Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΥΓΟ!!!










Μια φορά και έναν καιρό μέσα σε ένα πολύ μεγάλο ψάθινο καλάθι ζούσε ένα πανέμορφο αυγό. Κάθε μέρα έλεγε στην μαμά του πόσο μεγάλη εντύπωση του είχε κάνει μία πολύ γλυκιά ιστορία που του είχε διηγηθεί η ίδια για κάτι μπάμπουρες που ζουζούνιζαν στον αέρα μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την διάρκεια του χρόνου και για τον πόσο μελαγχολικές ήταν εκείνες ακριβώς οι μέρες της εβδομάδας. Η μαμά του τότε έπιανε το αυγό και του έλεγε την ιστορία.

Κάποτε, έλεγε, που ο ήλιος χαμογελούσε ευχαριστημένος, τα νερά του ποταμού κυλούσαν καθάρια και τα πουλιά πετούσαν χαρούμενα ψηλά στον ουρανό σκίζοντας μεγαλόπρεπα τον αέρα, ένα σημαντικό γεγονός έκανε τον κόσμο να κλάψει. Έμαθαν πως κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν αγάπη στην καρδιά τους θα σταύρωναν τον Χριστό μας. Τότε όσα αυγά είχαν κάνει οι χήνες, οι αετοί, οι κότες μαζεύτηκαν σε μεγάλους πήδους και άρχισαν να τρέχουν σε κείνο τον ανηφορικό δρόμο που οδηγούσε στο ψηλό βουνό που το έλεγαν Γολγοθά. Πω πω τι έβλεπαν !!

Τον Χριστούλη να ανεβαίνει το βουνό αναστενάζοντας και ζητώντας συγχώρεση από τον Θεούλη για τους ανθρώπους που τον καταδίκασαν . Ο ιδρώτας κυλούσε σε χοντρούς κόμπους από το πρόσωπό του, ο όχλος να τον σπρώχνει και να του φωνάζει δυνατά και δίπλα του η μανούλα του να κλαίει γοερά. Τότε ένα μικρό αυγό καθώς είδε να βασιλεύει ο ήλιος και ουρανός να γίνεται κατάμαυρος έκανε δύο πήδους πιο γρήγορα και έτρεξε δίπλα στον Χριστό μας.

Κάθισε δίπλα του και άρχισε να κλαίει. Τότε ο Χριστός ακούγοντας το κλάμα του έσκυψε προς το μέρος του το έπιασε και αμέσως σταλαματιά σταλαματιά, το αίμα από το αγκάθινο στεφάνι έπεσε πάνω στο αυγό που έγινε κατακόκκινο. Έτρεξαν και τα άλλα αυγά εκεί κοντά στον Χριστό και όταν όλα πια είχαν γίνει κατακόκκινα από το ευλογημένο αίμα του Χριστού έφυγαν για το σπίτι τους.

Οι μαμάδες τα φύλαξαν, γράφοντας αυτήν την ιστορία για να ξέρει ο κόσμος ανά τους αιώνες πως κάθε Μεγάλη Πέμπτη που ο Χριστός μας πάει για τον Γολγοθά, πρέπει να βάφει κόκκινα αυγά εις ανάμνηση της ημέρας όπου το αίμα του Χριστού έβαψε εκείνο το αυγουλάκι.

Από τότε πέρασαν 2.000 χρόνια και το Πασχαλινό αυγό θα βάφεται πάντοτε κόκκινο.