Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.


Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα των νέων που πίστευαν σε ιδανικά και αγωνίζονταν να κατακτήσουν τις πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα που τους είχε στερήσει το δικτατορικό καθεστώς.
Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν κομματικά προσβάλλουν όσους αγωνίστηκαν σε αυτό.Όλοι είχαν ένα σκοπό.Να πέσει η δικτατορία και να επιστρέψει,στον τόπο που γεννήθηκε,η Δημοκρατία,αποκαθιστώντας με γνησιότητα το πολυτιμότερο αγαθό της ελευθερίας.
Το χρέος των νέων είναι να τιμούν,να παραδειγματίζονται και να θυμούνται ότι η ελευθερία χρειάζεται θάρρος,πίστη και αγώνα.

9 σχόλια:

iLiAs είπε...

ολοι στις πορειες!!

καλημερα, να 'σαι καλα :)

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι είναι.. καλημέρα!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Εύχομαι να κυλήσουν όλα ήρεμα,η να τους πάρει και να τους σηκώσει να φύγουν και τα νέα λαμόγια..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σκρουτζάκο μου όλοι ξέρουμε τι ακριβώς συμβολίζει το Πολυτεχνείο, αλλά δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που το καπηλεύτηκαν και εξακολουθούν να το κάνουν!
Η σημερινή μέρα πρέπει να είναι ημέρα μνήμης!

Unknown είπε...

να σαι καλά..ναι ημέρα μνήμης και τιμη και δόξα στους ανώνυμους αγωνιστές που έπεσαν τότε...χαίρε

Leviathan είπε...

mia xara ta les my friend! kalispera! kalo savvatokiriako :)

Rena είπε...

Ωραία ανάρτηση!!!!
Σε πρόλαβα και ήρθα να σου ευχηθώ,καλό και χαμογελαστό Σαββατοκύριακο!!!
Σε περιμένω να μου ευχηθείς.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου χίλια συγγνώμη που καιρό δε στέλνω σχολιασμούς δε μαφινε να αφήνω σχόλια κάτι γινόταν έδειχνε κωδικούς κι τέτοια να βάζο τοκανα κι πάλι δε έβαζε τα σχόλια σε ευχάριστο πολύ για όλα τα σχόλια σου που μου στέλνεις κι ας μην έστελνα εγώ λόγο του προβλήματος που αντιμετώπιζα αυτού νάσαι καλά χαίρομαι πολύ όταν βλέπω σχόλια σου :):):):)

Magia da Inês είπε...

♡°
º✿
º° ♥✿
Olá, amigo!

Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil

❣✿