Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΕΣ --ΜΥΘΟΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ;;




Το Καλάμι κι η Ελιά
-------------------------
Μια φορά δίπλα σε μια ελιά είχε φυτρώσει ένα καλάμι.
Η ελιά ήταν ένα μεγάλο και δυνατό δέντρο με πολλά κλαδιά που
κρατούσαν τα φύλλα τους όλη τη χρονιά και κάθε δυο χρόνια,
έγερναν από το βάρος του καρπού.

Το καλάμι πάλι ήτανε ψηλόλιγνο με καταπράσινα στενόμακρα φύλλα, με ωραιότατα παράξενα λουλούδια που έμοιαζαν με τσαμπιά κι είχανε το σχήμα του αδραχτιού.

Η ελιά καυχιόταν ολοένα:

-Τι είσαι συ μπροστά μου; έλεγε στο καλάμι
Εγώ είμαι ένα δέντρο μεγάλο, δυνατό, ευλογημένο. Οι άνθρωποι με λατρεύουν
γιατί τους δίνω τις ελιές και το λάδι μου, τους δίνω ξερόκλαδα για να ζεσταίνονται,
τους δίνω ξύλα για να φτιάχνουν ακριβά έπιπλα. Είμαι μεγάλη, ψηλή, γερή
και συ είσαι ένα αδύναμο πραγματάκι που λυγίζεις μπροστά σ' όλους τους ανέμους και τους προσκυνάς. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχεις την τόλμη να φυτρώνεις πλάι μου.

Το καημένο το καλάμι που ήταν από φυσικού του ντροπαλό, τα' άκουγε όλα αυτά και δεν έλεγε τίποτα κι ούτε και θύμωνε γιατί αυτό δεν είχε να καυχηθεί για τίποτα.

Ήρθε ένας χειμώνας όμως βαρύς κι άρχισε να φυσάει ένας αέρας δαιμονισμένος,
που χτυπούσε με μανία την ελιά ώσπου στο τέλος την ξερίζωσε.
Το καλάμι, με το πρώτο φύσημα του ανέμου, έγειρε, λυγερό όπως ήτανε,
προς το νερό κι έτσι ο άνεμος περνούσε από πάνω του χωρίς να το πειράξει.
Κι όταν η καταιγίδα σταμάτησε κι ο άνεμος έπαψε να φυσάει,
η ελιά απόμεινε πεσμένη στο χώμα και το καλάμι σηκώθηκε
πάλι όρθιο και λυγερό, όπως και πριν.

Βλέπετε, το καλάμι ήξερε να υποχωρεί εκεί που ένιωθε ότι δεν είχε δύναμη ν' αντισταθεί, ενώ η ελιά πλήρωσε με τη ζωή της την υπερηφάνειά της.(ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ)


------------------------------------------------------------------------------------------

