Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

✽•♥•.¸✽✽•♥•.¸✽ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ,ΟΙ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ,ΤΑ ΔΩΡΑ,ΤΑ ΓΕΛΙΑ,Η ΜΟΥΣΙΚΗ,ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ,ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!!✽•♥•.¸✽✽•♥•.¸✽

 

Να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα!!!

Χαμένο μέσα στ άλλα δέντρα,μέσα στο πυκνό δάσος ήταν κάποτε και ένα  δέντρο αλλιώτικο...

Ηταν υπεραιωνόβιο με πολύ μεγάλο κορμό σαν σπίτι και κλαριά πελώρια που νόμιζες ότι ακουμπούσαν τα ουράνια το έλεγαν  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ και όχι τυχαία.....Ήταν το δώρο των θεών στους ανθρώπους.

Οποιοσδήποτε μπορούσε να πάει εκεί και να κάνει οποιαδήποτε ευχή.Αν ζητούσε αυτό που ήθελε με όλη του την δύναμη,τότε το δέντρο ικανοποιούσε το αίτημα του.Στον κορμό του δέντρου υπήρχε μία πόρτα που οδηγούσε στο εσωτερικό του,εκεί που καποιος έπρεπε να περάσει μέσα και να κάνει την ευχή του.Πάνω όμως από την πόρτα,υπήρχε χαραγμένη  μια επιγραφή που λίγοι την πρόσεχαν ,ωστε να την διαβάσουν.Ετσι λίγοι την έβλεπαν.

Οι άνθρωποι βλέπετε ήταν τόσο αγχωμένοι που δεν σκέφτονταν τίποτα άλλο παρά μόνο την ευχή τους.Είχαν αγωνία να πραγματοποιηθεί η ευχή τους και τίποτα άλλο δεν τους ενδιέφερε.

Η επιγραφή έγραφε.ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ.

Είπαμε ότι το δέντρο πραγματοποιούσε όλες τις ευχές,οποιες και αν ήταν αυτές.Υπήραν άνθρωποι που ευχονταν υγεία,άλλοι προκοπή,άλλοι χρήματα,μερικοί ζήταγαν καλή δουλειά και άλλοι καλό σύντροφο.Υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν υγεία όχι για τον εαυτό τους,αλλά για καποιον άλλον,αλλά αυτή η ευχή είχε αρχίσει να σπανίζει.Όσο περνούσε ο καιρός σπάνιζαν οι ευχές για τους αλλους που είχαν ανάγκη.

Υπήρχαν τέλος......και αυτοί που ζήταγαν σαν ευχή να πάθουν κάτι κακό οι διπλανοί τους και το ζήταγαν με όλη τους την καρδιά.Ετσι πλήθαιναν αυτές οι ευχές και λιγόστευαν οι άλλες.

Το Δέντρο είχε μεγάλη δύναμη αλλά δεν είχε κρίση για τις ευχές.Μόνο τις πραγματοποιούσε.Ετσι πραγματοποιούσε και τις καλές και τις κακές ευχές των ανθρώπων.Δεν ήταν λάθος των θεών αυτό.Ετσι είχαν κάνει το δέντρο για να δοκιμάσουν τους ανθρώπους.Εδωσαν ένα σπάνιο δώρο αλλά ταυτόχρονα τους έστησαν και μία παγίδα.Ηθελαν να δουν με πιο τρόπο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν αυτό το ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ.Ηθελαν να δουν πως θα το χρησιμοποιούσαν.

Την τελευταία ημέρα που το δέντρο υπήρξε στο δάσος,χιλιάδες άνθρωποι πέρασν την πόρτα του για να κάνουν την ευχή τους.

Μπήκε μία μάνα που ευχήθηκε για την υγεία του παιδιού της,ένας φτωχός οικογενειάρχης ζήτησε λίγα χρήματα για να ταίσει τα παιδιά του,μία νεαρή ηθοποιός ζήτησε δόξα, ένας πολιτικός ζήτησε υπουργικό θώκο,ένας ματαιόδοξος ζήτησε  φήμη,'ενα μικρό παιδί ζήτησε ένα ποδήλατο........ μία πικρή κακιά γυναίκα που μπήκε ζήτησε δηλητήριο για να ποτίζει τους άλλους,.....μια άλλη πράσινη από τη ζήλεια της ζήτησε δύναμη για να φέρει την καταστροφή σε καποιον άνθρωπο....κάποιος άλλος που δεν ήξερε τι είναι η αγάπη ζήτησε να μπορεί να την καταστρέψει και να την εξαφανίσει.Ένας τέταρτος ευχήθηκε να μπορεί να λέει τα περισσότερα ψέμματα και να γίνονται πιστευτά απ όλους.Ενας δολοφόνος ζήτησε αφθονία θυμάτων,και ένας κλέφτης παρακαλούσε να εξαφανιστούν οι κλειδαριές και τα λουκέτα από παντού.Ενας απόλυτα κακός ζήτησε να παραμείνει έτσι για όλη του την ζωή.

