Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ-ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.Εβδομηντα δύο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ακούστηκε το ηχηρό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά, προκαλώντας δέος και ταραχή στον Ιταλό πρόξενο, που τόλμησε να απαιτήσει από την Ελλάδα να δοθεί στα χέρια του τότε ηγέτη Μπενίτο Μουσολίνι. Πρόκειται για μια στιγμή ιδιαίτερη για τον ελληνισμό, όπου η ιστορία μας θυμίζει τι εστί ελληνόψυχος αγώνας. Στις 28 Οκτωβρίου 1940, όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν κάτω από την αρχαία, αλλά ακόμα ζωντανή, Πανελλήνια Ιδέα, σε έναν αγώνα για την διατήρηση της ελευθερίας και της ειρήνης.

Η 28 Οκτωβρίου 1940 <η Μητέρα-Μέρα >όπως την έχει αποκαλέσει ο Άγγελος Σικελιανός,κατέχει μια ξεχωριστη θέση,γιατί συμβολίζει τη νίκη των δημοκρατικών ιδεωδών,το θρίαμβο της αρετής και της ευψυχίας κατά των δυνάμεων της βαρβαρότητας.Σε μία εποχή ,κατά την οποία όλες σχεδόν οι χώρες της Ηπειρωτικής Ευρώπης είχαν λυγίσει ή παραλύσει από το φόβο των στρατών.μόνος ο ελληνικός λαός είχε το σθένος να ορθώσει το ανάστημά του και να αντιταχθεί κατά των εγκληματικών σχεδίων των εχθρών.

Η γνωστή,η ιστορική η γνήσια Ελληνική λέξη Ο Χ Ι πέρασε από στόμα σε στόμα,από καρδιά σε καρδιά και έγινε φωνή όλων των Ελλήνων.
Επολέμησαν οι Έλληνες με πίστη ,με ανδρεία και με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης νίκησαν.Ήταν μία νίκη μεγάλη.Νίκη θαύμα.Από τότε οι Ελληνες ανανεώνουμε την απόφαση να λέμε πάντα το Ο Χ Ι σε όποιον έρχεται εθνικά ή ηθικά να μας σκλαβώσει.Να λέμε πάντα το Ν Α Ι στην πατρίδα μας,Ν Α  Ι στην ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ,Ν Α Ι στη θυσία.
Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες,αλλά στο μέλλον θα λέμε:<Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες>.
_____________________________________________________________________________________

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ
ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΛΕΕΙ Ο Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.

7 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλησπέρα
χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν
για την επέτειο τουΟΧΙ
και η Κύπρος γιορτάζει αυτή την επέτειο
μπράβο για την ανάρτηση σου σκρουτζάκο
καλό βράδυ

Hfaistiwnas είπε...

Να είμαστε καλά και να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα!

iLiAs είπε...

..καλο σαβ/κο φιλε...και απο Δευτερα, μια νεα βδομαδα με χαμογελα και αγαπη!! :)

marronblogger είπε...

Ευχαριστούμε Σκρουτζάκο για το αφιέρωμα. Την φράση για τους ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες την έχει πει για μας ο Τσώρτσιλ. Ακόμα μεγαλύτερο καμάρι, ε; Χρόνια πολλά και το κεφάλι ψηλά!

Φιλία είπε...

Χρόνια πολλά για την ημέρα, Σκρουτζάκο!!!!!
Καλή και χαρούμενη βδομάδα

Magia da Inês είπε...

▒✿▒✿▒✿✿彡
▒✿
▒✿ Olá, amigo!

Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil.
✿✿彡

ΦΟΥΛΗ είπε...

Το δικό μας ΟΧΙ πότε θα ακουστεί;
φιλιά φιλαράκι