Παράδεισος και Κόλαση
------------------------
Ένας νέος χριστιανός ήρθε στον Προφήτη Ηλία και τον παρακάλεσε να του πει για την Κόλαση και το Παράδεισο.
Ο Προφήτης δεν απάντησε, ενώ πήρε το χέρι του νεαρού χριστιανού και τον οδήγησε μέσα από σκοτεινούς παρόδους σ' ένα μεγάλο μέγαρο. Πίσω από μια σιδερένια πόρτα βρισκόταν μια μεγάλη αίθουσα γεμάτη κόσμο.
Είδε φτωχούς και πλούσιους ανθρώπους, οι μεν φορούσαν κουρέλια, οι δε ήταν
ντυμένοι με ακριβά και στολισμένα ρούχα. Στο κέντρο της αίθουσας, πάνω
από τη φωτιά στεκόταν ένα μεγάλο σκεύος όπου έβραζε η σούπα.
Γύρω από το σκεύος μαζεύτηκαν πολλοί πεινασμένοι με βαθουλωμένα μάγουλα και ά
γρια μάτια. Ο καθένας προσπαθούσε να πάρει λίγη σούπα.
Ο νέος χριστιανός, αντιλήφθηκε πως τα παράξενα κουτάλια τους με τα οποία προσπαθούσαν να φάνε, είχαν μήκος ίσα με τον άνθρωπο. Τα κουτάλια ήταν σιδερένια και μόνο ένα κοντό μέρος της λαβής ήταν ξύλινο, γι' αυτό ήταν πυρακτωμένα από τη ζεστή σούπα. Οι πεινασμένοι, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, προσπαθούσαν να πάρουν με το κουτάλι σούπα. Με πολλές δυσκολίες μερικοί έβγαζαν τα βαριά κουτάλια τους γεμάτα σούπα, όμως επειδή ήταν τόσο μακριά, ακόμη και ο πιο δυνατός δε μπορούσε να φέρει το κουτάλι στο στόμα του. Ακόμα και οι πιο γρήγοροι έκαιγαν τα χέρια τους, το πρόσωπό τους ή έχυναν τη σούπα στους ώμους των άλλων.
Με βρισιές και ουρλιαχτά ορμούσαν ο ένας στον άλλον και χτυπούσαν τον συνάνθρωπό τους με τα κουτάλια, με τα οποία θα μπορούσαν να χορταίνουν.
Ο Προφήτης πήρε το χέρι του νεαρού και του είπε: "Αυτή είναι η Κόλαση".
Βγήκαν από την αίθουσα και σε λίγο οι άγριες φωνές δεν ακούγονταν.
Πέρασαν από πολλούς μακρινούς και σκοτεινούς διαδρόμους και τελικά βρεθήκανε σε μια άλλη αίθουσα. Και εδώ είχε πολύ κόσμο. Στη μέση της αίθουσας τα ίδια. Βρισκόταν ένα μεγάλο σκεύος με σούπα που έβραζε. Και εδώ ο καθένας είχε το ίδιο τεράστιο κουτάλι.
Όμως εδώ οι άνθρωποι ήταν μια χαρά. Μιλούσαν μεταξύ τους, γελούσαν και επίσης ακουγόταν κι ο ήχος του κουταλιού καθώς το έβαζαν και το έβγαζαν από τη σούπα. Κάθε φορά δίπλα στο σκεύος βρισκόταν δυο άτομα. Ό ένας έβγαζε το κουτάλι με σούπα και ταΐζε τον άλλον. Αν κάποιος δυσκολευόταν να σηκώσει το κουτάλι, τον βοηθούσε κάποιος άλλος και ο καθένας μπορούσε να φάει όσο ήθελε. Όταν το ένα ζευγάρι τελείωνε το γεύμα, ερχόταν το άλλο.
Ο Προφήτης Ηλίας είπε: "Εδώ είναι ο Παράδεισος".
------------------------------------------------------------------------------------------


Το υποτακτικό λιοντάρι
----------------------
Ο νεαρός καλόγερος, στεγνωμένος απ' τον ήλιο της ερήμου, με κομμένη την ανάσα, χτύπησε την πορτούλα του κελιού. Άνοιξε μετά από κάμποσα λεπτά και πρόβαλε το ψαρό κεφάλι του μοναχού Γεράσιμου. -Έλα μέσα παιδί μου, είπε.


Το καλογέρι μπήκε και κάθισε χαμηλά σε μια πέτρα. Ο Γέροντας του έδωσε νερό.


-Τι ζητάς τον ρώτησε.


-Να γίνω μοναχός .


-Η πρώτη μοναχική αρετή ποια είναι


-Η υπακοή.(Υ Π Α Κ Ο Η)


-Ναι. Και πώς θα τη μάθεις


-Ακολουθώντας σε.


-Πριν μ' ακολουθήσεις, παρακολούθησε έναν υποταχτικό, που έχω εδώ. Έρχεται στο μεσονυχτικό, στέκει έξω από την πόρτα μου και προσεύχεται μαζί μου.


Ο γέροντας Γεράσιμος χαμογέλασε αινιγματικά κι έδωσε ένα παξιμάδι στο νεαρό καλόγερο.


