Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΗΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ!!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ !!




ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ



Καλό Μήνα σε όλους - Χρόνια σας Πολλά
και καλή Πρωτομαγιά !!!!!









Μάιος: Προέρχεται από τη maja (μαία), τη μάνα της Γης, που τρέφει τον άνθρωπο και την Κυβέλη, που ανάθρεψε τον Ερμή.
Ο Μάης είναι ο τελευταίος και ομορφότερος μήνας της Άνοιξης. Η πρώτη μέρα του Μαΐου είναι μέρα γιορτής των λουλουδιών για την Ευρώπη και άλλες χώρες.

Τη γιορτάζουμε μαζεύοντας λουλούδια από τα χωράφια και φτιάχνοντας στεφάνια από πολύχρωμα λουλούδια, που τα κρεμάμε στις εξώπορτες των σπιτιών μας.

Η γιορτή αυτή έχει την προέλευση της από τα αρχαία Αδώνεια, σειρά γιορτών που γίνονται για να τιμηθεί η αναγέννηση της φύσης.

Όμως η πρωτομαγιά εκτός από γιορτή των λουλουδιών είναι και γιορτή των εργαζομένων.
_____________________________________________________________

Το 1864, το οκτάωρο είχε γίνει κεντρικό αίτημα των συνδικάτων του Σικάγο. Το νομοθετικό σώμα του Ιλινόι πέρασε στις αρχές του 1867 ένα νόμο με τον οποίο θέσπιζε το οκτάωρο, αλλά είχε τόσα «παραθυράκια» που αποδείχτηκε τελικά αναποτελεσματικός. Την 1η Μαΐου του 1867 έγινε γενική απεργία στην πόλη, που κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα. Το 1868, το Κονγκρέσο ψήφισε το οκτάωρο για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, αλλά κι αυτός ο νόμος στην ουσία έμεινε στα χαρτιά.

Τη δεκαετία του 1870, το οκτάωρο έγινε κεντρικό αίτημα για όλους τους αναρχικούς και σοσιαλιστές συνδικαλιστές, και διαδόθηκε σε όλες τις ΗΠΑ με συγκεντρώσεις και πορείες. Το 1872, στη Νέα Υόρκη, εκατό χιλιάδες εργάτες έκαναν απεργία και το πέτυχαν. Το ίδιο και στον Καναδά.

Στο συνέδριο που έκανε το 1884 στο Σικάγο, η Ομοσπονδία Αναγνωρισμένων Επαγγελματικών και Εργατικών Συνδικάτων πήρε την απόφαση ότι «από την 1η Μαΐου του 1886 και στο εξής, η νόμιμη εργάσιμη ημέρα θα περιλαμβάνει οκτώ ώρες εργασίας».

Την 1η Μαΐου του 1886, λοιπόν, τα εργατικά συνδικάτα του Σικάγο ξεκίνησαν την απεργία τους. Μετά από δυο μέρες, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο εργοστάσιο McCormick. Ξέσπασαν ταραχές, και η αστυνομία του Σικάγο επιτέθηκε στους απεργούς. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον δυο άνθρωποι νεκροί, αρκετοί τραυματίες, και μια πόλη γεμάτη εξοργισμένους εργάτες. Οι αναρχικοί μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν τους πάντες σε συγκέντρωση στην πλατεία Haymarket, που τότε αποτελούσε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. Τα φυλλάδια έλεγαν ότι η αστυνομία είχε σκοτώσει τους απεργούς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, και παρότρυνε τους εργάτες να πάρουν εκδίκηση.

Η συγκέντρωση, πάντως, ξεκίνησε ειρηνικά, κάτω από ψιλόβροχο, το απόγευμα της 4ης Μαΐου. Ο επικεφαλής των αναρχικών, August Spies, μίλησε σε ένα πλήθος κάπου 6.000 ανθρώπων. Απ’ ό,τι φαίνεται, τους είπε πως δεν ήταν εκεί για να υποδαυλίσει κανενός είδους ταραχές. Στο μεταξύ, μια μεγάλη αστυνομική δύναμη ήταν εκεί κοντά και παρακολουθούσε τη συγκέντρωση. Το πλήθος ήταν τόσο ήρεμο που ο δήμαρχος της πόλης, που είχε περάσει από εκεί για να δει τι γινόταν, έφυγε ήσυχος για το σπίτι του. Λίγη ώρα μετά, ο επικεφαλής της αστυνομίας ζήτησε να διαλυθεί η συγκέντρωση, και οι αστυνομικοί άρχισαν να βαδίζουν παρατεταγμένοι προς το πλήθος. Κάποιος πέταξε μια βόμβα με αναμμένο φιτίλι, και η έκρηξη σκότωσε έναν αστυνομικό (και τραυμάτισε άλλους επτά, οι οποίοι αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους). Η αστυνομία άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έντεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες. Συνελήφθησαν πάνω από εκατό άτομα.