Και το ΔΕΝΤΡΟ εισάκουσε τις ευχές όλων .Καλών και κακών.Δικαίων και αδίκων,γιατί έτσι ήταν φτιαγμένο να πραγματοποιεί όλες τις ευχές.

Οι Θεοί θύμωσαν όμως και οργίστηκαν με τους ανθρώπους και όλα αυτά που ζητούσανΕίδαν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό το σπάνιο δώρο και ήταν αντάξιοι του.Ετσι έστειλαν πολλούς κεραυνούς και το έκαψαν Ετσι το ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ έπαψε να υπάρχει.

Μόνο την τελευταία στιγμή,μια νεαρή μικρή και όμορφη θεά,εκείνη που είχε το πιο όμορφο γέλιο απ όλους,πρόλαβε να σώσει ένα μικρό τρυφερό κλαράκι  του δέντρου..Οταν σταμάτησαν οι κεραυνοί,κατέβηκε στο δάσος ....βρήκε ένα ξέφωτο που το έλουζε ο ήλιος και φύτεψε το κλαράκι της.

Το πότισε με το γέλιο της και την αγάπη της και το κλαράκι βλάστησε και έβγαλε ρίζες.......

Ετσι ένα καινούριο ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ άρχισε ξανά να μεγαλώνει μέσα στο δάσος.Βέβαια θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια μέχρι να μεγαλώσει ,και το κλαράκι να γίνει θεόρατο δέντρο ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις ευχές των ανθρώπων.

Η θεά με το πιο όμορφο γέλιο,πίστευε πως μέχρι να περάσουν τα χρόνια και να μεγαλώσει το δέντρο,η ανθρωπότητα θα είχε μάθει το μάθημά της  και οι άνθρωποι θα συνειδητοποιούσαν ότι οι ευχές πραγματοποιούνται μόνο με τη δύναμη της αγάπης και της πίστης. Της αγάπης για όλους τους ανθρώπους και της πίστης σε αυτούς.

Εσείς έχετε ακούσει για το Wish Tree


Να χαμογελάτε.

Κάποτε για Χριστουγεννιάτικο δώρο αγόρασα ένα πανάκριβο τάφο στη πεθερά μου,είπε κάποιος σε έναν φίλο του.

Τον επόμενο όμως χρόνο δεν της αγόρασα άλλο δώρο.Οταν μέ ρώτησε γιατί,της είπᨨΑφού δεν χρησιμοποίησες ακόμα το δώρο που σου έκανα πέρυσι.

  

44 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χαρούμενες γιορτές και καλά Χριστούγεννα !!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Τί υπέροχη ιστορία Σκρουτζάκο μου!
Αγανάκτησαν οι Θεοί και το έκαψαν;Και πιστεύει η γλυκιά θεά ότι οι άνθρωποι αλλαξαν;
Προς το χειρότερο ίσως, γιατί βλέπω να καίγεται κι αυτό το δέντρο.
Εύχομαι καλές γιορτές με αγάπη, όση έχει μείνει.
Να είσαι καλά και να προσέχεις.

Ελένη Φλογερά είπε...

Αγαπημένε φίλε σου εύχομαι καλές γιορτές με αγάπη. Το φως των Χριστουγέννων να φωτίζει τα βήματά μας, το μυαλό και τις σκέψεις μας ώστε να κάνουμε πάντα το καλό για την οικογένειά μας και τους συνανθρώπους μας.
Καλά Χριστούγεννα!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ωραία ιστορία, μακάρι να μαθαίνανε όλοι το δίδαγμά της.
Καλά Χριστούγεννα φίλε μου και με το καλό το νέο έτος.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ο κόσμος της Ράνιας Σ ευχαριστω πολυ Να είσαι παντα καλα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ρένα Χριστοδούλου χαιρομαι που σου αρεσε.Καλές γιορτες να έχουμε όλοι Σ ευχαριστώ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ελένη Φλογερά σ ευχαριστώ πολύ φίλη μου για τις όμορφες ευχές σου Να είσαι πάντα καλά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Χαιρομαι πολυ Νυχτερινή Πένα που ηρθες από εδώ.Σ ευχαριστώ πολύ.Καλές γιορτές να έχουμε

Ειρήνη Νικολάου είπε...