Τα μεσάνυχτα, πριν ν' αρχίσουν οι δυο καλόγεροι μαζί την ακολουθία, ο Γεράσιμος άνοιξε το παραθυράκι της πόρτας και είπε στο καλογέρι:


-Έλα να δεις


Εκείνος πλησίασε κι είδε στο φως του φεγγαριού να' ρχεται ένα λιοντάρι με αργό μεγαλόπρεπο βήμα, να σκύβει το κεφάλι μπρος στην πόρτα κι έπειτα να κάθεται. Το καλογέρι εθαύμασε.

Το πρωί όταν σηκώθηκαν από τον μικρό τους ύπνο, το λιοντάρι είχε φύγει. Ο γέροντας φόρτωσε τις στάμνες στο γαϊδουράκι και πήγε στο ποτάμι να φέρει νερό. Σαν γύρισε, σφύριξε και αμέσως παρουσιάστηκε το λιοντάρι πίσω από τους βράχους. Πλησίασε, έσκυψε το κεφάλι πάλι μπρος στον γέροντα.


-Άντε στο διακόνημα σου, είπε ο γέροντας Γεράσιμος.


Μπρος το γαϊδούρι , πίσω το λιοντάρι, απομακρύνθηκαν. Το καλογέρι τρόμαξε.


-Τι κάνεις γέροντα! Θα το φάει το γαϊδούρι!


Μη φοβάσαι παιδί μου, θα δεις.


Το μεσημέρι, γύρισε το γαϊδουράκι με τη συνοδεία του λιονταριού. Έσκυψε ο Λέων το κεφάλι, πήρε την ευλογία του γέροντα κι έφυγε.


-Τέλειωσε το διακόνημα του και πάει να ζητήσει την τροφή του.


Ο μικρός καλόγερος εθαύμασε πάλι. Είδε από τη μια το υπάκουο λιοντάρι κι από την άλλη τον ταπεινό γέροντα και κατάλαβε: Ο γέροντας Γεράσιμος υπάκουε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και τ' άγρια θηρία υπάκουαν στον ίδιο. Ο πιστός και ταπεινός, που ζει με προσευχή, δε φοβάται τίποτα και ταυτόχρονα αγαπάει και δεν μπορεί να κάνει κακό σε κανένα και σε τίποτα. Τα ζώα το καταλαβαίνουν και τον σέβονται.


Μια μέρα όμως, γύρισε το λιοντάρι απ' τη βοσκή χωρίς το γαϊδούρι. Ο γέροντας έμεινε σκεφτικός. Ο μικρός καλόγερος είπε:


-Είδες γέροντα Δεν έπρεπε να εμπιστεύεσαι το θηρίο.


Κι ο γέροντας προς το λιοντάρι:


-Αφού θυμήθηκες τ' άγρια ένστικτα σου κι έφαγες το ζώο, θα κάνεις στο εξής τη δική του εργασία.


Και στ' αλήθεια, από τότε, το λιοντάρι φορτωνόταν τις στάμνες και κουβαλούσε το νερό. Ύστερα ο γέροντας το έδιωχνε να πάει να κυνηγήσει και να ξεκουραστεί. Μα πάντα μέσα του ρωτούσε: «Τάχα το' φαγε το γαϊδούρι ή κάτι άλλο του συνέβη » Και πραγματικά, ο Λέων είχε μόνο πέσει στο αμάρτημα της τεμπελιάς. Κοιμήθηκε κείνο το πρωινό κι άφησε αφύλακτο το ζώο. Πέρασαν έμποροι-τυχοδιώκτες, είδαν το γαϊδουράκι και το έκλεψαν.


Μια μέρα λοιπόν, ξαναπέρασαν από το ίδιο μέρος. Το γαϊδουράκι έσερνε και δυο καμήλες, που είχαν δέσει στο σαμάρι του. Ο Λέων το αναγνώρισε. Όρμησε κατά πάνω στους εμπόρους κι αυτοί το έβαλαν στα πόδια. Το λιοντάρι έπιασε με τα δόντια το σκοινί και οδήγησε το γαϊδούρι με τις δύο καμήλες στο κελί του γέροντα. Κατάπληκτος, ο νεαρός καλόγερος είδε το θηρίο να χτυπάει με το πόδι την πόρτα του κελιού. Βγήκε τέλος ο γέροντας.