Εκείνη την απεργία του Σικάγο είναι που «γιορτάζουμε» την εργατική πρωτομαγιά, και τον άδικο θάνατο πέντε αναρχοσυνδικαλιστών μετά από μια δίκη-παρωδία. Και είναι καλό να θυμόμαστε, πού και πού, ότι πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα δεν ήταν καθόλου δεδομένα στο (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν. Και δεν είναι δεδομένα ούτε σήμερα, και πολύ περισσότερο αύριο.
__________________________________________________________________
"Οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ύπνο, οκτώ ώρες μόρφωση κι ελεύθερος χρόνος"

Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της Πρωτομαγιάς του Σικάγο, πριν 123 χρόνια!
__________________________________________________________________

«Κύριοι δικαστές αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε μπορείτε να εξαλείψετε το εργατικό κίνημα...το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι που μοχθούν μέσα στη φτώχια και την αθλιότητα περιμένουν σωτηρία, αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας. Εδώ θα πατήσετε μια σπίθα , αλλά εκεί και λίγο παραπέρα, πίσω σας και μπροστά σας και παντού ξεπηδούν φλόγες. Είναι μια υπόγεια φωτιά. Δεν μπορείτε να τη σβήσετε».

(Από την απολογία του
Αύγουστου Σπις, Σικάγο 1886)

blume-0110
Ω Ρ Α Γ Ε Λ Ι Ο Υ
Ένας μαθηματικός αφήνει ένα γράμμα στην σύζυγό του:
"Αγάπη μου, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, αλλά τώρα που είσαι 54 χρονών δεν μπορείς να μου ικανοποιήσεις κάποιες ανάγκες, για αυτό το βράδυ εγώ θα είμαι με την 18χρονη βοηθό μου στο ξενοδοχείο Olumpus. Θα έρθω μετά τα μεσάνυχτα...
Φιλάκια, ο άντρας σου."
Πηγαίνει λοιπόν ο άνδρας στο ξενοδοχείο και εκεί παίρνει ένα φαξ από την γυναίκα του:
"Αγάπη μου επειδή είσαι και εσύ 54 και δεν μπορείς να μου καλύψεις όλες τις ανάγκες, να ξέρεις ότι αυτήν τη στιγμή θα είμαι στο ξενοδοχείο Astra με τον 18χρονο που καθαρίζει την πισίνα. Και αφού ως μαθηματικός θα ξέρεις ότι το 18 μπαίνει περισσότερες φορές στο 54 παρά το 54 στο 18, μην με περιμένεις, θα αργήσω!!!"
_______________________________________
Ένας άντρας έχει έξι παιδιά και είναι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του. Είναι τόσο περήφανος που αρχίζει να φωνάζει την γυναίκα του "Μητέρα των έξι", παρόλο που δεν της αρέσει καθόλου.
Ένα βράδυ πάνε σε ένα πάρτι. Ο άντρας αποφασίζει πως είναι ώρα να φύγουν και φωνάζει την γυναίκα του μέσα στο πλήθος:
- Τί λες; Φεύγουμε, Μητέρα των Έξι;
Η γυναίκα του, πολύ εκνευρισμένη για την αδιακρισία του, του φωνάζει επίσης:
- Όποτε θες, Πατέρα των Τεσσάρων.
________________________________________

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕΣ!!!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ!!!!













ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!





Συναντιόνται δύο αρνιά Μεγάλη Εβδομάδα:- Τι γίνεται ρε μεγάλε που χάθηκες;- Ε μωρέ, δουλειές από δω, από κει... καταλαβαίνεις!- Θες να βρεθούμε Κυριακή να τα πούμε;- Δεν μπορώ... Έχω γύρισμα!!!

