiA.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ.ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

mahler 76ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ milch-kafer.ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ;ΧΕ ΧΕ!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

erifili είπε...

Σήμερα με έκανες και πόνεσα πολύ και σκέφτηκα ακόμα περισσότερο. Βλέποντας κάτι τέτοιες φωτογραφίες και διαβάζοντας τέτοια κείμενα μετανιώνω που είμαι άνθρωπος.Δυστυχώς όμως "ανθρωπος" γεννιέσαι δέν γίνεσαι.Τεράστια ποσά δαπανώνται ετησίως για έρευνα, τεχνολογία, όπλα και εκλογές.Ελάχιστα για σίτηση και εμβόλια.Πραγματικά με προβλημάτισες αλλά....ένα χελιδόνι δεν φέρνει την ανοιξη. Να είσαι καλά.

Δημιουργία είπε...

Αυτα που γραφεις τα σκεφτομαι καθημερινα οταν βλεπω να πετιουνται τοσα τροφιμα,που με την καταλληλη διαχειριση θα μπορουσαν να χορτασουν ενα σωρο κοσμο.

Unknown είπε...

καλη σου εβδομάδα και πολύ καλή ανάρτηση...μπράβο σου..

Christina Amana είπε...

Χμμμ ευαίσθητο θέμα...
Δυστυχώς το θέμα αυτό αποτελεί πλέον μάστιγα και απορώ γιατί δε γίνεται μία παγκόσμια (μεγάλη εννοώ όχι μαλακίες) κίνηση για να βοηθήσουμε...
Το πρόβλημα μεγάλο και η αντίδραση μας μικτή
Αυτό έχω να πω

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Δημιουργία ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

homemade ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ amana.ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ συννεφάκι.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΦΙΛΗ erifili.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

annafrank είπε...

Λυπηρό ...φρικτό ..και απάνθρωπο να βλέπεις στην εποχή μας να πεινάει και να πεθαίνει τόσος κόσμος!!Λυπάμαι για ολους..αλλα πολυ λυπάμαι για τα παιδιά!!Ολο λένε στέλνουν βοήθεια και φώς δεν βλέπω πουθενά!!!Οτι μπορει ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει!!Εγω επί πολλά ετη ειμαι ενεργό μέλος σε παιδιά που λιμοκτονούν με τον δικό μου τρόπο...
Και οχι μόνο σε αυτά..αλλα και στην αναδάσωση..ολοι μπορουν να φυτέψουν ενα δένδρο..ολοι μπορουν να βοηθήσουν τα παιδιά των φαναριών..Ειναι τόσα πολλα τα προβλήματα ,που κάποτε ολα πρεπει να βρούν τις σωστες λ΄υσεις..Εξ αλλου ενας κούκος δεν μπορει ποτέ να φέρει την ανοιξη!!Σκρουτζακο μου πολυ ευαίσθητο το θέμα σου ...ειναι ενα κομάτι που με πονάει πολύ!!Να εχεις ενα ηρεμο σαβατοκυριακο!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ annafrank ΑΠΟ ΕΔΩ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.