-Να λοιπόν που άδικα σε κατηγορήσαμε, είπε. Σωστό δεν είναι πια να σε κρατούμε μακριά από τις συνήθειες σου και τους δικούς σου τόπους. Πήγαινε και να έρχεσαι μια φορά τη βδομάδα να παίρνεις ευλογία.


Το χάιδεψε, το ευλόγησε, εκείνο έσκυψε το κεφάλι κι έφυγε. Ερχόταν από τότε μια φορά τη βδομάδα. Πέρασαν χρόνια. Ο γέροντας Γεράσιμος άσπρισε. Ο μικρός καλόγερος μεγάλωσε στην πνευματική και τη σωματική ηλικία. Ο κόσμος ερχόταν να πάρει συμβουλή από το μεγάλο γέροντα. Μια νύχτα Δε σηκώθηκε από το ψαθί του για την ακολουθία.


-Τι έχεις γέροντα ρώτησε ο άλλος καλόγερος.


-Ήρθε η ώρα μου, παιδί μου. Προσευχήσου για μένα.


Έκανε το μεσονυχτικό ο καλόγερος, άρχισε τον Όρθρο και σαν έφτασε στη Δοξολογία, το πρόσωπο του γέροντα άστραψε και η ψυχή του έφυγε στον ουρανό. Ο καλόγερος τον εδιάβασε και τον έθαψε.


-Καλή αντάμωση γέροντα, είπε πριν τον σκεπάσει το χώμα.


Εκείνο ακριβώς το πρωί, ήρθε κι ο Λέων για την ευλογία του.


-Αχ λέων, μας άφησε ο γέροντας, του είπε και προχώρησε προς τον τάφο λέγοντας στο ζώο:


-Να εδώ, εδώ είναι.


Το λιοντάρι κοίταξε. Πήγε προς το κελί, οσμίστηκε την πόρτα. Πήγε στο λαχανόκηπο. Ήρθε μετά στον τάφο. Έσκυψε, οσμίστηκε πάλι κι άρχισε να βγάζει μικρά κλαψιάρικα μουγκρητά. Τέλος, σήκωσε το κεφάλι προς τα πάνω, μούγκρισε δυνατά και με το τέλος της κραυγής, άφησε και την πνοή και σωριάστηκε νεκρό στον τάφο.


Έτσι, στις 4 Μαρτίου, τέλειωσαν τη ζωή τους ο όσιος Γεράσιμος, «ο εν Ιορδάνη» και το υποταχτικό λιοντάρι του.

115 σχόλια:

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Πολύ όμορφοι οι μύθοι Σκρουτζάκο και διδακτικοί
Καλό απόγευμα!!

eirini katsa είπε...

Καλησπέρα SKROYTZAKO!!!
Πραγματικά πολύ ωραίοι μύθοι...
Να'σαι καλά!!!
:)

D.Angel είπε...

Ο μύθος με το λιοντάρι μου άρεσε περισσότερο!Καλό Σ/Κ Σκρουτζάκο!
Αψογος

musicbug είπε...

Poly poly endiaferon! To kataroufiksa to post sou! Egw twra ti comment na kanw meta apo ayto? Tha fanei poly ligo. Agapimenos mythos aytos me tin elia kai to kalami. Eyxaristoume pou ta moirazese mazi mas.
Kalo apogevma

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου βλέπω το μπλογκ - εγκυκλοπαίδεια όλο και πλουταίνει σε περιεχόμενο! Τυχεροί εμείς που σε έχουμε στη παρέα μας και μας διασκεδάζεις αλλά και μας μορφώνεις! Να'σαι καλά, φιλιά πολλά!

ΦΟΥΛΗ είπε...

πω πω αυτό με το γέροντα και το λιοντάρι είναι καταπληκτικό!!
Καλησπέρα καλό πσκ....