---------------------------------------------------------------

Δυο άτακτες φίλες αποφασιζουν να κάνουν νηστεια εν οψει του ΠΑΣΧΑ

Αγαπητη μου φέτος πρέπει να κρατήσουμε τη νηστεια και αυτο σημαίνει οτι πρέπει να κόψουμε και το SεΧ !!

Nαι αγαπητη μου εχεις δίκιο.

Μετά απο δυο εβδομάδες συναντιούνται στο δρόμο.

Η μια άτακτη φίλη κρατάει αγκαλιά δύο ναυτάκια και η αλλη οργισμένη της λέει:

Καλά μωρή δεν ντρέπεσαι;;Δεν είπαμε να κάνουμε νηστεία και απο το SEX;;

Mα αγαπητή μου.......αυτά ειναι θαλασσινά!!!!

------------------------------------------------------------



Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά το Πάσχα;


Πώς ακριβώς καταλήγουμε στην επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο. Οι εξηγήσεις που υπάρχουν, είναι πολλές. Μία από τις πιο αποδεκτές είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.

Η Παναγία πίσω από το έθιμο των "κόκκινων αυγών".

Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά! Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα!

Τα κόκκινα αυγά και η Μαγδαληνή.

Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη "όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα". Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

Η δύσπιστη γυναίκα.

Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: "Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός". Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα"!




Easter Chick,Divider

Easter Chick,Divider


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ...ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ Η ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΝΥΦΗ Η ΤΑΖΩ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ!!!!!!!!!!!!


ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ;;

Μια φορά τον χρόνο, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν (για να τιμήσουν την Αφροδίτη και τον Διόνυσο) μ’ έναν πολύ παράξενο τρόπο:
Κάθε 15 Μαΐου, έβγαινε ο λαός στις πλατείες κι άρχιζε έναν «πόλεμο» με…αυγά μελάτα!
Χιλιάδες αυγά ξοδεύονταν εκείνη την ημέρα για διασκέδαση κι ο κόσμος γελούσε ξέφρενα. Τα γέλια αυτά, κάποιες φορές, εξακολουθούσαν για εβδομάδες ολόκληρες.

Στη γιορτή αυτή, δεν έπαιρναν μέρος μόνο οι πολίτες, που ήταν κατώτερης κοινωνικής θέσης, αλλά κι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, στρατηγοί, άρχοντες, Ρωμαίες δέσποινες και αυτοκράτορες καμιά φορά. Π.χ. ο αυγοπόλεμος ήταν μια απ’ τις μεγάλες αδυναμίες του Νέρωνα, που πετούσε αυγά στους αξιωματικούς και στους ακόλουθους των ανακτόρων του, χωρίς να είναι η ημέρα της γιορτής των αυγών.

Για κάποιο διάστημα, η γιορτή αυτή, είχε γίνει δημοφιλής και στο Βυζάντιο. Αναφέρεται σε αρκετά βυζαντινά κείμενα, με δυο-τρία λόγια όμως.

Έτσι, απ’ το περίεργο αυτό έθιμο (που η αιτία του χάνεται στα βάθη των αιώνων), έμεινε η ερωτηματική φράση: «Αυγά σου καθαρίζουνε;».
Την λέμε δε, όταν βλέπουμε να γελά χωρίς προφανή λόγο κι αιτία.


_____________________________________
ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΝΥΦΗ!!!!!


Στην παλιά Αθήνα του 1843, επρόκειτο να συγγενέψουν με γάμο δύο αρχοντικές οικογένειες: Του Γιώργη Φλαμή και του Σωτήρη Ταλιάνη.
Ο Φλαμής είχε το κορίτσι και ο Ταλιάνης το αγόρι. Η εκκλησία, που θα γινόταν το μυστήριο, ήταν η Αγία Ειρήνη της Πλάκας. Η ώρα του γάμου είχε φτάσει και στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν ο γαμπρός, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Μόνο η νύφη έλειπε.