Καλησπέρα! Τι όμορφη ιστορία! Μακάρι οι ευχές των ανθρώπων για το νέο έτος να είναι μόνο για καλό. Και να υπάρχει περισσότερος σεβασμός κι ενσυναίσθηση. Καλές γιορτές Skroutzako. Χάρηκα κι εγώ που βρήκα το τόσο όμορφο blog σου.

Giannis Pit. είπε...

Αχ Γιάννη μου, αγαπημένε φίλε μας. Η ανάρτησή σου, με το όμορφο αυτό αφήγημα, με συγκίνησε πολύ. Αλλά μου δήλωσε δυνατά και την παρουσία σου φίλε μου εδώ στη γειτονιά μας.
Με το δικτυακό αγαπημένο σου σπιτικό αλλά και τις τόσο ζεστές σου ευχές. Κρατώ το δέντρο των ευχών. Την ελπίδα και προχωρώ. Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη μου.
Καλές γιορτές να έχεις.

Πίπη είπε...

Πολύ όμορφο το παραμύθι με το δέντρο των ευχών, Σκρουτζάκο! Καλές γιορτές, λοιπόν, με καλές ευχές για όλους!
Φιλιά πολλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειρήνη Νικολάου σ ευχαριστω πολύ που πέρασες απο εδώ και σου άρεσαν όλα.Να είσαι πάντα καλά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σ ευχαριστω πολυ αξιόλογε φίλε μου Giannis Pit που ηρθες απο εδω..Κρατησε το ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΏΝ και ευχομαι όσες ευχές θα κάνεις να βγουν αληθινες.Ευχαριστω για τα όμορφα λόγια σου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ευχαριστω πολύ Πίπη που περασες απο το σπιτικό μου και άφησες τις ευχές σου Ανταποδίδω τα φιλιά.

MYSTELIOS είπε...

Καλά Χριστούγεννα !!! Υγεία, Χαρά και Αγάπη 🌲🎅🌲🎅🌲 !!!

Ι.Dinos είπε...

Αγαπητέ μου φίλε !
Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω ! Εισαι πιστός φίλος !
Καλές γιορτές-Καλά Χριστούγεννα και σε σένα με Υγεία, Αγάπη και Δύναμη , ισχυρά εφόδια για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε !
Να είσαι πάντα καλά !

marypertax είπε...

Η ιστορία του δέντρου με ξετρέλανε, με συγκίνησε, με πίκρανε και με απέλπισε, και στο τέλος με γέμισε ελπίδα! Έτσι διαδοχικά την ένοιωσα. Και δεν λυπήθηκα τόσο την καταστροφή του δέντρου, όσο την έλλειψη κρίσης, παιδείας, ψυχής και αγάπης από τη μεριά των ανθρώπων. Δεν χρειαζόμαστε δέντρο που να πραγματοποιεί ευχές. Χρειαζόμαστε να μάθουμε να αγωνιζόμαστε και να κοπιάζουμε για αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Μέσα από τον αγώνα θα μάθουμε να διώχνουμε και να πολεμάμε τα παράσιτα και τις αρρώστιες στο δικό μας χωράφι για να προστατεύσουμε ότι σπείραμε με κόπο. Κι έτσι ίσως να μάθουμε να εκτιμάμε και να κρίνουμε. Καλές γιορτές εύχομαι, και είθε να αποκτήσουμε δύναμη και ποιότητα στις επιλογές μας!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ αυτές οι ευχές...μακάρι να ήταν μόνο από αγάπη και για την αγάπη Σκρουτζάκο.
Τα ίδια συναισθήματα με την φίλη από πάνω ένιωσα και εγώ, διαβάζοντας για το δέντρο των ευχών...πολύ διδακτική ιστορία, που όμως παρ ότι τελειωνει θλιβερά, μας αφήνεις στο τέλος με μια ελπίδα που ποτέ δεν πεθαίνει...
Να είσαι καλά να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις !!
Χαρούμενα Χριστούγεννα να περάσεις με τους αγαπημένους σου ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!🎄✨

Σοφία Τσιμάρη είπε...