Μαρια Νικολαου είπε...

Ευχομαι να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο Σκρουτζάκο...

Side21 είπε...

Όλοι οι μύθοι ...
κρύβουν σοφία !!!
Αρκεί να την κατανοούμε ...
και να την εφαρμόζουμε !!!
Την καλησπέρα μου ...

Hfaistiwnas είπε...

Φυσικά και μας αρέσουν!
Άλλωστε τόσα μπορείς να μάθεις μέσα από ένα μύθο!

neli είπε...

Ωραία ανάρτηση Σκρουτζάκο!

Έσπερος είπε...

Γεια σου Skroutzako. Παρ'όλο που δεν είμαι fun της θρησκείας, εκτιμώ την προσπάθεια κοινωνίας νοημάτων αυτών των παραβολών.

Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Σκρουτζάκο ...σ'ευχαριστούμε που μας ξαναθυμίζεις μύθους - παραμύθια-παροιμίες..να είσαι καλα!


Καλό βράδυ!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Καλησπέρα Σκρουτζάκο!
Ομορφο, αισιόδοξο μπλόγκ!
Αδύνατον να διαβάσω όλες τις παραβολές σου...ΜΕ ΖΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ! :))
Καλό βράδυ να έχεις!

Maita είπε...

Όμορφες αυτές οι ιστορίες με δίδαγμα.
Την καλησπέρα μου! :)

Vipera Lebetina είπε...

Σκρουτζάκο μου άρεσαν όλοι οι μύθοι πάρα πολύ, αλλά πιο πολύ απ' όλους ο τελευταίος με το λιοντάρι!
Λατρεύω κάθε είδους ιστορία! Οι αγαπημένες μου: των αδελφών Γκρίμ και του Άντερσεν. Αλλά αυτά είναι παραμυθάκια!

Ἅ λ ς είπε...

ΑΑΑ... τι ωραιοι!!! Αχ να αναρτησεις και αλλους!!!
Φιλια!!! καληνυχτα..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πραγματικά τυχεροί εμείς, που μαθαίνουμε τόσο όμορφα και διδακτικά πράγματα από εσένα!
Καλό βράδυ Σκρουτζάκο!!

efhbos είπε...

Νεο κεφαλαιο στο μπλογκ!!!Μου αρεσει!

kariatida62 είπε...

Tι έρωτας κι'αυτός ασυγκράτητος στην πρώτη φωτοραφία!!!
Ωραίοι οι μύθοι Σκρουτζάκο, μ'αρέσουν τα διδακτικά παραμύθια!
Καλό βράδυ!

ξωτικό είπε...

όμορφααααα !!! Να είσαι καλά !!!

Skouliki είπε...

εγω επειδη δεν εχω σχεση με την παραδοση και ιστοριοθρησκεια και ολα αυτα ...
μου αρεσουν επειδη δεν ξερω σχεδον καμια προελευση :)

eleni είπε...

Σκρουτζάκο,τι όμορφες ιστορίες!Πόσα μαθαίνουμε μέσα απ΄αυτές για ελαττώματα που μας οδηγούν πολύ χαμηλά..
Καλό βράδυ!

mariw είπε...

Πολύ όμορφοι μύθοι. Καλημέρα και καλό ΣΚ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μπαίνοντας κανείς εδώ, βεβαιώνεται πως η αληθινή σοφία δεν βρίσκεται σε τόμους συγγραμμάτων, αλλά σε απλές ιστορίες που περνούν από στόμα σε στόμα. Ευτυχώς που τα μαζεύεις και μας δίνεις την χαρά να χαμογελάμε διδασκόμενοι.
Καλή και αποδοτική μέρα με υγεία.

Lucretia είπε...

Καλημέρα!Ωραία ανάρτηση.Οι μύθοι έχουν πολύ βαθιά νοήματα αρκεί να θέλουμε να τα ανακαλύψουμε!