Τι είχε συμβεί;
Απλούστατα. Η κοπέλα, που δεν αγαπούσε τον νεαρό Ταλιάνη, προτίμησε ν΄ ακολουθήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της, που της πρότεινε να την απαγάγει. Ο γαμπρός άναψε από την προσβολή, κυνήγησε την άπιστη να την σκοτώσει, αλλά δεν κατόρθωσε να την ανακαλύψει.
Γύρισε στο σπίτι του παρ΄ ολίγο πεθερού του και του ζήτησε τα δώρα που είχε κάνει στην κόρη του. Κάποιος όρος όμως στο προικοσύμφωνο έλεγε πως οτιδήποτε κι αν συνέβαινε προ και μετά το γάμο μεταξύ γαμπρού και νύφης «δέ θά ξαναρχούτο τση καντοχή ουδενός οι μπλούσιες πραμάτιες καί τα τζόβαιρα όπου αντάλλαξαν οι αρρεβωνιασμένοι».
Φαίνεται δηλαδή, ότι ο πονηρός γερο-Φλαμής είχε κάποιες υποψίες από πριν, για το τι θα μπορούσε να συμβεί, γι’ αυτό έβαλε εκείνο τον όρο. Κι έτσι πλήρωσε ο φουκαράς ο Ταλιάνης τα δώρα του άλλου.

Από τότε οι παλαιοί Αθηναίοι, όταν γινόταν καμιά αδικία σε βάρος κάποιου, έλεγαν ότι «άλλος πλήρωσε τη νύφη» κι έμεινε η φράση εώς και σήμερα.

______________________________________

ΤΑΖΩ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ!!!

Χρησιμοποιώντας την έκφραση, εννοούμε ότι κάποιος υπόσχεται κάτι που μπορεί να ακούγεται εφικτό αλλά ουσιαστικά και στην πράξη, είναι ανέφικτο ή σχεδόν ανέφικτο.

Η λέξη «πετραχήλι», λοιπόν αποτελεί παραφθορά της λέξης «επιτραχήλιον». Αν και σήμερα η λέξη αυτή είναι ταυτόσημη με το μακρόστενο άμφιο των ιερέων, παλιά τη χρησιμοποιούσαν για το λουρί που έβαζαν στον λαιμό των ζώων για να τα κρατάνε δεμένα.
Το να έβαζε κάποιος το πετραχήλι σε ζώα οικόσιτα, όπως για παράδειγμα την κατσίκα, τον σκύλο, τον γάιδαρο, ήταν σχετικά εύκολο και συνηθισμένο. Ακατόρθωτο όμως ήταν να συμβεί με τα ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση. Όπως οι λαγοί, που το βάζουν αμέσως στα πόδια μόλις αντικρίσουν άνθρωπο.Έτσι λοιπόν ένας λαγός με πετραχήλι, ήταν κάτι αδύνατον και πρακτικά ανέφικτο.


Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.Η ευτυχία είναι ένα άρωμα. Δε μπορείς να ραντίσεις τους άλλους χωρίς να πέσουν μερικές σταγόνες πάνω σου!!!!!!!!!!!!.









3 παιδια πανε να κανουν πλακα σε ενα περιπτερο.Παει ο πρωτος και ρωταει
" Φετα εχετε?"
"Οχι δεν εχουμε φετα" του απανταει ο περιπτερας παει μετα ο δευτερος και ρωταει
"Φετα εχετε?"
"οχι δεν εχουμε ειναι ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΟ" απανταει νευριασμενος ο περιπτερας.Παει και ο τριτος
"ΤΙ Θες του φωναζει ο περιπτερας"
"Εφιμεριδα εχετε?" των ρωταει ο τριτος.
"Ναι " λεει εκπληκτος ο περιπτερας
"Ωραια , τυλιξτε ενα κιλο φετα"
________________________________________
Ενας οδηγος εκει που οδηγαει ακουει κατι να πεφτει επάνω στο αυτοκινητο!
Σταματάει, κατεβαινει και βλέπει ότι έχει χτυπήσει ένα καναρίνι. Όλο τύψεις, πάει να το θάψει, όμως παρατηρεί ότι το καναρίνι δε έχει πεθάνει!
"Ωραία!", σκέφτεται, "Θα το πάρω και θα το κρατήσω μέχρι να γίνει καλά!"
Επιστρέφει σπίτι του, το βάζει σε ένα κλουβί και το αφήνει να συνέλθει. Πράγματι, μετά από λίγο το καναρίνι συνέρχεται. Κοιτάζει γύρω του. Παντού κάγκελα. Με απόγνωση πιάνει με τις φτερούγες του το κεφάλι του και μονολογεί:
"Όχι ρε γαμώτο! Τον σκότωσα τον άνθρωπο!"
________________________________________