καλές γιορτές να έχουμε

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

MYSTELIOS Σ ευχαριστω πολύ που πέρασες από εδω Καλές γιορτες να έχουμε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Φιλε μου Ι.Dinos και γω χαιρομαι που εισαι καλα και πέρασες από εδω.Δεν ξεχνω ποτε τους παλιούς καλούς φιλους.Καλές γιορτες με υγεια Θα τα ξαναπούμε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

marypertax Σ ευχαριστω που ηρθες απο εδω.Χαιρομαι που σου αρεσε η ιστορια.Σιγουρα μαθαμε πολλά.Καλές γιορτες με υγεια.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σμαραγδάκι- Ρούλα Σ ευχαριστω και σενα που πέρασες απο εδω και σου αρεσε η ιστορία.Ευχομαι καλές γιορτες να εχουμε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σοφία Τσιμάρη σ ευχαριστω πολύ.Να είσαι πάντα καλά.

Μαρία Γ. είπε...

Πολύ όμορφη και διδακτική η ιστορία που μοιράστηκες μαζί μας Σκρουτζάκο.
Στην εποχή που ζούμε και με όλα τούτα που μας έχουν βρει, οι ευχές είναι μια κάποια λύση στα άλυτα "μυστήρια" που μας περιβάλλουν. Όμως η κάθε ευχή πρέπει να έχει εκτός απ' την ελπίδα, και τη δύναμη, για να πραγματοποιηθεί μια μέρα.
Σ' ευχαριστώ πολύ κι σου εύχομαι να φθάσεις στις γιορτές με υγεία, ηρεμία και πολλή αγάπη γύρω σου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Μαρία Γ.καλώς ηρθες απο εδω Σ ευχαριστώ πολύ Χαίρομαι που σου αρεσε η ιστορία.Καλές γιορτές να έχουμε.

Kostas είπε...

Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Kostas Καλως ηρθες από εδω Σ ευχαριστω πολύ.Καλες γιορτες να έχουμε.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλά Χριστούγεννα, Σκρουτζάκο, πάντα χαρούμενος, και υγειής...

νάσαι καλά...

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλά Χριστούγεννα...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σκρουτζάκο αγαπημένε, βέβαια είδα την επίσκεψη στο μπλοκόσπιτο μου και ξέρεις πως .. σου έχω αδυναμία από.. χρόνια, παλιοί φίλοι πια εμείς. Λοιπόν κάνε μου το χατίρι να βάλεις στο πλάϊ gaget παρακολούθησης μέσω mail για να μπορούν.. να μπορώ να βλέπουμε πλοτε κάνεις αναρτήσεις. Διάβαζα και γελούσα με τα υπέροχα ανέκδοτα σου γλυκιέ μου που πάντα διάβαζα. Εύχομαι όλοι οι φίλοι να είχαν αυτό το δώρο, να κάνουν τους άλλους να χαμογελούν με τα γραφόμενα τους. Καλές γιορτές φίλε μου, μαμαδίστικη αγκαλιά και η Παναγιά μαζί σου.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

χαιρομαστε που σε ξαναειδαμε κοντα μας
καλες γιορτες να περασεις με πολυ υγεια

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

καλως τη φιλη μου Paraskevi Lamprini M. σ ευχαριστω πολυ Καλές γιορτές να έχουμε

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλώς την αγαπημένη μου φιλη ΑΧΤΙΔΑ Σ ευχαριστω πολυ για τα τοσο ομορφα λογια σου .Να εχετε καλές γιορτες με υγεία και όλα τα καλά στο σπιτι σας.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σ ευχαριστω πολυ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ που πέρασες απο εδω Χαιρομαι που εισαι καλα.Καλές γιορτές σε όλους.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σ ευχαριστω πολυ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ που πέρασες απο εδω Χαιρομαι που εισαι καλα.Καλές γιορτές σε όλους.

mahler76 είπε...

Κάθε καλό εύχομαι φίλε μου. Αγάπη και υγεία!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

mahler76 φίλε μου χαίρομαι που είσαι καλά και πέρασες από εδώ.Καλές γιορτές να έχουμε.Σε ευχαριστώ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Paraskevi Lamprini M φίλη μου σε ευχαριστώ πολύ.Επίσης.

Kostas είπε...

Χρόνια πολλά,καλά Χριστούγεννα!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

ΕΙΔΕΣ ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ο ΜΑΓΟΣ Χαίρομαι φίλε μου που ηρθες από εδώ και γέλασες .Σ ευχαριστώ για το πέρασμα Καλή Χρονιά με υγεία.Ειδες το εφτιαξα το μοτοσακό μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Kostas Σ ευχαριστώ πολύ που πέρασες από εδώ.Καλές γιορτές να έχουμε.

Lia Nikolaou είπε...

Καλή χρονιά Γιάννη μου! Να είναι δημιουργική και γεμάτη αγάπη κι ευτυχισμένες στιγμές!♥