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλημέρα. όμορφες ιστορίες και μύθοι. με το τώρα και την πραγματικότητα τα πραγματα είναι δύσκολα. να είσαι καλά

Γιώργος Τ. είπε...

Καλημέρα!! Υπέροχος ο μύθος με ο λιοντάρι! Και οι υπόλοιποι βέβαια!
Καλό ΠΣΚ!!

Artanis είπε...

καλά, έφαγα μια φλασιά, πριν από καναδυο μέρες, με έναν Αφγανό που μου είπε ένα Περσικό μύθο, με Ελληνικό υποβαθρο...
Όλοι οι άνθρωποι ίδιοι πάνω στη γη...
καλημέρα σου...

rose-oil είπε...

Μπράβο SKPOYTZAKO για ακόμη μία φορά...Χαίρομαι που ασχολείσαι μ' αυτά τα θέματα. Πάντα έχεις να μας πεις κάτι καινούργιο.

Η πρώτη ιστοριούλα με την ελιά και το καλάμι είναι άκρως διδαχτική και η δεύτερη με το υποκακτικό λιοντάρι είναι πέρα από διδαχτική, πολύ τρυφερή και συγκινητική...Άγγιξε κατευθείαν την καρδιά μου!!!Πρέπει να είσαι πολύ γλυκός άνθρωπος.

Συνέχισε έτσι...

Φιλια!!!

karkinos7 είπε...

Εξαιρετικά διδακτική η πρώτη ιστορία!
Την Καλημέρα μου!

nikos είπε...

Την καλημέρα μου καλέ μου φίλε!!!!

BUTTERFLY είπε...

Πωπω τι ομορφες, διδακτικες, συγκινητικες ιστοριες!!!!!
Καλο ΣΚ!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορφες και διδακτικές οι ιστοριες-μύθοι

Καλό σου Σ/Κ,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιλές

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου βρήκες το κουμπί μου!τις λατρεύω αυτές τις ιστορίες!βάζεεε!!

mia maria είπε...

Φυσικά και μας αρέσουν! Πως και πως τις περιμένουμε τις ιστορίες σου! Καλό Σ/Κ!

Dreameraki είπε...

Αν μας αρέσουν λέει!!!!!!!!!!!Αν δεν είχαμε και κανένα παραμύθι πώς θα παρηγορούμασταν!Πολύ πολύ όμορφες οι ιστορίες!

olivetreegirl είπε...

Κρίμα η καημένη η ελίτσα... Δεν ξέρω βρε Σκρουτζάκο μου... Αυτές τις μέρες, με όλα αυτά που συμβαίνουν, σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να είσαι ελιά, και να χαθείς αλλά να παραμήνεις περήφανος και αξιοπρεπής, παρά να είσαι καλάμι και να σηκωθείς όταν κοπάσει ο άνεμος, αλλά για να δεις τι? Το ρημαγμένο γύρω σου τοπίο?

Katerina είπε...

Πολύ όμορφη η ανάρτηση σου αγαπημένε μου φίλε!!

Σε φιλώ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΧΥΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ milch-kafer.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ eirini Katsa.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ musicbug ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ D Angel ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΑΡΕΣΕ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ :)))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΦΟΥΛΗ.ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Μaria Tirita ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Μαρία Νικολάου.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ side 21 ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΟΦΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Ηfaistiwna ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ neli.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ellen ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟ βιολιστή στη στέγη.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ Ονειροκόριτσο ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ :)))))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Vipera Lebetina ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΗnH.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ/.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ :))))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ efhbe ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΔΕΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Κariatida 62.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΥΘΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ Ξωτικό ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ Skouliki ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Εleni.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Μariw ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ CHRISTOBAL ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ συννεφάκι ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ Vaggeli ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Γιώργο Τ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΡΕΣΕ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Αrtanis.OΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Σταλαγματιά είπε...

Μου άρεσαν πάρα πολύ οι μύθοι αυτοί μα στάθηκα στον καλάμι και την ελιά.
Αν ήξεραν οι άνθρωποι σήμερα να υποχωρούν εκεί που πρέπει όλα θα ήταν αλλιώς...