Πάει ο πόντιος στον γιατρό και του λέει ότι δεν πρέπει να κάνει άλλα παιδιά γιατί έχει ήδη τέσσερα, το πρόβλημα του είναι ότι πηγαίνει καθημερινά με την γυναίκα του.
Ο γιατρός του προτείνει την χρήση του προφυλακτικού.
Ο πόντιος επιστρέφει μετά από ένα μήνα και τα βάζει με τον γιατρό γιατί η μέθοδος που του πρότεινε δεν απέδωσε.
Τον ρωτά ο γιατρός πως το χρησιμοποίησε το προφυλακτικό και ο πόντιος του εξηγεί ότι άνοιξε το πλαστικό περίβλημα και το περιεχόμενο του το έριξε μέσα σε ένα ποτήρι νερό το ανακάτεψε και το ήπιε.
Τότε αναγκάζεται ο γιατρός να του εξηγήσει πλήρως την χρήση του προφυλακτικού από το Α έως το Ω.
Μετά από ένα μήνα να σου πάλι ο πόντιος με μια καραμπίνα έτοιμος να σκοτώσει τον γιατρό, με τα χίλια ζόρια τον αποτρέπει από την πράξη που θέλει να κάνει και του ζητάει να του εξηγήσει πάλι τι έγινε.
Τότε ο κακομοίρης ο πόντιος του λέει:
- Να γιατρέ έκανα ότι μου είπατε. Πριν από την επαφή με την γυναίκα μου έβαλα κανονικά το προφυλακτικό βάσει των οδηγιών αλλά μπροστά περίσσευε ένα κομματάκι και το έκοψα.
________________________________
Στο τραπέζι, ο μικρός κάτι θέλει να πει:
_Όταν τρώνε, δεν μιλάνε, του λέει αυστηρά ο πατέρας του.
Μετά από μισή ώρα…
_Τι ήθελες να μου πεις; Τώρα που τελειώσαμε το φαΐ, μπορείς να μιλήσεις.
_Να πατέρα, κατέβηκα στην αποθήκη να γεμίσω τη κανάτα με κρασί. Ύστερα όμως δεν μπορούσα να κλείσω την κάνουλα.
________________________________
Ένα αντρόγυνο μαλώνει στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή ο άντρας βλέπει δύο γαϊδούρια και λέει στη γυναίκα του, για να την πειράξει:
- "Συγγενείς σου είναι;"
Και η γυναίκα του απαντάει:
- "Ναι. Τα πεθερικά μου!
________________________________




Στο δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της:'Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και μια ελιά στη μυτούλα του!'.Απαντά ο μαθητής:'Δεν ξέρω κυρία!'. Και η δασκάλα του λέει:'Μα είναι η γάτα, την ελιά έβαλα απλά να σε μπερδέψω'.Στην συνέχεια...'Πέτρο, πες μου εσύ: έχει φτερό, ράμφος και από κάτω ένα κουκούτσι;'. Απαντά ο Πέτρος:'Πού να ξέρω κυρία, και με κουκούτσι από κάτω; Δύσκολα τα πράγματα!'. Του απαντά η δασκάλα: 'Είναι το πουλί βρε παιδί μου, το κουκούτσι έβαλα έτσι απλά να σε μπερδέψω!'.Σηκώνεται ο Τοτός και λέει:Κυρία, θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι.'Τι είναι μακρύ, είναι κόκκινο και στρογγυλό στην κορυφή, έχει δυο μπάλες από κάτω και αρέσουν στις γυναίκες να το βάλουν στο στόμα;'.Τσαντίζεται η δασκάλα και του λέει!: 'Τοτέ, έξω από την τάξη!!! ΤΩΡΑ!!!'. Ήρεμος της λέει της δασκάλας:Όχι κυρία... είναι το ΚΡΑΓΙΟΝ, τις μπάλες τις έβαλα απλά για να σας μπερδέψω!»
_________________________________
Η Μάρια και η Σοφία ήταν γειτόνισσες και "άσπονδες φίλες" και προσπαθούσε η μια να βγάλει τα μάτια της άλλης. Τα σπίτια τους ήταν το ένα απέναντι στο άλλο. Μια μέρα λέει η Μαρία στη Σοφία:
- Να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο κουρτίνες.
- Και γιατί να μου κάνεις δώρο κουρτίνες;
- Να τις βάλεις στο παράθυρο σου, γιατι βαρέθηκα να βλέπω τον κ.....ο του άντρα σου στο παράθυρο.
- Εσύ να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο γυαλιά.
- Γιατί να μου κάνεις δώρο γυαλιά;
- Γιατί ο κ....ος που βλέπεις στο παράθυρο δεν είναι του άντρα μου, αλλά του άντρα σου!
__________________________________
________________________________________
Ήταν κάποτε δύο φίλοι οι οποίοι λογομαχούσαν συχνά πυκνά. Κάποια μέρα τσακώθηκαν και πάλι:
- Δεν σου ξαναμιλάω ρε! Τέρμα ως εδώ!, λέει ο ένας.
- Εγώ είμαι εγωιστής κι αν εσύ είσαι μία φορά εγώ είμαι εκατό. Για να καταλάβεις πόσο είμαι, μόνο αυτό θα σου πω… δέκα μέρες πονούσε ο φρονιμίτης μου, πήγα στον οδοντογιατρό, του τον δείχνω και του λέω “Άστον αυτόν και βγάλε όλα τα άλλα δόντια μου”. Έτσι από εγωισμό ρε! Κατάλαβες;
- Χμμ… Σιγά τα αυγά! Εγώ να δεις εγωισμό που έχω! Πόσα χρόνια είμαι παντρεμένος; Θυμάσαι;
- 20 χρόνια, του λέει ο άλλος.
- Στο γάμο μου… Θυμάσαι τη φασαρία που έκανα στη γυναίκα μου επειδή μου πάτησε το πόδι;
- Φυσικά και το θυμάμαι! Πανικός είχε γίνει, λέει ο άλλος.
- Από εκείνη τη μέρα ούτε που της έχω μιλήσει και ούτε που την έχω ακουμπήσει καθόλου.
- Μα καλά, τα τέσσερα παιδιά πώς τα κάνατε τότε;
- Από εγωισμό δεν τη ρωτάω με ποιον πήγε.


ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;;ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΟΥΚΛΑ!!!!!!!!



Μια φορά και έναν καιρό και ακόμα περισσότερο, υπήρχε μια όμορφη και μεγάλη πόλη χτισμένη στα ανατολικά της Ονειροχώρας. Εκεί ζούσε ένας παιχνιδοποιός που έφτιαχνε τις ωραιότερες κούκλες του κόσμου. Όλες ήταν αψεγάδιαστες. Φτιαγμένες με τα καλύτερα υλικά. Ντυμένες με τα ακριβότερα υφάσματα. Συνοδευόμενες από τα πιο φανταχτερά ονόματα. Όλοι οι άρχοντες και οι ευγενείς της χώρας ερχόντουσαν στον παιχνιδοποιό και έδιναν χρήματα πολλά για να αποκτήσουν τις τόσο υπέροχες και τέλειες κούκλες που έφτιαχνε.


Μια μέρα, καθώς ο παιχνιδοποιός κρατούσε στα χέρια του το τελευταίο του δημιούργημα και του έδινε πνοή, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος έξω από την πόρτα του. Τρόμαξε. Το χέρι του κουνήθηκε. Και.. Τι τρομερό! Μια σταγόνα χρώματος ξέφυγε από το πινέλο δημιουργώντας ένα μικρό σημαδάκι ακριβώς κάτω από το μάτι της όμορφης κούκλας του. Προσπάθησε να το διορθώσει αλλά ήταν πια αργά. Το σημάδι φαινόταν σαν δάκρυ στο πρόσωπο της. Ποιος θα ήθελε μια κούκλα που δακρύζει? Οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν χαμογελαστά πρόσωπα. Χαρούμενα. Να καλύπτουν την δικιά τους μελαγχολεία. Η κούκλα δεν μπορούσε να πουληθεί έτσι. Ήταν παντελώς άχρηστη. Της έδωσε το όνομα Αδιαφορία και την παράτησε με έναν μορφασμό στο περβάζι του παραθύρου του.