Σε φιλώ μικρέ μου και σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο

Μυστικό Μονοπάτι είπε...

Πολύ ομορφες ιστορίες!!! Πολλά διδάγματα!!!

"Μυστικά" φιλιά Σκρουτζάκο μου!!!

Ανώνυμος είπε...

ομορφες ιστοριες καλε μου φιλε .καλο σαββατο κυριακο .

evelina είπε...

υπεροχες οι ιστοριες πολυ σοφές όλες και η κάθε μια πιο ξεχωριστή απο την αλλη...Καλο σ/κ

Ianos είπε...

Οι μυθοι και τα παραμυθια ειναι παντα υπεροχα και παρα πολυ διδακτικα μεσα στην απλοτητα τους...
Καλησπερα παλληκαρι μου!!! Καλο Σ/Κ!!! :)

b|a|s|n\i/a είπε...

πολύ καλό σου σουκού φίλε μου.
να είσαι πάντα καλά με όμορφες ιστορίες. καλημέρα σου!

Phivos Nicolaides είπε...

Όμορφες και πολύ διδακτικές οι ιστοριούλες που επέλεξες. Αντί βραβείου, δες εδώ

Βάσσια είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση!

Και θα σταθώ στη πρώτη ιστορία, γιατί πραγματικά η υπερηφάνεια, η κακώς εννοούμενη, η αλαζονεία δηλαδή, δεν έχει ποτέ καλά αποτελέσματα.

Αν δεν ξέρει ο άνθρωπος που να σταματήσει, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο.

Καλό Σ/Κ Σκρουτζάκο
:-)

kakos lykos είπε...

Πολύ όμορφες και διδακτικές οι ιστορίες σου Sκρουτζάκο.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις :)

Ανώνυμος είπε...

Fobera parami8ia kai oi istories !!

zeidoron dtsoukas είπε...

Aγαπητέ φίλε Σκρουτζάκο αυτή η ιστορία με την ελιά και το καλάμι θα πρέπει να γίνει μάθημα για πολλούς.
Θα ήταν δε πολύ διδακτική στα σχολικά βιβλία.Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

όμορφα τα παραμύθια σου και οι μυθοι σου φίλτατε

καλό σ/κ να περάσεις
χχχ

Women in City είπε...

Ελπιζω ολοι να πηραμε κατι απο αυτους τους μυθους....
Υπεροχοι Σκρουτζακο...!
Καλο σαββατοκυριακο!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ rose oil ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ gaykarkinos 7 ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΣΑΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ niko ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΒUTTERFLY ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΡΕΝΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ inMUSIclost ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ big mama.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΣΑΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ olivetreegirl ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ Κaterina.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΟ ΦΙΛΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. :)))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!ΚΑΛΩΣΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Σταλαγματιά ΕΙΧΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ.ΣΕ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΟ Σ/ΚΟ.

Mariela είπε...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΥ!!
ΑΦΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕς ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΙΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Sofia bin ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ evelina.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Ιανό ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ basnia ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΣΑΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Phivo Nicolaidis.ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ Βάσσια ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ/ΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΟΝ Κako lyko. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣΤΗΝ Και λοιπόν;E allora? ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ/ΚΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ Deathalicious ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ζeidonon ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ.ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Women in City ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙΦΙΛΗ you many say I m a dreamer ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

In situ είπε...

Αχ, εδώ μέσα είναι ο Παράδεισος!!! Σε ευχαριστώ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ω!!!!!ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΦΙΛΗ In situ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΦΙΛΗ Mariela ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφη Κυριακή!

Suspect είπε...

καλη εβδομαδα Σκρουτζακο ! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ Suspect.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Τonia ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.

elis.pandora. είπε...

Πολύ όμορφοι μύθοι !!!
Καλημέρα καλή εβδομάδα !!!

Δραπέτης είπε...

Η πρώτη φωτογραφία είναι φανταστική! Καλό βράδυ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

elis pandora ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ δραπέτη.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.