Ο χρόνος περνούσε. Ο παιχνιδοποιός συνέχισε να φτιάχνει και να πουλάει όμορφες και χαμογελάστες κούκλες. Η Αδιαφορία σιωπήλη στεκόταν πάντα στο περβάζι του παραθύρου. Ποτέ δεν της έδινε σημασία. Ήταν η απόδειξη ότι είχε κάνει λάθος. Και δεν του άρεσε αυτό. Σε ποιον αρέσει άλλωστε να παραδέχεται τα λάθη του και να τα κοιτάει κατάματα?
Ένα πρωινό, ο παιχνιδοποιός πετάχτηκε στο διπλανό μαγαζί να αγοράσει λίγο κόκκινο χρώμμα που του τελείωσε, αφήνοντας στο μαγαζί μόνο του τον Σταχτύ, τον γάτο του. Ο Σταχτύς άλλο που δεν ήθελε να σεργιανίζει χωρίς ενόχληση στο πολύχρωμο εργαστήρι του αφεντικού του. Μ'; ένα πήδο φτάνει στο ανοιχτό παράθυρο και πλησιάζει την Αδιαφορία. Ποτέ δεν την συμπάθησε αυτή την κούκλα. Είχε κάτι. Κάτι που τον ενοχλούσε. Χώνοντας τα μουστάκια του στα μαλλιά της και με μια ελαφριά κίνηση του κεφαλιού του, ρίχνει την Αδιαφορία στο χώμα. Μακριά από τα δικά του εδάφη.
Εκείνη την ώρα, έτυχε να περνάει με το καφασάκι του ο κ.Αντρέας. Ένας άντρας φτωχός, που έφτιαχνε τα παπούτσια των περαστικών. Η γυναίκα του είχε φύγει στην γέννα και αυτός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην λείψει η φροντίδα και η τροφή στην κορούλα του. Καθώς λοιπόν έψαχνε τόπο να αράξει τα εργαλεία του, βλέπει κάτι να γυαλίζει μέσα από μια λακούβα λάσπη. Βάζει τα χέρια του μέσα, το σηκώνει και το σκουπίζει προσεκτικά. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Ήταν μια κούκλα. Ποτέ δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο παιχνίδι στην κόρη του. Και τώρα; Κρατάει στα χέρια του το πιο όμορφο που είχε δει ποτέ του. Την καλύπτει με το παλτό του και τρέχει χαρούμενος σπίτι. Σήμερα θα είχαν γιορτή.

Ο παιχνιδοποιός επέστρεψε στο εργαστήρι του και συνέχισε να φτιάχνει τις παραγγελίες του. Ξαφνικά κρύωσε. Σαν ένας παγωμένος αέρας να έχει καταλάβει όλο τον χώρο. Έριξε μερικά ακόμα ξύλα στην φωτιά και κάθισε στην μεγάλη πολυθρόνα του. Και όμως. Δεν μπορούσε να ζεσταθεί. Αισθανόταν την απώλεια να του καίει τα ρουθούνια και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί. Πήγαινε πάνω -κάτω στο δωμάτιο προσπαθώντας να βρει την λύση. Μέρες ολόκληρες. Δεν είχε διάθεση να φτιάξει άλλες κούκλες. Ούτε να ακούει τα φιλοφρονήματα των ευγενών. Ήθελε μόνο να διώξει αυτό το περίεργο και πρωτόγνωρο συναίσθημα από μέσα του. Ώσπου. Το κατάλαβε. Γύρισε αργά προς το μέρος του παραθύρου και έμεινε ακούνητος. Ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του. Την είχε χάσει. Για πάντα
Ο κ.Αντρέας μπαίνει φουριόζος μέσα στο σπίτι και σηκώνει ψηλά το ξανθό κοριτσάκι του που έπαιζε με ένα κουτάλι και μια μικρή κατσαρολίτσα. Την αφήνει κάτω. Κάνει μια βαθία υπόκλιση βγάζοντας το φθαρμένο του καπέλο. Και της παρουσιάζει με μια θεατρινίστικη φιγούρα το απόκτημα του. Η μικρή νόμιζε ότι έβλεπε όνειρο. Δάκρυα χαράς άρχισαν να τρέχουν στο πρόσωπο της. Αγκάλιασε με δέος την όμορφη κούκλα της. Και την ονόμασε

Πολύτιμη

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ!!!!!!!!


ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΤΥΣΙΜΟ==ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ(ΑΔΕΙΑ--ΦΟΡΕΙ)

ΑΝ ΚΑΙ ΘΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΒΑΖΙ.== Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ.

ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ.== Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΛΙΩΝΕΙ==ΤΟ ΧΙΟΝΙ.

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΒΟΣ,ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΟΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.Ο ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΨΑΡΙ,Ο ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΤΟ ΠΙΑΣΕ, ΚΑΙ Ο ΓΥΜΝΟΣ ΤΟ ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.==ΤΟ ΨΕΜΑ.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΚΟΡΩΝΑ ΦΟΡΩ,ΡΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΡΩ.==Ο ΚΟΚΟΡΑΣ.

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.==Η ΣΚΟΥΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.==Η ΣΚΙΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΔΕ ΦΥΤΕΥΕΤΑΙ,ΣΕ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΟΧΙ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟ ΓΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ.==ΤΟ ΑΛΑΤΙ.

360 ΓΕΡΑΝΟΙ,30 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΣΕ 12 ΦΩΛΙΕΣ ΓΕΝΟΥΝ ΚΑΙ 1 ΑΥΓΟ ΚΛΩΣΣΟΥΝ.==ΟΙ ΜΕΡΕΣ,ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΘΟΜΑΙ,ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΕΧΩ,ΟΛΟΥΣ ΕΓΩ ΣΑΣ ΒΑΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΩ.== Η ΚΑΡΕΚΛΑ.

ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΓΩ ΛΑΜΠΡΙΝΩ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ.==Ο ΗΛΙΟΣ.

ΙΣΟ,ΙΣΟ ΣΑΝ ΚΕΡΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΗ.==ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ.

ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΠΛΑΣΤΗΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ,ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΨΗΘΗΚΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ,ΜΕ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΡΟΣΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΟΥ.==Η ΣΤΑΜΝΑ.

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΒΡΑΚΙΑ ΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΑΠ ΕΞΩ.==ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.

ΜΙΑ ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ.==ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

ΧΙΛΙΟΤΡΥΠΗΤΟ ΛΑΙΝΙ ΠΟΥ ΣΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΧΥΝΕΙ.==ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ.

ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΤΥΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΥΜΝΗ.==Η ΒΕΛΟΝΑ.

ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΤΑ ΤΟΣΗ.==Η ΜΕΛΙΣΣΑ.

ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ ΜΟΥ,ΜΟΥ ΚΟΝΤΑΙΝΕΙ.==Ο ΔΡΟΜΟΣ.

ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ,ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ,ΜΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ.==ΤΟ ΛΑΔΙ.

ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΣΟΥ.==ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ.

ΠΟΙΑ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΑΧΙ;== ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ.

ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟ ΑΡΠΑΖΟΥΝ,ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ ΣΦΥΡΙΑ ΤΟ ΣΠΑΖΟΥΝ ,ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΣΚΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ.==ΦΑΓΗΤΟ, ΔΑΧΤΥΛΑ, ΔΟΝΤΙΑ,ΓΛΩΣΣΑ.

ΤΡΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟ,ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΩ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΠΟΔΑΡΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΟΥΝΩ.==ΤΟ ΡΟΛΟΙ.

ΚΟΒΩ ΠΑΓΟ,ΒΡΙΣΚΩ ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ ΜΑΛΑΜΑ.==ΤΟ ΑΥΓΟ.

ΑΜΑ ΒΛΕΠΩ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.==ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

ΠΟΙΟΣ Τ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;==ΤΟ ΑΥΤΙ.

ΨΗΛΟΣ ΨΗΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ.==ΤΟ ΚΑΡΦΙ.

ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΣ ΣΚΟΥΖΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΣΩΠΑΙΝΩ.==Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ.

ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΩ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΑΡΠΑΖΩ.==ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΙ ΤΟΥ.

ΠΟΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΟΥΜΑΙ,Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΛΗ ΣΟΥ.==ΤΟ ΡΟΛΟΙ.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΜΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.==ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.

objects_55.gif

objects_189.gif